http://www.unionbiztosito.hu/http://www.unionbiztosito.hu/

Jelentős növekedési pályára áll rá a 23 országban jelen lévő UNION Biztosító. A tavalyi év eredményeiről és a 2008-as tervekről sajtóbeszélgetésen számoltak be.

  http://www.unionbiztosito.hu/http://www.unionbiztosito.hu/

Jelentős növekedési pályára áll rá a 23 országban jelen lévő UNION Biztosító. A tavalyi év eredményeiről és a 2008-as tervekről sajtóbeszélgetésen számoltak be.

Zsoldos Miklós a társaság elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón összegezte a tavalyi év piaci eredményeit. Az UNION Biztosító közel 40%-os díjbevétel növekedést ért el, a biztosítási piac 12%-os növekedésével szemben. Az életbiztosítási üzletág jelentékeny növekedést realizált. Komoly különbség mutatkozott az élet és nem életágazat növekedési üteme között. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításban az egyre erősödő piaci versenyben megtartották a korábbi években elért piaci pozíciókat és olyan új szegmensek felé nyitottak, mint a motorkerékpárok és a kisteherautók piaca.

Az elmúlt év több változást hozott. Három új biztosító indult, de az erőviszonyok komolyabb átrendeződésére nem került sor. Folytatódott az értékesítési csatornák szerepének átalakulása, melynek során szorosabbá vált a bankok és biztosítók közötti együttműködés és felértékelődött a független biztosításközvetítők szerepe. Tovább emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás terén az online értékesítés aránya.  Az életbiztosítások versenyképességét javítja, hogy a nyereséget nem terheli a 20%-os kamat-és árfolyam nyereségadó, ha a szerződés tartama meghaladja a tíz évet. A társaság innovatív új termékekkel lépett a piacra és nagy figyelmet szentelt az ügyfél kiszolgálás területének.

Ma még Magyarországon az alulbiztosítottság jellemző, a biztosítási díjbevétel GDP-hez viszonyított aránya 3 % körül mozog, szemben az első 15 EU-s ország 8%-os átlagával.

Az idei kilátásokat illetően az elnök vezérigazgató az intenzívebb ügyfélkapcsolatok jelentőségét hangsúlyozta. Elérendő, hogy a piac egyre jobban tolerálja a jövőben a minőséget. Május elejétől az egészségi biztosítás területén kívánnak továbblépni, különböző új programok beépítésével.

Tausz Anikó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük