Zugló polgármestere után az ügyben eljáró újbudai építési hatóság is a tervek átdolgozására kérte fel a Bosnyák téri városközpont építtetőit. A kerület álláspontjáról 2009.

Zugló polgármestere után az ügyben eljáró újbudai építési hatóság is a tervek átdolgozására kérte fel a Bosnyák téri városközpont építtetőit. A kerület álláspontjáról 2009. május 15-én, hétfőn tájékoztatja az Echo Investment képviselőit Weinek Leonárd polgármester, aki a felmerült problémákról és ellentmondásokról készített összesítést is átadja a beruházónak. Az előzetes egyeztetésen a lengyelek nyitottnak mutatkoztak Zugló javaslatainak befogadására. A hétfői megbeszélésre a kerület önkormányzati képviselőit is várja a polgármester.

 

  
    Komoly előrelépésnek tartom, és bizakodva tekintek a hétfői megbeszélés elé – mondta Weinek Leonárd. A polgármester azonban csak akkor tekinti sikeresnek a tárgyalást, ha majd a konkrét terveken is visszaköszönnek az eredeti szerződésben foglalt elképzelések, amelyek a kerület és a zuglóiak érdekeit tartják szem előtt. A kerület vezetője a tárgyaláson ismertetni kívánja a beruházóval annak a véleménykutatásnak az eredményét is, amelynek során a megkérdezett zuglóiak mintegy 70%-a elutasította az eredeti tervektől eltérő betonpláza megvalósítására vonatkozó beruházói szándékot.
    A szükséges változtatások elősegítése, illetve a problémák elkerülése érdekében Weinek Leonárd polgármester ismerteti a lengyelekkel azt a műszaki összesítést, amely a különböző szabályozásokkal való ellentmondást és a megvalósítással kapcsolatban felmerült problémákat foglalja össze.

    Az ügyben eljáró XI. kerületi építéshatósági osztály az építési tervdokumentáció átdolgozását kérte a Bosnyák téri építtetőtől. A módosításokat, valamint a zöldfelület növelésével kapcsolatos újragondolást a beruházó megkezdte és nyitott Zugló javaslatainak befogadására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük