2022.05.17.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Dílerek

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97263"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_1150.jpg" border="0" width="276" height="183" /></a></span>-  Szia haver! Veled még nem találkoztam.

–  Szia haver! Veled még nem találkoztam.

–  Szia haver! Veled még nem találkoztam.

–  Meglehet. Én a Dél-Dunántúlon dolgozom, a te működési területed, ha jól tudom, Észak-Magyarország.

–  Miért jöttél a fővárosba?

–  Üzleti ügy. Vettem kéz alatt egy tablettázógépet. Másfél milla, a bolondnak is megéri. Unom már, hogy a zsaruk egy pillanat alatt azonosítják az anyagot. Csokoládéval bevont drazsénál ez komplikáltabb. Te mit keresel itt?

–  Jön a karácsonyi iskolaszünet, aztán a Szilveszter, aztán síszünet, ezt szeretném megbeszélni serpáimmal-Meg kell kezdeni a beetetést a diszkók környékén is. Persze potom áron. Ez sok pénzbe kerül.

–  Anyagi gondjaid vannak?

–  Hál 'istennek, erről szó sincs..Megmondom őszintén, egy forgalmasabb hétvégén ezer crack, speed, extasy és PCP is elpasszolható, két milla tiszta haszonnal. Ebbe még az is belefér, hogy hébe-hóba elkapják a fináncok a kamionomat negyven kiló alapanyaggal.

–  Ha már itt tartunk, mit szólsz ehhez a szópárbajhoz narkó ügyben?

–  Miről beszélsz?

–  Hát a szigorú büntetés, a null tolerancia pártiak és egyes drogok legális árusítását pártolók között. Utóbbiak arra hivatkoznak, hogy ha valamit törvény tilt, az vonzóvá válik a törvényt szegőknek.

–  Frankó. Ilyen alapon a bankrablást is törölhetnék a Büntető Törvénykönyvből.

–  Azt is mondják, hogy az alkohol és a cigaretta társadalmilag veszélyesebb, mert sokkal több ember betegszik meg, hal meg ezektől, mint a drogtól.

–  Igen, de a drog okozta egészség károsodás az alkoholbetegekre és a nikotinfüggőkre rátesz egy lapáttal. Vagy többel.

–  Mindegy. Ez a csetepaté teljesen megnyugtat. Amíg ez a vita tart, nem fáj a fejem, nem érinti a forgalmat. Hadd vitázzanak. Meg azon is, ki tehet a drogfogyasztás megállíthatatlan terjedéséről? Tudod, ki a felelős?

–  Kíváncsivá tettél.

–  A környezet, a társadalom, a szülők, az iskola, a barátok, a barátnők, az egészségügy a –  tűcsere program megszüntetése, az önkormányzatok, a rendőrség, a drogambulancia, a média…..

–  Jó, abbahagyhatod. Aki drogozik, az nem felelős?

–  Ez nem kérdés. Persze hogy nem.

–  Esküszöm, komoly összeget fogok adni a viták szervezőinek. De most meg kell húznom a nadrágszíjat.

–  Pénzszűkében vagy?

–  Nem vészes. De a múltkor átvert egy flószer. Vettem tőle ötszáz heroinkapszulát négymillióért. Próbaképpen megvizsgáltam húsz darabot. Kifogástalan volt. Hazavittem és kiderült, hogy a többiben porcukor volt.

–  Hát ez elég szép veszteség.

–  Semmi gubanc. Hamis húszezresekkel fizettem az ürgének.

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.