A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága büszkén jelenti be, hogy elnyerte a 2016 Diszkont Légitársasága címet a légiipari információk és elemzések vezető független szolgáltatója, a Centre for Aviation (CAPA) díjátadóján.

 

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága büszkén jelenti be, hogy elnyerte a 2016 Diszkont Légitársasága címet a légiipari információk és elemzések vezető független szolgáltatója, a Centre for Aviation (CAPA) díjátadóján.

 

A díjat Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója vehette át október 27-én Amszterdamban, a 2016. évi CAPA díjátadó ünnepségen.

 

A CAPA azokat a légitársaságokat és repülőtereket hivatott elismerni, amelyek nem csupán sikeresek, de képesek irányt mutatni az iparágnak a folyamatosan változó környezetben. Miközben az iparág átrendeződik, a nyertesek olyan stratégiákat alkalmaznak, amelyek a többieknek követendő példát mutatnak. A díjra felterjesztett vállalatokat a CAPA és a Heidrick & Struggles fejvadász cég független elemzői ellenőrizték és válogatták le. A végső győzteseket 8 tagú független, globális zsűri választotta ki.

 

A Wizz Air annak köszönheti a CAPA Év Diszkont Légitársasága címet, hogy stratégiai szempontból kiemelkedő teljesítményt nyújtott az év során, az iparág fejlődésére a legnagyobb hatással volt, vezetőként lépett fel és felállította a mércét a versenytársaknak.

 

A zsűri méltatta a WIZZ állandó magas szintű teljesítményét és gyors növekedését egy nem könnyű régióban, amit többek között az elmúlt pénzügyi év 20%-os kapacitásnövekedése is bizonyít. A WIZZ ma piacvezető Magyarországon, Romániában és Macedóniában, de a Közép- és Kelet-Európai térség többi részén, így Lengyelországban, Bulgáriában, Litvániában és Lettországban is erős jelenléte van.

"A WIZZ több éve kiemelkedő teljesítményt nyújt Európában, különösen 2015-ös tőzsdére lépése óta" – mondta el Peter Harbison, a CAPA elnöke. "A WIZZ hét éve folyamatosan nyereséges, Európában a legmagasabb utasonkénti bevételt tudhatja magáénak a kiegészítő szolgáltatások terén és a 2016-os pénzügyi évben az egyik legalacsonyabb utaskilométer-költséggel (CASK) rendelkezett Európában" – tette hozzá.

 

A WIZZ részesedése a Közép- és Kelet-Európai alacsony viteldíjas piacon már 45%-hoz közelít, ami elismerésre méltó eredmény az erős piaci versenyt és az országok nagy számát figyelembe véve. A WIZZ az elmúlt öt évben megduplázta utasainak számát, és jelenleg 130 desztinációra üzemeltet járatokat 73 Airbus A320 és A321 repülőgépből álló flottájával.

 

Váradi József, A Wizz Air vezérigazgatója elmondta: "Megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen rangos díjjal ismerték el munkánkat. A WIZZ mindig is arra törekszik, hogy még több lehetőséget biztosítson utasaink számára azáltal, hogy folyamatosan bővítjük hálózatunkat és a piacon elérhető legalacsonyabb viteldíjakat kínáljuk, miközben az iparágban vezető pénzügyi mutatókat érünk el. Továbbra is javítjuk az ügyfélélményt, miközben ügyfeleink saját egyéni igényeikhez szabhatják utazásukat a Wizz Airrel: alacsony viteldíjaink a szűkebb költségvetésű utazásokat is lehetővé teszik, míg számos kiegészítő szolgáltatásunk az extra kényelmet szolgálja."

 

https://wizzair.com/hu-hu

http://centreforaviation.com

http://centreforaviation.com/analysis/icelandair-iberia-qatar-wizz-airasias-fernandes-london-city-vancouver-abb-scoop-capa–305923

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük