2024.február.28. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Április 13-án ismét T-Com Vivicittá, a szervezők több mint 10 ezer résztvevőre számítanak

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/11644"><img class="image thumbnail" src="/files/images/rajt.thumbnail.jpg" border="0" alt="A tavalyi verseny rajtja" title="A tavalyi verseny rajtja" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>A tavalyi verseny rajtja</strong></span></span> <p>Áprilisban 23. alkalommal dördül el a startpisztoly  Budapesten a Margit-szigeten, hogy kezdetét vegye a T-Com támogatását élvező városvédő futás, a Vivicittá, amelyre több mint 10 ezer embert várnak a szervezők.</p><p>

 a tavalyi verseny rajtjaA tavalyi verseny rajtja

Áprilisban 23. alkalommal dördül el a startpisztoly  Budapesten a Margit-szigeten, hogy kezdetét vegye a T-Com támogatását élvező városvédő futás, a Vivicittá, amelyre több mint 10 ezer embert várnak a szervezők.

 a tavalyi verseny rajtjaA tavalyi verseny rajtja

Áprilisban 23. alkalommal dördül el a startpisztoly  Budapesten a Margit-szigeten, hogy kezdetét vegye a T-Com támogatását élvező városvédő futás, a Vivicittá, amelyre több mint 10 ezer embert várnak a szervezők.

Az olasz kezdeményezésből világeseménnyé vált városvédő futás a szervezők és a támogató T-Com jóvoltából Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend, és április 13-án Budapesten a Margit-szigetről, a Szabadtéri Színpadtól induló versenyeken várhatóan ismét az előző évhez képest többen vesznek majd részt. A T-Com Vivicittá reggel 8 órától kezdődő, egész napos programsorozatának keretében ugyanis a résztvevők több távon tehetik próbára képességeiket. A Vivicittá 12 kilométeres útvonalán túl  a versenyre regisztrálók a Midicittá 6,5 km-es és a Minicittá 3,6 kilométeres futóversenye, illetve 2,8 kilométernyi gyaloglás közül választhatnak. Így erőnléttől, időtől vagy kedvtől függően mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb kategóriát. A leghosszabb, 12 kilométeres távot vállalók 13 órakor indulnak útnak, a start és a cél egyaránt a Margit-sziget lesz, az útvonal pedig Buda és Pest belvárosi részein halad majd, érintve többek között a Bem rakpartot, az Alagút utcát, a Roosevelt teret és a Kossuth teret is.

A vivicittá városvédő futás olasz kezdeményezésből nőtte ki magát nemzetközi mozgalommá. 1984-ben a kezdeményezők a zsúfolt és lassan lakhatatlanná váló történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen ered a verseny neve: Vivicittá – éljen a város, szeresd a várost! A szervezők ötlete hamarosan egyre több világvárosban talált kedvező fogadtatásra, és egyre több helyszínen zajlik, mégis egyetlen versenynek számít. Az első két év után 30 olasz város mellett New York, Barcelona, Brüsszel, Lisszabon és Budapest is bekapcsolódott a sorozatba, melynek vezérmotívuma, hogy minél többen fussanak a világ nagyvárosainak útjain, így addig sem az autók szennyezik a levegőt. A hazai a Vivicittá Városvédő Futásokat a T-Com (kezdetben Matáv)1997. óta támogatja, és 2001-től több alkalommal vidéki városok is helyet adtak a versenyeknek. Az eseményről további információk a a http://www.futanet.hu/  internetes oldalon olvashatók.

A 12 kilométeres Vivicitta útvonala:

Margit-sziget Központi út – Margit-híd – Germanius Gy. Park megkerülésével – Árpád fejedelem út – Bem rakpart – Jégverem utca – Fő utca – Clark Ádám tér – Alagút – Alagút utca – Attila út – Lánchíd utca – Lánchíd – Roosevelt tér – József Attila utca – Hercegprímás utca – Hold utca – Báthory utca – Vértanúk tere – Kossuth Lajos tér – Szalay utca – Széchenyi felső rakpart – Újpesti rakpart – Jászai Mari tér – Margit-híd – Margit-sziget Központi út

http://www.futanet.hu/verseny/2007/vivicitta/fr_vivicitta.html

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.