A legnagyobb hazai alternatív távközlési vállalatokat tömörítő ATSzE tisztújító közgyűlésén megalakult az egyesület új vezetése.

 

A legnagyobb hazai alternatív távközlési vállalatokat tömörítő ATSzE tisztújító közgyűlésén megalakult az egyesület új vezetése.

 

Az ATSZE elnöki tisztségét továbbra is Szathmári Géza, a GTS-Datanet ügyvezetője tölti be, a társelnöki posztra pedig dr. Orbán Miklóst, a BT Limited Magyarországi Fióktelepének regionális szabályozási igazgatóját választották. Az egyesület új alelnökei Horváth Pál, az Actel vezérigazgatója és Pórffy András, az Externet vezérigazgatója.

„Az ATSzE legsürgetőbb feladatként a távközlési piaci versenyt leginkább meghatározó területek, különösen a helyi hurok átengedés, a mobil végződtetési díjakkal kapcsolatos szabályozás, valamint a funkcionális szétválasztás megoldását tűzte ki maga elé" – mondta el Szathmári Géza, az egyesület újraválasztott elnöke. „A nagykereskedelmi költségek csökkentése elősegíti a szélessávú és mobil előfizetők számának növekedését, élénkíti a piaci versenyt, így még jobb minőségű szolgáltatásokat kaphatnak az előfizetők, kedvezőbb áron" – tette hozzá.

"A hazai szabályozásban sokkal több figyelmet kellene fordítani nemzetközi összehasonlításokra és más uniós tagállamok tapasztalataira. Tudjuk, hogy nem elég implementálni a versenyt elősegítő szabályokat, azokat szigorúan végre is kell hajtani. Ezekre kiváló példát nyújthatnak a Magyarországnál fejlettebb és élénkebb hírközlési versennyel büszkélkedő tagállamok" – nyilatkozta dr. Orbán Miklós, a szervezet társelnöke.

Az egyesület a hazai távközlési liberalizáció és a 2003-ban megalkotott Hírközlési Törvény piaci hatásait elemző kiadványt, ún. „Zöld Könyvet" tervez összeállítani, különös tekintettel az alternatív távközlési vállalatok múltbeli és jelenlegi piaci szerepének értékelésére, illetve jövőképének felvázolására. A szervezet emellett külön javaslatot dolgoz ki a következő generációs távközlési hálózatok (NGN) szabályozási kérdéseit illetően is.

Az ATSzE 2001-ben alakult azzal a céllal, hogy a távközlési piac alternatív szolgáltatóit összefogja a távközlési liberalizáció érdekében. Az egyesület tagjai a 3C Kft., az Actel Zrt., az Antenna Hungária Zrt., a BT Limited Magyarországi Fióktelepe, az eTel Magyarország Kft., az Externet Zrt., a GTS-Datanet Távközlési Kft., a Rubicom Zrt., a TVnet Kft., a UPC Magyarország Kft., valamint a Verizon Magyarország Távközlési Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük