2023.január.30. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Agrár mesterhármas a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban

5 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/22553"><img class="image thumbnail" src="/files/images/massey%20uj1.thumbnail.jpg" border="0" alt="Massey Ferguson 8690 LRT nehézuniverzális traktor: Gyártó: AGCO Corporation, Massey Ferguson Brand Pályázó: Austro Diesel GmbH, Ausztria" title="Massey Ferguson 8690 LRT nehézuniverzális traktor: Gyártó: AGCO Corporation, Massey Ferguson Brand Pályázó: Austro Diesel GmbH, Ausztria" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Massey Ferguson 8690 LRT nehézuniverzális traktor: </strong>Gyártó: AGCO Corporation, Massey Ferguson Brand Pályázó: Austro Diesel GmbH, Ausztria</span></span>  <p>Kitörési pont a gazdasági válságból az Agro+Mashexpo, a Szőlészet és Pincészet, valamint a Magyar Kert. Csúcsot dönt ugyanis a kiállítási terület nagysága és az új külföldi résztvevők aránya a HUNGEXPO rangos agrár rendezvényein. Tizenhárom ország 260 kiállítója összesen 22.600 m2-en mutatja be kínálatát a január 28-tól 31-ig nyitva tartó agrár-mesterhármason a megújult Budapesti Vásárközpontban.</p><p>

massey ferguson 8690 lrt nehézuniverzális traktor: gyártó: agco corporation, massey ferguson brand  pályázó: austro diesel gmbh, ausztriaMassey Ferguson 8690 LRT nehézuniverzális traktor: Gyártó: AGCO Corporation, Massey Ferguson Brand Pályázó: Austro Diesel GmbH, Ausztria 

Kitörési pont a gazdasági válságból az Agro+Mashexpo, a Szőlészet és Pincészet, valamint a Magyar Kert. Csúcsot dönt ugyanis a kiállítási terület nagysága és az új külföldi résztvevők aránya a HUNGEXPO rangos agrár rendezvényein. Tizenhárom ország 260 kiállítója összesen 22.600 m2-en mutatja be kínálatát a január 28-tól 31-ig nyitva tartó agrár-mesterhármason a megújult Budapesti Vásárközpontban.

massey ferguson 8690 lrt nehézuniverzális traktor: gyártó: agco corporation, massey ferguson brand  pályázó: austro diesel gmbh, ausztriaMassey Ferguson 8690 LRT nehézuniverzális traktor: Gyártó: AGCO Corporation, Massey Ferguson Brand Pályázó: Austro Diesel GmbH, Ausztria 

Kitörési pont a gazdasági válságból az Agro+Mashexpo, a Szőlészet és Pincészet, valamint a Magyar Kert. Csúcsot dönt ugyanis a kiállítási terület nagysága és az új külföldi résztvevők aránya a HUNGEXPO rangos agrár rendezvényein. Tizenhárom ország 260 kiállítója összesen 22.600 m2-en mutatja be kínálatát a január 28-tól 31-ig nyitva tartó agrár-mesterhármason a megújult Budapesti Vásárközpontban.

      Az innováció, az energiatakarékosság, a környezetvédelem és a piacképesség feltételeinek megteremtése áll a kiállítások középpontjában. Az agrár-mesterhármas minden eddiginél több újdonságot, hazai fejlesztésű terméket, szakmai programot kínál a látogatóknak, gazdáknak, borászoknak, kertészeknek, kertépítőknek. Mindemellett számos hitellehetőségről, az EU-s források köréről, lízingkonstrukciókról is tájékozódhatnak az érdeklődők.

A kiállítás díjazottjai között van a Massey Ferguson 8690 LRT nehézuniverzális traktor, amelyet a szakújságírók a „2009 Év Traktorának" és „Európa legszebb traktorának" választották meg az elmúlt év őszén.

AGRO+MASHEXPO 2009 KIÁLLÍTÁS

INNOVÁCIÓS DÍJ ÉS KÜLÖNDÍJ PÁLYÁZATÁNAK EREDMÉNYEI

I.  INNOVÁCIÓS DÍJASOK

A díjat hazai és nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő innovációt tartalmazó termékek kaphatják.

1.      Massey Ferguson 8690 LRT nehézuniverzális traktor

Gyártó: AGCO Corporation, Massey Ferguson Brand

Pályázó: Austro Diesel GmbH, Ausztria

A pavilon, 312

A traktor az MF 8600-as traktorcsalád legnagyobb teljesítményű tagja. Az SCR környezetkímélő innovatív technológiával rendelkező energiatakarékos 370 LE-s motorja már a 2014-re előírt emissziós normatívákat is teljesíti azáltal, hogy karbomid oldatot  porlaszt (AdBlue technológia) a kipufogó gázba, amellyel megköti a káros anyagok jelentős részét. Az új eljárás még 3 %-os üzemanyag-megtakarítást is eredményez. A traktor konstrukciós megoldásaiban is a legfejlettebb technikai megoldásokat (Dina VT sebességváltó, SpeedSteer-rel kombinált Auto-Guide automatikus kormányzás, QuadLink mellsőtengely rugózás, új ergonómiailag fejlettebb vezetőfülke, erősebb hidraulikus rendszer stb.) tartalmazza, teljesen új dízánjba csomagolva. Nem véletlen, hogy a traktort a szakújságírók a „2009 Év Traktorának" és „Európa legszebb traktorának" választották meg az elmúlt év őszén.

2.      Claas Xerion 3800 VC Saddle Trac eszközhordozó „systemtraktor"

Gyártó: Claas KGaA

Pályázó: AXIÁL Kft., Baja

A pavilon, 304/a

A traktor a Xerion család legújabb fejlesztésű tagja. Korszerű motorjának teljesítménye 379 LE. Kiemelkedően jó a fokozatmentes hajtóművének a hatásfoka, amely a motorteljesítmény kedvező kihasználását biztosítva egyedülállóan jó vontatási tulajdonságokat kölcsönöz a traktornak. A hagyományos traktorokhoz képest nagyobb munkateljesítményre képes, kevesebb üzemanyag felhasználásával. Hatféle kormányzási mód és alvázas trac rendszere révén egyedülálló munkagépkapcsolatok kialakítását teszi lehetővé, amely további technológiai előnyökkel jár. A ZF Ecomm hajtómű mellett több új műszaki megoldás (ELC hidraulikus vezérlés, CEBIS II traktormenedzsment, GPS Pilot kormányzás stb.) növeli a traktor innovációs értékét.

3.      Gramix NPK helyspecifikus összeállítású műtrágya

Gyártó/Pályázó: Fertilia Kft., Enying

G pavilon, 101/c

A termőhelyi igények szerinti receptúrák alapján számítógéppel vezérelt gépsorokkal egyedileg előállított komplex műtrágya, amely a háromféle – NPK – hatóanyag mellett megfelelő mikroelem összetételeket is tartalmaz. Géppel jó minőségben, egyenletesen juttatható ki. Az optimális és rugalmas hatóanyag ellátás következtében 18-20 %-os terméshozam javulást garantál, javítva a növények termelésének jövedelmezőségét.

A talajvizsgálatokra alapozott szaktanácsadás, a talajvizsgálati díj átvállalása erős referenciákat jelent a műtrágyának.

II. KÜLÖNDÍJASOK

A díjat kategóriánként a legtöbb innovációt tartalmazó hazai (magyarországi) gyártású termékek nyerhetik el.

1.      Kühne KKU-6 mulcskultivátor

Gyártó/Pályázó: Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt., Mosonmagyaróvár

A pavilon, 107/a

Az új hazai fejlesztésű szántóföldi kultivátor szármaradvánnyal borított talajok korszerű, talajkímélő művelő alapgépe.

A tarló feltörésére, mulcsbedolgozásra, a talaj nedvességének megőrzésére szolgáló ökológiai talajművelési technológiák fontos gépe.

Művelőszerszámai többféle kombinációban alkalmazhatók a talajállapot és a mulcsborítottság függvényében. Aprítja a szármaradványokat, lazítja a talaj felső rétegét, miközben bekeveri a mulcs nagy részét és lezárja a talajfelszínt, segítve a nedvesség megőrzését, a művelt tarló beérését.

2.      Genezis granulált pétisó nitrogén műtrágya

Gyártó/Pályázó: Nitrogénművek Vegyipari Zrt., Pétfürdő

G pavilon, 101/f

Egyenletes szemcseméretű, magas szemcseszilárdságú, jól szórható, környezetbarát granulált mészsalétrom műtrágya, amelyben az ammóniumnitrát hatóanyag hordozója a környezetbarát hazai dolomit. Jól raktározható, egyenletesebb kijuttatásra, kedvező feltáródású, szaktanáccsal támogatott műtrágya. Mikroelemekkel kombinálva különösen a magnézium igényes kultúráknál hatékony. Jelentős hazai és külföldi referenciákkal rendelkezik.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.