A Közgép honlapját egy  magyar Anonymous csoport tagjai augusztus 28-án lelőtték, és az állítólagos elkövetők ellen bírósági eljárást indítottak, olvashattuk a sajtóban.

A Közgép honlapját egy  magyar Anonymous csoport tagjai augusztus 28-án lelőtték, és az állítólagos elkövetők ellen bírósági eljárást indítottak, olvashattuk a sajtóban.

A hatásosan megfogalmazott "lelőtték" kifejezés valójában egy DoS (vagy DDoS) támadást takar, ami azt jelenti, hogy – általában csak rövid ideig – elérhetetlenné teszi a felhasználók számára az adott honlapot. A megtámadott lap él, a szervert fel sem kellett ezért törni, csak olyan sok lekérdezést kap a szerver, hogy nem tudja ezeket kiszolgálni és leül. Igen, egy ilyen támadás nem más, mint egy digitális ülősztrájk. Megfelel mondjuk a természetvédők által egy megaprojekt kivitelezése ellen szervezett ülősztrájknak, ahol az infrastruktúra használatának megakadályozását probálják a tüntetők elérni, pl. leláncolással.

A blokád egy civil engedetlenség, de mivel erőszaknak számít, a rendőrség által megakadályozható, így a DDoS támadás is a megfelelő szerverfrissítéssel, újratelepítéssel, plug-in telepítéssel szintén azonnal megszüntethető.  

A Kalózpárt szolidaritását fejezi ki az Anonymus csoport hazánkban eljárás alá vont tagjaival. A párt nem ért egyet a csoport minden egyes módszerével, azonban az Anonymus céljainak többségével azonosulni tudunk: hiszen ők az információ-, gondolat- és véleményszabadság harcos támogatói, az internet szabadságáért folytatott küzdelem úttörői.  

Továbbá szeretnénk felhívni a sajtó figyelmét arra a tényre, hogy az Anonymousnak nincs feje, vezére. Az Anonymous nem egy szimpla "csoport" vagy szervezet, hanem egy globális jelenség, az internet immunreakciója a szabadságunkban korlátozó és magánéletünkben kutakodó "Big Brother" államok/vállalatok ellen.   A Kalózpárt tiltakozik az ellen, hogy a médiumok erről a jelenségről egy hamis képet mutatnak be a közvélemény számára, ami az újságírók tájékozatlanságáról ad bizonyítékot, vagy szenzációs hírek keltése érdekében történik. A Kalózpárt követeli, hogy a DDoS támadásokat a törvény civil engedetlenségnek tekintse és ne büntesse.  

2012 szeptember 9. Kalózpárt

http://kalozpart.org/2012/09/09/anonymous-a-ddos-tamadas-nem-buncselekedet/  

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük