2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Apró segítség nagy célokra

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52696"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/DSC_8061_small.thumbnail.jpg" border="0" width="67" height="100" /></a></span>Két komplett asztali számítógépet adományozott a Kemence Varázsa Közhasznú Alapítványnak az Onlinet. Az alapítvány célja, hogy a biatorbágyi fazekasműhelyben dolgozó, csökkent munkaképességű embereket támogassa, kreatív és értelmes munkát biztosítson számukra, ezzel is könnyebbé és élhetőbbé téve életüket. </p> <p> 

Két komplett asztali számítógépet adományozott a Kemence Varázsa Közhasznú Alapítványnak az Onlinet. Az alapítvány célja, hogy a biatorbágyi fazekasműhelyben dolgozó, csökkent munkaképességű embereket támogassa, kreatív és értelmes munkát biztosítson számukra, ezzel is könnyebbé és élhetőbbé téve életüket.

 

Két komplett asztali számítógépet adományozott a Kemence Varázsa Közhasznú Alapítványnak az Onlinet. Az alapítvány célja, hogy a biatorbágyi fazekasműhelyben dolgozó, csökkent munkaképességű embereket támogassa, kreatív és értelmes munkát biztosítson számukra, ezzel is könnyebbé és élhetőbbé téve életüket.

 

Az Onlinet munkatársai mindig is fontosnak tartották a társadalmi tevékenységet, és most végre lehetőségük is adódott segíteni. „Szeretnénk színesebbé tenni a kerámia műhelyben dolgozó, fogyatékkal elő emberek munkáját. Úgy gondolom, már ezzel az apró segítséggel is tehetünk azért, hogy megkönnyítsük számukra a mindennapokat." – mondta Lukács Tamás, az Onlinet ügyvezetője arról, miért fontos számukra az alapítvány támogatása.

A számítógépeket kedden adták át a fazekasműhelyben dolgozóknak abban bízva, hogy minél több új ismeretet nyújt majd számukra használatuk. A tehetséges műhelytagok egy erre az alkalomra készített dísztárggyal köszönték meg a gépeket. Az ajándék azóta elfoglalta méltó helyét az Onlinet székházában.

A több mint húsz éve, Hagyó József atya által megalakult csoport az iskolarendszerből kikerült fogyatékos fiataloknak teremt munkahelyet, munkájukért pedig bért is kapnak, köszönhetően annak, hogy mintegy tizenöt éve az Összefogás Nonprofit Kft. egyik telephelyeként működnek. A nappali ellátás beindulása óta 40 főre bővült csapat napjait áhítattal kezdi, majd délutánig meg sem áll a munka. Retusálás, szaggatás, talpazás, csőhúzás… a fazekasmesterség csínját-bínját kitanulják a fiatalok, a nehezebb munkafázisokban pedig segítséget kapnak a tapasztalt kollegáktól.

A munkaidő lejártával nem ér még véget a nap, ugyanis a terápiás munkatársak segítségével zene, mozgás vagy művészetterápián vehetnek részt, sőt a speciális jóga órát is látogathatják.

A Kemence Varázsa Közhasznú Alapítvány 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy az itt folyó munkákat segítse, melyhez pályázati forrásokat keresnek és adományokat gyűjtenek. Terveik között szerepel egy kisbusz vásárlása is, hogy segíteni tudják a mozgássérült kollégák utazását.

„Az Onlinet felajánlását nagy örömmel fogadtuk, hálásak vagyunk minden ajándékért. A gépek nemcsak a napi munkában segítenek, lehetőséget adnak a fogékonyabbaknak az alapok elsajátítására. Azok pedig, akik már komoly tudással rendelkeznek, bővíteni tudják ismereteiket." – mondta Mrázné Jáger Júlia, a kerámiaműhely vezetője.

www.kemencevarazsa.hu

 

Az ONLINET Group mára Európa egyik vezető ügyfélhívó- és interaktív információs megoldások gyártójává, szállítójává nőtte ki magát. Ügyfelei között megtalálhatók a pénzügyi, telekommunikációs, kiskereskedelmi, egészségügyi, állami, oktatási és turisztikai szektor prominens szereplői. Az ONLINET Group közvetlen képviseletet működtet 7 országban és disztribúciós hálózatot üzemeltet 4 kontinensen. Rendszereit világszerte több mint 1200 ügyfélszolgálaton, már fél millió ember használja naponta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.