2022.05.26.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Adventi forgatag a Klebelsberg Kultúrkúriában

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97261"><img class="image image-preview" src="/files/images/klebel.preview.jpg" border="0" width="471" height="205" /></a></span>„Szitálni kezd az égi pék" címmel, szombaton adventi forgataggal meseillusztrációs képvásár és foglalkozás az Illusztrátor Pajtásokkal a Klebelsberg Kultúrkúriában. A kiállítás grafikusművészei karácsonyi rajzaikat árusítják és dedikálják a mesekönyveket, valamint rajzos foglalkozást tartanak</p> <p> 

„Szitálni kezd az égi pék" címmel, szombaton adventi forgataggal meseillusztrációs képvásár és foglalkozás az Illusztrátor Pajtásokkal a Klebelsberg Kultúrkúriában. A kiállítás grafikusművészei karácsonyi rajzaikat árusítják és dedikálják a mesekönyveket, valamint rajzos foglalkozást tartanak

 

„Szitálni kezd az égi pék" címmel, szombaton adventi forgataggal meseillusztrációs képvásár és foglalkozás az Illusztrátor Pajtásokkal a Klebelsberg Kultúrkúriában. A kiállítás grafikusművészei karácsonyi rajzaikat árusítják és dedikálják a mesekönyveket, valamint rajzos foglalkozást tartanak

 

A kiállító grafikusművészek: Agócs Írisz, Bódi Kati, Deák Panka, Ficzere Kyrú, Holló Anna, Kőszeghy Csilla, Makhult Gabriella, Maros Krisztina, Paulovkin Boglárka, Rácz Nóra, Rippl Renáta, Rofusz Kinga, Sajó Réka, Schall Eszter, Simonyi Cecília, Szalma Edit, Szegedi Katalin, Szepesi Szűcs Barbara, Vajda Melinda, Varga Zsófi.

 

Az adventi forgatagban karácsonyi képvásár, készműves foglalkozások, ajándék- és dísztárgyak készítése különböző eljárásokkal. A játszóházat kézművesek által készített egyedi tárgyak vására színesíti, ahol forró teával és forralt borral várják az érdeklődőket.

A karácsonyi hangulatról énekével és gitárjátékával Madaras Zsolt gondoskodik.

 

Karácsonyi dísz- és üdvözlőlap készítése Makhult Gabriellával.

 

Mézeskalács készítés

Az ünnep süteménye: a mézeskalács!

A mézeskalács olyan sütemény, mely változatos alakjával és díszítésével sokféle jelképet jeleníthet meg. Készítése komoly hagyományokkal rendelkezik, eredetileg az isteneknek felajánlott ajándék, majd emberek közötti ajándék szerepét töltötte be.

 

Gyertyamártás

Manapság akár saját magunk is készíthetünk különböző méretű, formájú és színű gyertyákat. Gyere el és készítsd el magad, saját ízlésednek megfelelően!

 

Rézdomborítás

Az V-VI. században élő pusztai népek életében jelentősebb szerepe volt az ötvösmunkának. A Kárpát-medencébe a VI. század végén az avarok bevándorlásával jutott el. Leginkább díszítő funkciója volt, övre, ruhákra, lószerszámokra tették, rangot és nemzetiségi hovatartozást jelölt.

 

Jegyár: 1000 Ft

 

2015. december 12. szombat 15:00-19:00

Adventi forgatag

Klebelsberg Kultúrkúria

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

 

www.kulturkuria.hu

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.