2022.október.02. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Átadták az Ökotárs Alapítvány díjait

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/12031"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Image1.thumbnail_37.jpg" border="0" alt="http://www.okotars.hu/" title="http://www.okotars.hu/" width="100" height="45" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.okotars.hu/">http://www.okotars.hu/</a> </strong></span></span><p>Harmadik alkalommal adta át idén az Ökotárs Alapítvány által koordinált Civil-Társ Programiroda a „Valódi Civil Partnerségért" díjat, melyet Nádasd község nyert el.</p><p>

 http://www.okotars.hu/http://www.okotars.hu/

Harmadik alkalommal adta át idén az Ökotárs Alapítvány által koordinált Civil-Társ Programiroda a „Valódi Civil Partnerségért" díjat, melyet Nádasd község nyert el.

 http://www.okotars.hu/http://www.okotars.hu/

Harmadik alkalommal adta át idén az Ökotárs Alapítvány által koordinált Civil-Társ Programiroda a „Valódi Civil Partnerségért" díjat, melyet Nádasd község nyert el.

Az önkéntesség szépségéről, beszélt Novák Péter a díjátadón. 2006 -ban alapított díjra civil szervezetek jelölhetnek önkormányzati, vagy területi közigazgatási intézményeket. Tavaly óta pedig közigazgatási szervezetek is jelölhetők.

2006-ban a miskolci és a szécsényi önkormányzat, valamint Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség kapott díjat, 2007-ben pedig a XVIII. kerületi és a szentgotthárdi önkormányzatot tüntették ki a „Valódi Civil Partnerségért" díjjal.

Móna Veronika az Ökotárs Alapítvány igazgatója adta át az idei díjat Nádasd község polgármesterének. Méltatta, hogy a helyiek bevonásával készítették el a rendezési terveket, kiemelve, hogy a civil szervezetek ajánlásával nyerték el ezt a szimbolikus elismerést.

Egy időben kiosztásra került az „Év Adományozottja" díj is, melyet 2007 évi munkájáért a Kerekerdő Alapítvány vehetett át. Ez a szombathelyi alapítvány az elmúlt évtizedben újszerű kezdeményezései révén a térség jelentős szervezetévé vált. A Kerekerdő programjai a környezetvédelmi szempontokat érvényesítik az erdei tervezés folyamatában. Példájuk bizonyítja, hogy a civilek összefogása a környezet alakításában is sikerre vezethet.

Tausz Anikó

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.