Miért van az, hogy hiába edzünk keményen, az eredmény elmarad, ha nem fgyelünk az étkezésre? És az miért van, hogy ami fnom az általában nem egészséges, esetleg fordítva, ami egészséges az sokszor nem nyújt élményt? Miért kell órákat tölteni alapanyagok felkutatásával és beszerzésével, ha egészségesen szeretnénk táplálkozni? Hogyan lehet beilleszteni a hétköznapok rohanásába a kiegyensúlyozott táplálkozást úgy, hogy mellette az edzésre, a munkára, a családra és a barátokra is jusson idő?

Miért van az, hogy hiába edzünk keményen, az eredmény elmarad, ha nem fgyelünk az étkezésre? És az miért van, hogy ami fnom az általában nem egészséges, esetleg fordítva, ami egészséges az sokszor nem nyújt élményt? Miért kell órákat tölteni alapanyagok felkutatásával és beszerzésével, ha egészségesen szeretnénk táplálkozni? Hogyan lehet beilleszteni a hétköznapok rohanásába a kiegyensúlyozott táplálkozást úgy, hogy mellette az edzésre, a munkára, a családra és a barátokra is jusson idő?

Ezekre a kérdésekre kereste a választ Palágyi Eszter, a Costes Michelin-csillagos séfje és Erdei Zsolt-Madár, amikor néhány, a gasztronómia és az egészséges életmód iránt szintén elkötelezett barátjukkal gondolkozni kezdtek a témán. A gondolatokból beszélgetések lettek, a beszélgetéseket hamarosan tettek követték és megszületett a Fitness Kitchen koncepciója:

Adott egy vérprof séf, aki kiváló ízeket tud alkotni, van egy világbajnok bokszoló, aki tudja, hogy mire van szüksége egy sportos, aktív életmódot folytató embernek és összeállt a háttércsapat is dietetikusokkal, marketingesekkel, szakácsokkal és néhány további elhivatott kollégával, akik legjobb tudásuk szerint dolgoznak azon, hogy a Fitness Kitchen ételei és a szolgáltatás színvonala megfeleljen a vásárlók igényeinek. Elsőként a Gilda Max kínált helyszínt a Fitness Kitchennek, ahol éjjel-nappal meg lehet venni az ételeket az edzőtermekben kihelyezett hűtőkből. Ha épp otthon vagy és nem terveztél kimozdulni, akkor bármikor házhoz is rendelheted a fnomságokat. Otthon pár perc alatt az asztalra is kerülhet, de akár későbbre is eltehető bármelyik étel, hiszen a boxok minden esetben hűtve kerülnek a vásárlókhoz.

És hogy mi az amit kivehetsz a hűtőkből vagy megrendelhetsz otthonra?

A Fitness Kitchen ételei nagyrészt laktóz- és gluténmentesek, nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat, cukorból pedig csak olyat, amit a szervezet 100%-ban hasznosít. Nincs bennük olyan összetevő sem, amely a szervezetben gyulladásos folyamatokat indíthat el és optimális az összetételük az aktívabb életmódot folytató emberek számára. Az már csak a hab a tortán, hogy Eszternek köszönhetően az ételek nem csak egészségesek, de fnomak is.

Az ételek nagy része sous vide technológiával készül, amely az utóbbi évek egyik legnagyobb hatású konyhatechnológiai eljárása. Az így előkészített húsoknak és zöldségeknek sokkal magasabb a tápanyagtartalma, mint a hagyományos hőkezeléssel készült ételeké, hiszen alacsony hőmérsékleten, lassan készülnek. A felhasználás előtt már csak rá kell pirítani kicsit a serpenyőben, és élvezheted is a végeredményt.

http://fitnesskitchen.hu/

 

Az üzleti koncepció az étterem alapitók elővezetésében:

KIHÍVÁSOK

Sokan járnak edzőterembe és edzenek egyre többet egyedül vagy akár személyi edzővel, de a várt eredmény legtöbbször elmarad, mert a ftness projektek (fogyás, izomtömeg növelés, szálkásítás) elbuknak a nem megfelelő étkezésen. Szakemberek szerint 70% fontosságú az evés és 30% az edzés, ha pl. fogyni, szálkásodni szeretnél. Ha otthon állsz neki főzni nehéz követni a megfelelő diétát, rengeteg időt vesz igénybe a bevásárlás, sütés-főzés, rendrakás egy-egy főzés után, és sokba kerül az alapanyag pazarlás is, hiszen nem tudsz pont annyit venni semmiből, amennyit felhasználsz. Növekvő, jelentős piaci szegmenst jelentenek azok az emberek, aki egyre tudatosabban táplálkoznak, szívesen ennének friss és egészséges ételeket, de egyre kevesebb idővel gazdálkodnak.

HÁTTÉR

A globális trendek afelé mutatnak, hogy egyre nagyobb igény van a prémium ételekre, többet foglalkozunk azzal, hogy mit eszünk de kevesebb időnk jut rá. Magyarországon is érezhető ez a trend, 2015 óta már több Michelin csillagos éttermünk van, az idei évben pedig (nem véletlenül) mi rendeztük a Bocuse D'or-t is. Ennek ellenére minőségi, a különböző edzésmódszereket megfelelő táplálkozással kiegészítő ételkiszállító cég még mindig nincs nálunk a piacon. A melegétel rendelés pedig nem adja ugyanazt az eredményt, még ha felső kategóriás étteremből is rendelsz (mire megérkezik az étel kihűl, összefolyik, a párától vizenyős lesz). Piaci rés, hogy nincs megfelelő, a paleo/glutén/laktózmentes étrendet követők igényeinek megfelelő szolgáltatás.

MEGOLDÁS

A fentiekre a Fitness Kitchen kínálja az egyértelmű megoldást: prémium minőségű, prof séfek által előkészített ebéd- és vacsoraboxokat kínálunk adagonként csomagolva, amit helyben (pl. az edzőtermekben) vagy otthon a vásárló 10-15 perc alatt frissen tud elkészíteni. A komplett ételboxok mellett hamarosan előkészített húsokat is kínálunk (többféle mártással és fűszerezéssel) így az ügyfélnek teret hagyunk a kreativitásra, ő dönti el, hogy milyen köretet készít a húshoz, ha pl. diétázik vagy éppen tömeget növel, gluténérzékeny cukorbeteg, stb. így személyre tudja szabni az étkezését. Az „én csináltam érzés", a bókok és a valódi sikerélmény garantáltak.

VÍZIÓ

A Fitness Kitchennél fontos küldetésnek tekintjük, hogy a táplálkozáson keresztül hozzájáruljunk az emberek egészséges életmódjához, az edzésmunkájuk sikeréhez és az azt követő sikerélmény és kiegyensúlyozott, boldog élet eléréséhez. Az igényes szolgáltatás elindításával fejleszteni akarjuk a magyar gasztronómiai kultúrát..

A CÉLCSOPORTJAINK

B2C: Ebben a szegmensben a hazai edzőtermekbe járó, önmagára igényes, az újdonságokra nyitott, tudatosan táplálkozó, elfoglalt, kevés idővel rendelkező nagyvárosi lakosságot célozzuk.

A potenciális célcsoport kb. 70-80.000 fő. Az ételeket a ftness termekbe kihelyezett hűtőből az átvevő pontokon személyesen, vagy házhozszállítással otthon tudják átvenni.

B2B: Kiskereskedelmi partnerek (delikátok, láncok, élelmiszer üzletek, benzinkutak, bio boltok, stb.)

ÁRKÉPZÉS

A Fitness Kitchen árai egy középkategóriás étterem árszintje alatt vannak. A főételek ára kb. 1400 Ft-tól 3500 Ft-ig terjedő skálán mozog.

A TERMÉKEINK

A kínálat hetente megújul és a következőképpen oszlik meg a kihelyezett dupla hűtők között:

A hűtőkben Palágyi Eszter által megálmodott menük vannak: kétféle főétel, egyféle leves, egyféle saláta, egyféle desszert.

Minden termék laktóz és gluténmentes, illetve nem tartalmaz fnomított cukrot, szénhidrátokat. Nem használunk

tartósítószereket és mesterséges adalékanyagokat, színezéket sem. Az ételek friss fűszerekkel készülnek prof séfek által a Michelin csillagos Costes séfe irányítása alatt.

A vásárlóinknak lehetősége van személyes átvételre a Gilda Max edzőtermekben és a későbbiekben további átvételi pontokon. Ha otthonra kérik, akkor csak ki kell választani a kívánt adagot és a szállítási időpontot. Rugalmas a szolgáltatás: hetente ötször szállítunk, délelőtti és kora esti idősávokban.

A TECHNOLÓGIA

Az összes termékünk prof séfek keze alól kerül ki, válogatott alapanyagokból. A húsokat a legtöbb esetben sous vide technológiával készítjük. A sous vide egy innovatív konyhatechnológiai eljárás, amit a világ legjobb séfei és éttermei használnak, a csúcsgasztronómia iránt rajongók pedig keresnek. Az eljárás lényege, hogy a húsok (vagy zöldségek) vákuumzacskóba kerülnek a friss fűszerekkel és zsiradékkal (olivaola, igazi vaj, zsír, stb.) együtt, majd kiszívjuk a zacskókból a levegőt. Ezután a húsok zacskóval együtt tizedfok precizitással beállított vízfürdőt vesznek, azaz alacsony hőmérsékleten hőkezeljük őket, amíg pont a tökéletes mértékben sülnek át. A zacskó minden ízt és tápanyagot magába zár, így a végeredmény elképesztően ízletes, szaftos és egészséges. A hőkezelés után hirtelen lehűtjük az ételeket (de sosem fagyasztjuk) így akár 8-10 nap múlva is tökéletes élményt fognak nyújtani annak a fogyasztónak, aki frissen elkészíti őket.

A MANUFAKTÚRÁNK

A jelenlegi üzemi konyhánkat Pest megyében működtetjük, professzionális gépekkel. Nagyon büszkék vagyunk a gasztrós csapatunkra, akik az ételekért felelnek és nap mint nap precízen, szenvedéllyel, odafgyeléssel gyártják le a fnomságokat. A konyha prof ipari gépekkel van felszerelve.

VERSENYTÁRSAK

Pontosan ugyanilyen szolgáltatást nyújtó versenytársakat csak az USA-ban találtunk. Az európai piacon a közvetlen versenytársak a melegétel kiszállító cégek és az alapanyag kiszállító cégek.

USA versenytársak: Kettlebell Kitchen, Cusine Solutions, Munchery, Sprig, Spoonrocket, Blue Apron, Din

Mindezek után az iskolai és közétkeztetési programok állami erőszakkal történő egészségbaráttá tételének sikertelenségét látva az ujságíróben önkéntelenül felmerül a kérdés: van-e minderre szükség? Van e legendő fizetőképes vásárlóerő? Nem magéát az éttermi kulturát teszi-e minden tönkre felsőbb szempontokra hivatkozva? Az idő majd eldönti mindezt. Magyarország viszont semmi esetre sem Amerika.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük