2022.szeptember.24. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Adobe Roadshow Budapesten -Az Adobe a gazdag kisvállakozások szoftvere

22 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/1154"><img class="image thumbnail" src="/files/images/adobelogo.thumbnail.jpg" border="0" alt="Adobe új termékpaletta" title="Adobe új termékpaletta" width="100" height="71" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Adobe új termékpaletta</strong></span></span>Az Adobe nagyszabású európai rendezvénysorozatot rendezett a cég új terméksora, az Adobe Creative Suite 3  (CS 3) bejelentéséhez kapcsolódóan.   A Roadshow 2007. április 26-án  Budapestre érkezett, a bemutató az  ELTE Egyetemi Kongresszusi Központban zajlott mintegy 700 résztvevõ részvételével, a CS3 népszerûsítésére a nagyközönség és a szakma számára. </p><p>

 

adobe új termékpalettaAdobe új termékpalettaAz Adobe nagyszabású európai rendezvénysorozatot rendezett a cég új terméksora, az Adobe Creative Suite 3  (CS 3) bejelentéséhez kapcsolódóan.   A Roadshow 2007. április 26-án  Budapestre érkezett, a bemutató az  ELTE Egyetemi Kongresszusi Központban zajlott mintegy 700 résztvevõ részvételével, a CS3 népszerûsítésére a nagyközönség és a szakma számára.

 

adobe új termékpalettaAdobe új termékpalettaAz Adobe nagyszabású európai rendezvénysorozatot rendezett a cég új terméksora, az Adobe Creative Suite 3  (CS 3) bejelentéséhez kapcsolódóan.   A Roadshow 2007. április 26-án  Budapestre érkezett, a bemutató az  ELTE Egyetemi Kongresszusi Központban zajlott mintegy 700 résztvevõ részvételével, a CS3 népszerûsítésére a nagyközönség és a szakma számára.

Az elõadássorozatot Kaffka György  ügvezetõ igazgató (Trans-Europe Kft.) és Jakab Zsolt  és  Tamási Ákos Adobe szakértõ,  az Adobe hivatalos magyarországi disztributora,  a  szoftver.hu  infoportál szakértõi tartották. 

Kiemelt elõadóként szólt Christopher Brennan, az Adobe kelet-európai regionális igazgatója a CS3 lehetõségeirõl, hátterérõl. Alan Rosenfeld (Apple),  Mirko Ledic, az Adobe délkelet-európai üzletfejlesztési vezetõje,

Christoph Sahner kommunikációs menedzser és Mirko Ledic üzletfejlesztési menedzser, a CS3 jellemzõ funkcióiról szólt.

Az új, integrált tervezõ és fejlesztõ szoftver, az Adobe Systems egyesíti az Adobe és a korábban felvásárolt Macromédia termékeinek legjavát.  A minden kreatív munkafolyamatot kiszolgáló Adobe Creative Suite 3 (CS3) termékcsalád kreatív lehetõségeket biztosít a tervezõk és fejlesztõk számára a nyomdai, webes, mobil, interaktív, filmes és videós tartalmak elõállításhoz.

A CS3 új összeállítása: 

Adobe Creative Suite 3 Design Premium és Design Standard kiadás,

az Adobe Creative Suite 3 Web Premium és Web Standard kiadás és

az Adobe Creative Suite 3 Production Premium.

A termékcsaládot az Adobe Creative Suite Master Collection teszi teljessé, amely a legátfogóbb kreatív környezetként egy dobozban tartalmazza az Adobe 12 új tervezõ és fejlesztõ alkalmazását.

Az Adobe kreatív alkalmazásainak új változatai;  az Adobe Photoshop CS3,   Adobe Photoshop CS3 Extended,  Adobe InDesign CS3,  Adobe Illustrator CS3,  Adobe Flash CS3 Professional,  Adobe Dreamweaver CS3,  Adobe Fireworks CS3  és az Adobe Contribute CS3.

Az Adobe CS3  alkalmazások és az Adobe Creative Suite 3  termékek  PowerPC és Intel alapú Mac-re is kaphatók és a Microsoft Windows XP,  ill. a Windows Vista operációs rendszert egyaránt támogatják.

Az Adobe hangsúlyozza;  az Intel alapú Macintosh rendszereken és az új Windows-on futó  CS3 teljesítménye és sebessége nagyságrendekkel jobb elõzményeinél.

A kibõvített CS3 terméksorban teljeskörû utómunka megoldásként szerepel az Adobe Creative Suite 3 Production Premium, valamint az Adobe Creative Suite 3 Master Collection, így az Adobe összes tervezõ és fejlesztõ megoldása egy dobozban érhetõ el  2007. harmadik negyedévétõl.

Tervezõkészlet

Az Adobe Creative Suite 3 Design Premium, a nyomdai, webes, interaktív és mobil tervezés kreatív eszközkészlete, az összes médiumon alkalmazható.  Ez a szoftver egyesíti magában a kiadványok, weboldalak, interaktív tartalmak készítéséhez használható  InDesign CS3,   Photoshop CS3 Extended,   Illustrator CS3,    Flash CS3 Professional,   Dreamweaver CS3  és az Acrobat 8 Professional új változatát.

A Flash és a Dreamweaver párosításával lehetõvé vált, hogy az  interaktív tervezés kiemelt helyet foglaljon el a kreatív munkafolyamatokban. A kreatív szakemberek kedvenc Adobe és Macromedia eszközeik között szoros  integráció jöhet vele létre.

Az eszköz az oldaltördelés, a képszerkesztés, az illusztráció és az Adobe PDF munkafolyamatok nélkülözhetetlen eszközeit a kiadvány-, honlap-, és mobil tartalomkészítés újonnan integrált elemeivel egy rendkívül hatékony munkakörnyezetben párosítja.  Az InDesign CS3 több tucat új és továbbfejlesztett jellemzõivel egyszerûbben és gyorsabban lehet az ismétlõdõ tördelési feladatokat ellátni.  Az Illustrator CS3 új Live Color jellemzõje a színkombinációk gyors és intuitív kikísérletezése, mentése és alkalmazása. A Photoshop CS3 Extended gyorsítja és rugalmasabbá teszi a napi képszerkesztõ feladatokat, így például a képterületek kijelölését, a képek kompozitálását és a szûrõk alkalmazását.

Az új Flash és Dreamweaver integráció, a Flash CS3 Professional segítségével a tervezõk és a fejlesztõk tökéletes hûségû natív Photoshop és Illustrator fájlokat importálhatnak Flash-sel készített projektjeikbe, ami a korábbi munkafolyamatokhoz képest idõmegtakarítást és jobb minõséget eredményez. A Dreamweaver CS3 a tervezõk által kimásolt és a szerkesztett weboldalba beillesztett Photoshop fájlokat automatikusan webre optimalizálja. A tervezõk a nyomdai tartalmakat átemelhetik a webre úgy, hogy az InDesign kijelöléseket vagy dokumentumokat XHTML fájlokba exportálják, amelyeket aztán Dreamweaverben megnyitva gyorsan nekiláthatnak a webes tervezésnek.

Már megvásárolható. A magyar árral vitatkoznánk, csak a gazdag kisvállalkozások engedhetik meg maguknak. Igaz Linuxra már megközelítõen azonos kepességekkel rendelkezõ alkalmazások elérhetõek. Az egészbõl látható pontosan ugyanaz a trükk, amit a kábelszolgáltatók alkalmaznak a csomagokba rendezés. Így ugyanis kellõen magas áru összeállítások hozhatóak ki, mer önállóana az egyes elemeket lényegesen olcsóbban kéne adni. Ugyanakkor ez a módszer nem inspirál az upgrade-ra sem, ha nincs rá kényszer, azaz avállalkozás nem olyen bolond, hohgy VISTA-t haszáljon az üzemmenet szerû mûködéséhez. Ez az üzletpolitika semmiképpen sem felhasználóbarát.

Az Adobe Creative Suite 3 Design Standard változatú szoftverek a profi tervezõk és nyomdai szolgáltatók eszközei, szintén kaphatók.

Webes eszközök

Az Adobe Creative Suite 3 Web Premium új kiadásával felgyorsíthatók a webfejlesztõ- és az interaktív tervezõ munkafolyamatok.  

A Creative Suite 3 Web Premium teljeskörû eszközkészletet kínál, amellyel a webtervezõk és fejlesztõk egyszerûen tervezhetik, fejleszthetik és tarthatják karban a weboldalakat, alkalmazásokat, játékokat, prezentációkat és a mobil tartalmat.  A csomag a webtervezõk és fejlesztõk számára szükséges összes Adobe alkalmazást tartalnmazza,  ideértve az Adobe Dreamweaver? CS3, az Adobe Flash? CS3 Professional, az Adobe Fireworks? CS3, vagy az Adobe Contribute? CS3 új verzióit,  az Adobe Photoshop? CS3 Extended, az Adobe Illustrator? CS3 és az Adobe Acrobat? 8 Professional újított kiadásai.

Az Adobe bejelentette az Adobe Creative Suite 3 Web Standard szoftvert is.

Az Adobe Creative Suite Web kiadásai univerzális alkalmazásként PowerPC és Intel alapú Mac-ekre is kaphatóak lesznek és a Microsoft? Windows? XP, illetve a Windows VistaTM operációs rendszert egyaránt támogatják.

A szoftvert optimalizálták, így a legújabb Macintosh és Windows hardveren is kiváló teljesítményt nyújt.

A Dreamweaver, Flash, Fireworks és Contribute új verzióin kívül a Photoshop és az Illustrator jelentõsen frissített verzióit is beépítették a csomagba, a webes tervezés és fejlesztés további egyszerûsítésére.

Az Adobe Creative Suite Web Premium a fejlett integrációra fekteti a hangsúlyt,  gyorsabb, termelékenyebb munkafolyamatot biztosít az alkalmazások szintjén, ahogy a felhasználók végighaladnak a kísérletezõ, a tervezõ és a fejlesztõ munka fázisain.

A natív Photoshop és Illustrator fájlok tökéletes hûségben közvetlenül Flashbe és Fireworksbe importálhatók. Importáláskor a maximális rugalmasság és a jelentõs idõmegtakarítás érdekében a felhasználók megadhatják a rétegek, a szervezeti hierarchia, a szöveg, a stílusok, a formázás és egyéb tulajdonságok kezelési módját.

Ezen kívül a Fireworks CS3 új hierarchikusan szervezett struktúrájával a webtervezõk bonyolult weboldal prototípusokat állíthatnak össze, majd azokat egyetlen PNG fájlba menthetik.

Amit a felhasználó a Photoshop CS3-ból kimásol, azt közvetlenül beillesztheti a Dreamweaver CS3-ba, így honlap- kompozíciókból gyorsan készíthetõk oldalak.  A Dreamweaver CS3 sablonok és a Contribute CS3 közti szoros integrációval egyszerûbb és költséghatékonyabb a webhelyek karbantartása.

A Photoshop CS3 tervek Flash CS3-ba importálhatók,  az importnál megadható, hogy az új alkalmazás a tulajdonságokat hogyan formázza és kezelje.  A Dreamweaverben Cascading Style Sheets segítségével egyszerûsíteni lehet a honlap állandó karbantartását.

A Creative Suite 3 Web kiadásokkal a felhasználók egységes élményt szolgáltathatnak az összes böngészõn, operációs rendszeren, illetve számos mobil és kézi eszközökön. A Dreamweaver a CS3-ban syorosan integrálva van a Spry AJAX keretrendszerrel, amellyel gyorsabban és egyszerûbben lehet sokoldalú interaktív honlapokat készíteni. A CSS-alapú honlapkészítést és tesztelést egyszerûsítik az új CSS minták, illetve az automatizált böngészõ kompatibilitás ellenõrzõ és az online CSS tanácsadó.

Az Adobe Creative Suite 3 Web Premium  a vezetõ webes tervezõ és fejlesztõ eszközöket összegzi, ezek:

az Adobe Dreamweaver CS3,   Adobe Flash CS3 Professional,  Adobe Fireworks CS3,  Adobe Contribute Cs3 új változata,  valamint az Adobe Photoshop CS3 Extended,  Adobe Illustrator CS3 és az Adobe Acrobat 8 Professional  továbbfejlesztett kiadásai. Az Adobe Creative Suite 3 Web Standard is kapható már, ez a szoftver a tervezõ, fejlesztõ, weblap-karbantartó munka eszköze, a professzionális webfejlesztõket szolgálja ki.

Ezek az új webes eszközök gyorsabbak és hatékonyabbak a korábbi megoldásoknál.

Újdonság tehát, hogy a natív Photoshop és Illustrator fájlokat közvetlenül lehet Flashbe és Fireworksbe importálni.

Az összes böngészõre, operációs rendszerre, sok mobil és kézi eszközre egységes tartalmat lehet elõállítani az elõre összeállított eszközökbõl és hatásokból álló könyvtárral, a Spry AJAX keretrendszerrel.

A Fireworks CS3  testre szabható grafikai kellék-könyvtárával, új munkafolyamataival, intelligens Photoshop és Illustrator integrációival gyorsan kikísérletezhetõk a legjobb webalkalmazások.

Az Adobe Creative Suite 3 Web Premium és Web Standard várhatóan 2007. áprilisában kerül forgalomba.

Új integrációs technológiák

A CS3 Design és Web  megoldások része az Adobe Device Central CS3,  amivel mobil eszközökre lehet tartalmakat tervezni, emulálni és tesztelni.  Az Adobe Creative Suite központja, az Adobe Bridge CS3 frissített változata biztosítja a Version Cue CS3,  az Acrobat Connect és a kibõvült Adobe képtári szolgáltatás közvetlen elérését.

Videós megoldások

Az Adobe Creative Suite 3 Production Premium szoftver a videós szakemberek átfogó utómunka megoldása.

Sajtókapcsolat:

Richard Markuzy

Adobe Systems, s.r.o.

+420 225 020 900

rmarkuzy@adobe.com

Straòovský Zoltán

Fleishman-Hillard

+420 224 232 650

stranovsky@fleishman.com

Kafka György

Trans-Europe

+36 1 392 0707

george.kafka@trans-europe.hu

A platformfüggetlen csomag integrálja a videószerkesztést, hangot, hatásokat, grafikát és a multimédiás eszközöket.  

Egyedülálló együttmûködést kínál a továbbfejlesztett új videó, audió és web szoftver kiadásokkal,  például az Adobe After Effects CS3 Professional, az Adobe Premiere Pro CS3, az Adobe Encore CS3, az Adobe Photoshop CS3 Extended, az Adobe Illustrator CS3, az Adobe Flash CS3 Professional és az Adobe SoundboothTM CS3 alkalmazásokkal. Az utómunka és médiakészítõ szakemberek számára ez olyan teljeskörû, platformfüggetlen, integrált munkafolyamatot jelent, amellyel filmre, mûsorszóró alkalmazásokra, webre, DVD-re és mobileszközökre lehet vizuálisan innovatív projekteket készíteni.

Az Adobe Creative Suite Production Premium támogatja az Intel alapú Macintosh rendszereket, a Microsoft? Windows? XP és Windows VistaTM operációs rendszert. Az Adobe After Effects Macintoshon univerzális bináris alkalmazásként is elérhetõ.

Az Adobe Creative Suite 3 Production Premium a rögzítéstõl a kiadásig a teljes munkafolyamatot lefedi.

Az Adobe Premiere Pro CS3 speciális kíbnálata pl. az új formátum támogatás, illetve a lassított felvételeket és a lassító/gyorsító hatásokat javító különleges Time Remapping eszköz.

A vizuális effektek és mozgásgrafika ipari szabványa, az After Effects CS3 mostantól a következõket kínálja: vektoros alakzatok rajzolásához és animálásához a Shape Layers, kétdimenziós képek nyújtásához és élethûen alakított animációhoz a Puppet eszköz, az animáció változatok interaktív elõállításához és megtekintéséhez pedig a Brainstorm funkció.

Hangról szólva, a Soundbooth CS3 segítségével a felhasználók professzionális minõségû hangsávokat készíthetnek mûsoraikhoz.

A Photoshop CS3 Extended új videóréteg-támogatásával a szakemberek egyszerûen szerkeszthetnek, festhetnek és kockák között klónozhatnak, majd szabványos videóformátumokba exportálhatnak.

Az Illustrator CS3 új dokumentumprofiljai a grafikák vágásnál biztosítják a videóbiztos méretet és arányokat.

A Production Premium része a Flash CS3 Professional, amely gördülékeny After Effects és Encore munkafolyamatot tesz lehetõvé, így a projekteket mostantól egyszerûbben lehet a weben közzétenni.

Az Adobe Dynamic Link megszünteti a renderelést, amikor a felhasználók az Adobe Premiere Pro CS3, az After Effects CS3 és az Encore DVD CS3 között cserélnek médiumot.

A Clip Notes az áttekintés felgyorsítása érdekében lehetõvé teszi, hogy a producerek Adobe PDF formátumban idõkód specifikus megjegyzéseket helyezzenek el közvetlenül a klipekben.

Az Adobe Creative Suite 3 Production Premium különleges bõvítményei közé tartozik az Adobe OnLocationTM CS3, amely a közvetlen lemezre rögzítést és ellenõrzést teszi lehetõvé, valamint a színre kulcsolást segítõ

Adobe Ultra? CS3 szoftver. Az új Adobe OnLocation CS3 idõt takarít meg azzal, hogy közvetlenül lemezre történik a rögzítés és azonnal ellenõrizhetõ, így a helyszíni felvételeket jobb minõségben lehet elkészíteni.

Az Adobe OnLocation CS3 és az Adobe Ultra CS3 is csak a Windows alapú rendszereket támogatja.

Az Adobe Creative Suite 3 Production Premium segítségével a kreatív szakemberek a legkülönfélébb formátumokban rögzíthetnek és adhatnak ki:

Az OnLocation CS3 DV és HDV minõségben közvetlenül lemezre vesz fel, amihez a HD, SD és HDV formátumot is támogató egyszerûbb szerkesztõ munkafolyamat érdekében az Adobe Premiere Pro CS3-ból könnyen hozzá lehet férni.

Az Adobe Encore DVD CS3  már a mûsorok hagyományos felbontású DVD és nagy felbontású Blu-ray lemezen történõ elkészítésének és kiadásának lehetõségét is támogatja.

A Flash CS3 Professional lehetõvé teszi, hogy a felhasználók a videóprojekteket  .flv formátumban is webre exportálják,   a videó mobiltelefonokra, iPodokra és más eszközökre történõ exportálásához pedig tartalmazza az Adobe Media Encodert.

Az új kreatív alkalmazások dobozában lévõ Adobe Creative Suite 3 Master Collection-al az ügyfelek minden médiumra, nyomtatásra, webes megjelenésre, interaktív megoldásokra, mobilra, videóra vagy filmre tervezhetnek, a termékcsalád a mobil fejlesztést és a sokoldalú videótartalom kiadást helyezi középpontjába.

A csomag új, közös eleme, az Adobe Device Central,  vele a mobil kézikészülékekre fejlesztõ kreatív szakemberek tehetik termelékenyebbé munkájukat.  A termékcsaládban az Adobe Bridge CS3 frissített verziója a Version Cue CS3,  az Acrobat Connect és a kibõvült Adobe Stock Photos szolgáltatás azonnali elérését biztosítja.

Az Adobe Creative Suite 3 Production Premium nemzetközi forgalmazása 2007. harmadik negyedévében kezdõdik, de az Adobe hivatalos viszonteladóin keresztül és a www.adobe.com/store címen hamarosan elõrendelhetõ.

A Photoshop újjászületése

Az Adobe Photoshop család:

-Photoshop középpontjában a Photoshop CS3 és a Photoshop CS3 Extended áll,

-a szakemberek és komoly amatõr fényképészek számára komplett digitális sötétkamrát biztosít az Adobe Photoshop Lightroom,

-a fényképezés megszállottjai számára szerkesztési és megosztási lehetõségeket kínál az Adobe Photoshop Elements,

-az alkalmi fotósok igényeit elégíti ki az ingyenes Adobe Photoshop Album Starter Edition.

Sajtókapcsolat:

Richard Markuzy

Adobe Systems, s.r.o.

+420 225 020 900

rmarkuzy@adobe.com

Straòovský Zoltán

Fleishman-Hillard

+420 224 232 650

stranovsky@fleishman.com

Kafka György

Trans-Europe

+36 1 392 0707

george.kafka@trans-europe.hu

Az Adobe Systems bejelentette a professzionális digitális képalkotás etalonjának két új kiadását,

az Adobe? Photoshop? CS3 és a Photoshop CS3 Extended szoftvert.

A Photoshop CS3 szoftver jelentõs frissítésnek számít, amely a tervezõk és a fényképészek számára a szerkesztési teljesítményben hoz újdonságokat. A Photoshop CS3 Extendeddel a kreatív szakemberek a digitális képalkotás új dimenzióit fedezhetik fel olyan eszközökkel, amelyek forradalmasítják a 3D-t, a mozgásgrafikát, a képmérést és -elemzést.  A Photoshop CS3 Extended a digitális képalkotás határait kiszélesítve egyszerûsíti az építészet, a gépészet, az orvostan és a tudomány területén dolgozó szakemberek munkafolyamatait.

A Photoshop CS3 és Photoshop CS3 Extended önálló alkalmazásként vagy a most bejelentett, kibõvített Adobe Creative Suite? 3 család fontos elemeként is kapható lesz.  A szoftver univerzális alkalmazásként PowerPC és Intel alapú Mac-ekre is kapható lesz és mind a Microsoft? Windows? XP, mind a Windows Vista operációs rendszert támogatni fogja.

A Photoshop CS3 fejlett eszközkészlete tervezõk és digitális fényképészek számára szól, a kompozitálás speciális új jellemzõivel a tervezõk hasonló tartalom alapján automatikusan több Photoshop réteget vagy képet illeszthetnek össze.  Az Auto-align Layers parancs az adatokat gyorsan kielemzi és mozgatással, forgatással vagy hajlítással tökéletesen illeszti a rétegeket, az Auto-blend Layers parancs pedig a szín és az árnyalás keverésével sima, szerkeszthetõ végeredményt állít elõ.

A fényképészek gyorsabban és kiváló minõségben átkonvertálva dolgozhatják fel a nyers képeket a Camera Raw legújabb verziójával, amely több mint 150 nyersformátum mellett a JPEG és TIFF fájlokat is támogatja, Adobe Photoshop LightroomTM kompatibilis és új eszközei is vannak, ilyen például a Fill Light és a Dust Busting.

Képelemzés, 3D és mozgás támogatás található a Photoshop CS3 Extendedben.

A szoftver tartalmaz mindent, ami a Photoshop CS3-ban megtalálható, továbbá támogatja a 3D és a videó munkafolyamatot, az animációt és az alapos képelemzést.  A népszerû 3D formátumok támogatásával a kreatív szakemberek a háromdimenziós modellek textúrázását renderelhetnek, beleértve a sokoldalú háromdimenziós tartalmakat is. Azokat beilleszthetik kétdimenziós kompozícióikba.

Az Enhanced Vanishing Point használatával a tervezõk perspektivikusan mérhetnek, belõle háromdimenziós modellbe is exportálhatnak. 

Videó utómunkához a Photoshop CS3 Extended a videófájlok kockánkénti szerkesztéséhez videóformátum és réteg támogatással is rendelkezik.  A kapott videót különbözõ formátumokba,  pl.  Flash-be lehet exportálni.

Új felhasználási területeken, így például a gyártásban és az orvostanban úttörõ a Measurement Log paletta, amely kiszámítja egy kép számos értékét, a Scale Marker bármilyen képre könnyen feltesz egy méretarányos ábrát, az új Count eszköz pedig egyszerû kattintásra összeszámolja a képek jellemzõit.

Az új funkciók, így például a háromdimenziós szerkesztõ eszközök segítségével a felhasználók a háromdimenziós tartalmat gördülékenyen illeszthetik be a képszerkesztõ munkafolyamatba.

Sajtókapcsolat:

Richard Markuzy

Adobe Systems, s.r.o.

+420 225 020 900

rmarkuzy@adobe.com

Straòovský Zoltán

Fleishman-Hillard

+420 224 232 650

stranovsky@fleishman.com

Kafka György

Trans-Europe

+36 1 392 0707

george.kafka@trans-europe.hu

Adobe InDesign CS3 kiadás

A díjnyertes, professzionális oldaltördelõ program új változata, az új InCopy CS3 és az InDesign CS3 Server innovatív kiadói megoldásokat tesz lehetõvé.    

Az InDesign CS3 a tervezési, a hatékonysági és a kimeneti problémák megoldásával a tervezõ, a szerkesztõ, az elõállító és az informatikai szakemberek munkavégzési lehetõségeit javítja.  Hatékony, könnyen kezelhetõ eszközkészletet biztosít a csoportmunka javításával, a bonyolult dokumentumok tördelésének és elõállításának automatizálásával.  A szoftver az Adobe átfogó kiadói megoldásának alappillére.

Az InDesign CS3 önálló alkalmazásként vagy az Adobe Creative Suite? 3 Design Premium és Standard kiadások és az Adobe Creative Suite 3 Master Collection fõ elemeként is kapható lesz.

A szoftver univerzális alkalmazásként PowerPC és Intel alapú Mac-ekre is kapható lesz és mind a Microsoft? Windows? XP, mind a Windows Vista operációs rendszert támogatja.

Az InDesign CS3 kialakítását a felhasználói kérések vezérelték és tele van olyan új jellemzõkkel, amelyek megfelelnek napjaink igényes munkafolyamatainak.  Villámgyors a teljesítménye és az Intel alapú Macintosh rendszerek és a Vista alapú PC-k támogatásával is kibõvült.

Az InDesign CS3 tele van a dokumentumok tervezését, szerkesztését és elõállítását egyszerûsítõ és gyorsító fejlesztésekkel. A hatékonysági jellemzõk, így például a Multi-file Place, a kibõvült Quick Apply, az Advanced Find/Change és a gyors kockaillesztés kiküszöbölik az idõigényes és ismétlõdõ feladatokat.

A táblázat és cella stílusok lehetõvé teszi, hogy a felhasználók egy egész táblázatot gyorsan megformázzanak vagy egy mintát valamilyen részterületre, például fejlécre vagy láblécre alkalmazzanak.

A szabványos XHTML export InDesign CS3-ból Adobe Dreamweaver? CS3-ba a nyomdai tartalom átemelését teszi lehetõvé webes kiadáshoz.

Az Adobe Digital kiadásokba történõ beépített XHTML export segítségével az InDesign CS3 felhasználók közvetlenül állíthatnak elõ dinamikus, áttördelés-centrikus tartalmat az Adobe új, digitális kiadvány olvasó és kezelõ sokoldalú internetes alkalmazása számára.

Az automatikus díszjelek és számozás, illetve a szöveges változók megjelenésével a felhasználók olyan eszközöket kaptak, amelyekkel gyorsan készíthetnek hosszú dokumentumokat, és megõrizhetik azok konzisztenciáját.

Importált XML tartalomra alkalmazott szabályokkal dinamikusan lehet oldal-elrendezéseket generálni formázott szöveggel és grafikával, így a kiadók automatizálhatják a sokoldalúan tervezett és személyre szabott dokumentumok készítését.

Az ismerõs Photoshop vizuális effektek, így például a fazettázás és a domborítás, illetve a szatén alkalmazásával az InDesign CS3 felhasználók szabadabban kísérletezhetnek a tervekkel a keverési módok, az áttetszõség és egyéb lehetõségek tökéletes támogatása mellett. A finomabb átlátszóság-vezérlõk segítségével a felhasználók a látványosabb és árnyaltabb tervezés érdekében külön-külön korrigálhatják az objektumok beállításainál a kitöltést, a körvonalat vagy a szöveget.

A InDesign CS3 az Adobe InCopy CS3 változatát és az Adobe InDesign CS3 Servert is tartalmazó rugalmas kiadói megoldás szerves része.  Az InCopy CS3  olyan professzionális író és szerkesztõ program, amely szoros együttmûködést biztosít az InDesign CS3-al,  így közös szerkesztési munkafolyamatokat tesz lehetõvé tervezõk, írók és szerkesztõk között. Az InDesign CS3 Server a magas színvonalú összeállítást és tördelést kiszolgáló platformra helyezve nagyságrenddel jobb automatizálást visz a szerkesztési munkafolyamatokba, a kiadványkészítésbe, az adatokra épülõ, személyre szabott kiadásba és a sablonalapú web-nyomda megoldásokba. Az InDesign termékcsalád tökéletesen bõvíthetõ szabványos programozó technológiákkal, többek között C++, Javascript, AppleScript és VBScript nyelvvel, így a kiadók konkrét igényeihez mért, testre szabott megoldásokat lehet készíteni.

Az Adobe InDesign CS3 és Adobe InCopy CS3 változata 2007. áprilisában kerül forgalomba az Adobe hivatalos viszonteladóin keresztül és az Adobe áruházában a következõ címen: www.adobe.com/store.

Az Adobe InDesign CS3 Server is az arra jogosult Adobe fejlesztõ partnerek számára 2007. második negyedévében a hivatalos külsõ feleken keresztül megismerhetõ áron lesz beszerezhetõ.

Sajtókapcsolat:

Richard Markuzy

Adobe Systems, s.r.o.

+420 225 020 900

rmarkuzy@adobe.com

Straòovský Zoltán

Fleishman-Hillard

+420 224 232 650

stranovsky@fleishman.com

Kafka György

Trans-Europe

+36 1 392 0707

george.kafka@trans-europe.hu

Adobe Device Central CS3 mobiltartalom-készítõ  

Az új Adobe? Creative Suite? 3 család integrált eleme az Adobe? Device Central CS3 verziója. 

Az Adobe Device Central CS3  alapvetõen javítja a kreatív szakemberek hatékonyságát és produktivitását, akik mobiltelefonokra és kézi szórakoztatóelektronikai eszközökre fejlesztenek dinamikus és megkapó interfészeket, mobil kellékeket, alkalmazásokat és videótartalmat. Az új szoftverelem az Adobe Creative Suite 3 Design, Web és Production Premium kiadásokba, illetve önálló termékekbe, úgymint az Adobe Flash? CS3 Professional, az Adobe Photoshop? CS3 és az Adobe Premiere? Pro CS3 szoftverekbe van beépítve.

Az Adobe Device Central CS3 révén egyszerûbb a mobiltartalom-készítés, mivel a kreatív szakemberek jobban meg tudnak birkózni a mobileszközök heterogén világával. A szolgáltatók viszont több millió tervezõ kreativitásának látják hasznát, akik a mobil ügyfelek számára új, tartalomgazdag adatszolgáltatások nyújtását segítik. A kreatív szakemberek mostantól már meg is tudják tekinteni a munkájukat, és a rendszeresen frissített részletes telefon- és eszközprofil könyvtár segítségével a mobiltartalmat ismerõs tartalomszerzõ környezetekben azonnal le tudják tesztelni. Az Adobe Creative Suite 3 családon belüli szoros integrációnak köszönhetõen az Adobe Device Central CS3 drasztikusan egyszerûsíti a mobil tartalomszerzés folyamatát.

Ma a kreatív szakemberek költségvetésének és idejének több mint fele arra megy, hogy különféle mobileszközökön mobiltartalmakat tesztelnek, az Adobe Device Central CS3-al a tervezõk a korábbiaknál sokkal gyorsabban készíthetnek optimalizált tartalmakat.

A tervezõk a beépített, több mint 200 iparágvezetõ OEM, többek között a Nokia és a Sony Ericsson, illetve szolgáltató, mint a Verizon mobileszköz profilját tartalmazó könyvtár segítségével pillanatok alatt áttekinthetik az egyes eszközök képességeire, korlátaira és jellemzõire vonatkozó adatokat. A vezetõ OEM-ek és szolgáltatók ingyenes, rendszeres profilfrissítései segítségével a tervezõk naprakészek lehetnek a legújabb mobileszköz kiadásokból.  Idõt takaríthatnak meg azzal, hogy a mobileszközöket rendkívül jól utánzó minták segítségével a mobilmédium tartalmak megjelenését, teljesítményét és viselkedését rögtön az asztalon megtekinthetik és tesztelhetik. Az ellenfény és napfény tükrözõdések szimulálásával a felhasználók különbözõ megvilágítási körülményekre is optimalizálhatják a tartalmat.

Az Adobe Device Central emulált mobileszközeivel a kreatív szakemberek úgy képesek kommunikálni Adobe Flash LiteTM tartalmakkal, mint egy igazi telefonon.  Az eszközemulátor biztosítja, hogy a felhasználói felületek, alkalmazások és a mobilmédium a várakozásoknak megfelelõen mûködjön, közben pedig teljesítmény és memória-felhasználás számítást is végez.  A tervezõk egy új mobil projektet elkezdhetnek az Adobe Flash CS3 Professional, az Adobe Photoshop CS3 vagy az Adobe Premiere Pro CS3 szoftverben, majd az Adobe Device Central CS3-ban megadhatják a céleszközöket és más lényeges beállításokat. Az egységes felhasználói felület lehetõvé teszi, hogy a kreatív szakemberek egyszerûen mozogjanak az Adobe Device Central CS3 és a Creative Suite 3 családot alkotó integrált elemek között.

Az Adobe Device Central CS3 megtalálható az összes Creative Suite 3 kiadásban, illetve önálló termékekben, így az Adobe After Effects? CS3, az Adobe Dreamweaver? CS3, az Adobe Flash CS3, az Adobe Flash CS3 Professional, az Adobe Illustrator? CS3, az Adobe Photoshop CS3, az Adobe Photoshop CS3 Extended, az Adobe Premiere Pro CS3 és az Adobe Bridge CS3 változatban.

Sajtókapcsolat:

Richard Markuzy

Adobe Systems, s.r.o.

+420 225 020 900

rmarkuzy@adobe.com

Straòovský Zoltán

Fleishman-Hillard

+420 224 232 650

stranovsky@fleishman.com

Kafka György

Trans-Europe

+36 1 392 0700

info@trans-europe.hu 

 

Kereskedelmi elérhetõségek

Az Adobe hivatalos viszonteladóinál és az Adobe áruházában:

www.adobe.com/go/gn_store

Nettó árak:

-Adobe Creative Suite 3 Design Premium:  599 ezer Ft.,

-Adobe Creative Suite 3 Design Standard:  379 ezer Ft.,

-Premium Adobe Creative Suite 3 Web Premium:   509 ezer Ft.,

–   – ? –    Standard:   299 ezer Ft.

-Adobe Photoshop CS3:    209 ezer Ft.,

-Adobe Photoshop CS3 Extended:   319 ezer Ft.

-Adobe InDesign CS3:   259 ezer Ft.

http://www.adobe.com/

www.adobe.com/go/creativesuite

http://www.szoftver.hu/

http://www.euroastra.info/node/add/"http://.

www.adobe.com/indesign.

Harmat Lajos

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.