Péntektől láthatja a fővárosi metróvonalak utazóközönsége a Metró Galéria felületein a Fővárosi Állat- és Növénykertet és annak lakóit bemutató „tárlatot".

 

Péntektől láthatja a fővárosi metróvonalak utazóközönsége a Metró Galéria felületein a Fővárosi Állat- és Növénykertet és annak lakóit bemutató „tárlatot".

 

A 2-es, a 3-as és a 4-es metróvonalon, összesen 200 kocsiban 40 különféle tabló (az egyik a mellékelt fotón látható) ismerteti meg a metrózókat a kert legnépszerűbb lakóival és a hozzájuk fűződő érdekességekkel. A tablók egy része az Állatkert fejlesztésével kapcsolatos középtávú elképzeléseket mutatja be. A tárlattal augusztus végéig találkozhatnak a metró utasai.

 

Több mint egy évszázada létesült a Fővárosi Állat- és Növénykert, akkor még a város peremén. Azóta Budapest körülnőtte a természetnek ezt a különleges szigetét. Lakótársaink lettek az egzotikus vadállatok, különleges halak és hüllők, tarka pillangók, harsány vízimadarak és fenséges sasok; az állatvilág óriásai és törpéi; a gyermekek és felnőttek kedvencei. Ismerik-e őket?

Tudják-e milyen, hogy él az aranyhasú mangábé, a komodói varánusz, a császárbajszú tamarin, a gyűrűsfarkú maki, a szurikáta, a hóbagoly vagy a kacagó kukabura?

Most megismerhetik őket az ország legnagyobb kiállítótermében, a Metró Galériában.

 

A szerelvényeken naponta 1,2 millió utas: városlakó, vidéki és külföldi turista találkozik a kiállítás képeivel. Remények szerint sokukban feltámad a kíváncsiság, hogy személyesen is megismerkedjenek a természet csodáival a főváros szívében található zöld oázisban.

 

A Fővárosi Állat- és Növénykertet nem csak az elefántok, az óriáskígyók és a zsiráfok nőtték ki, hanem az évi több mint egymillió látogató.  Ezért szükséges a bővítés itt Budapest szívében, amihez a kiállítás valamennyi nézőjének támogatását meg kívánjuk nyerni.

 

A Metró szerelvények belsejében elhelyezett, kulturális tartalmakat hordozó kiállítás, a Metró Galéria az elmúlt tizenöt évben, a Promix Zrt. és a Mass Media Solutions Kft. vezetőjének, Pető Zsoltnak a kezdeményezésében honosodott meg. A kiállítások egyik állandó szerkesztője Kirschner Péter.

Az évek során volt már József Attila, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Radnóti Miklós életútját, a Nyugat történetét bemutató kiállítás, az emlékezetes VersMetrók, de bemutatásra került kortárs képzőművészet és költészet párosítása és a sokat vitatott Maus képregény a holokausztról. A 4-5 sorozatban, összesen 200-300 felületen elhelyezett kulturális üzenetek naponta több százezer emberhez jutottak el.

A Metró Galéria tárlatait, tablóit a napi 1,2 millió utas (utazás) közül legalább 700-800 ezer ember látja. Az egyszerűbb tablók tartalma (egy-két kép, néhány rövid képaláírás, üzenet) könnyen befogadható minden szemlélő számára. A bonyolultabb kiállítási anyagok előtt is több időt (1,5 – 2 percet) tölt a szemlélő. Ez bármilyen reklámmal vagy kulturális hirdetéssel, tárlattal szemben is előny.

 

A Metró Galéria tizenöt éve alatt Budapest kulturális brandjének része lett. Más európai városokban nincs ehhez hasonló, tömegeket elérő kulturális szolgáltatás.

 

„Állatkert Budapest szívében" Kiállítás a Metró Galériában

Szerkesztette: Kirschner Péter, Pető Zsolt

A kiállítás tervezője és kivitelezője: Mass Media Solutions Kft., vezetője: Pető Zsolt

Grafikai munkák: Kocsis Marcell

Nyomdai munkák: HTSART Kft., vezetője: Halász Iván

A kiállítás a Fővárosi Állat- és Növénykert megbízásából készült.

 

A kiállítás 2014. augusztus 31-ig látható a 2-es, 3-as és 4-es Metró szerelvényeiben.

 

http://www.zoobudapest.com/

http://www.promix.hu/noflash/PMET/m4.html

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük