2022.július.02. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Aranyfogak

3 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/88947"><img class="image image-preview" src="/files/images/1_622.jpg" border="0" width="239" height="179" /></a></span>Százéves az Egyesült Államok adórendőrsége, az Internal Revenue Service. Az évszázad alatt az adóeltitkolók módszerei sokat finomodtak, de a szolgálatot sem kell félteni. Jól dolgoznak, szoros kapcsolatban a bűnüldöző szervekkel.

1 622Százéves az Egyesült Államok adórendőrsége, az Internal Revenue Service. Az évszázad alatt az adóeltitkolók módszerei sokat finomodtak, de a szolgálatot sem kell félteni. Jól dolgoznak, szoros kapcsolatban a bűnüldöző szervekkel.

1 622Százéves az Egyesült Államok adórendőrsége, az Internal Revenue Service. Az évszázad alatt az adóeltitkolók módszerei sokat finomodtak, de a szolgálatot sem kell félteni. Jól dolgoznak, szoros kapcsolatban a bűnüldöző szervekkel.

Élt Texas fővárosában egy dúsgazdag fogorvos. tizenegy alkalmazottat foglalkoztatott, rendelőjéhez fogtechnikai laboratórium és szájsebészeti műtő is tartozott. Széles körű, jómódú pacientúrájának óhaja szerint elsősorban aranyból készítette a fogpótlásokat, hidakat, koronákat, porcelánnal kombinálva.

Adót keveset fizetett. Mi azt mondanánk: munkáinak nagyobb részét feketén végezte. Amerikában úgy fogalmaznak: ügyesebb, mint az adórendőrség. Amely már régóta sejtette, hogy ügyfele dollár százezreket titkol el, de sehogy sem tudta megcsípni. Ha a doktor
egyik ismert páciensének hattagú hidat készített tizenkétezer dollárért, akkor ötszázdolláros számlát adott gyökérkezelésről. A revizorok mégsem nézhettek a páciens szájába, ezzel személyiségi jogot sértettek volna és a botrányból az adórendőség került volna ki

Szélesebb körű vizsgálatok bírósági végzéshez kötöttek és ehhez az adócsalás gyanúját kellett volna hitelt érdemlően bízonyítani. Egy szó, mint száz, az orvos lebuktatásához tettenérésre lett volna szükség. Mellesleg a fogászat könyvelését példás rendben vezették, persze a kiadott számlákhoz képest.

Egyszer azonban új revizor érkezett a hivatalba, ügyes, tapasztalt, kiváló rendőrségi kapcsolatokkal. Megismerte az ügyet, megfogadta, hogy a végére jár. Cselhez folyamodott.

Felhívta a rendelőt telefonon. Főorvos úr, az austini kapitányság személyazonosító alosztályáról jelentkezem. Ismeretlen személy azonosságának megállapítása ügyében nyomozunk. Segítene nekünk? Bemutatnánk felvételeinket a halott fogazatáról. Aranyból
készített hidakat találtunk, ezért gondoltunk önre. Mikor kereshetjük fel?

Foglaljanak helyet az urak. Szabadna látnom a fotókat. Türelmüket kérem, megnézem a feljegyzéseimet. Bőrkötéses noteszát hosszan nézegette. Semmi kétség, a bal felső szemfog és a nagy őrlőfog közötti négytagú koronát én készítettem aranyból és porcelánból. Még az alveorális szög nagyságát is feljegyeztem, pontosan egyezik a fotóval. Páciensem Thomas Taylor volt, Dallasban lakott a Harwood street 101. szám alatt. A munkát egy évvel ezelőtt

Hálásan köszönjük főorvos úr. Ha megengedi, felveszünk egy jegyzőkönyvet, rögzítjük a tényállást. Megkérném az asszisztensnőjét, legyen az egyik tanú, kollégám lesz a másik.

Igen, így hiteles, már készen is vagyunk. Elővette a mobiltelefonját. Csak annyit mondott: jöhetnek az urak. Néhány perc múlva két, aktatáskás férfi lépett be a váróba, az egyik az új revizor volt. Az austini adórendőrség tagjai vagyunk, szíveskedjék a könyvelését Nem értem, bosszankodott az orvos, egy hónapja ellenőrizték a könyvelésemet és mindent rendben találtak. De semmi probléma, vissza tudok keresni minden tételt. Mi csak egyetlen tételre vagyunk kíváncsiak. Legyen szíves azt a számlát bemutatni, amit egy évvel
ezelőtt készített Thomas Taylor, dallasi páciensének.

A fogorvos okos ember volt. Azonnal rájött, hogy lépre csalták. A szigorú büntetést Texas legjobb ügyvédje sem tudta megakadályozni.

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.