2022.augusztus.08. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Aukción kelt el a magánkoncert

3 perc olvasás
 image3_6.jpg
Foto: MTVA/Duna Tv
A jótékonykodás, a társadalmi felelősségvállalás a mai társadalom egyik fontos kérdése. Medgyesi Zsolt Junior Prima díjas zongoraművész életében is meghatározó szerepe van, hiszen kisgyermekkora óta arra nevelték, hogy lehetőségeihez mérten támogassa az arra rászorulókat. Legutóbb a fiatal pianista a Mosolygó Kórház Alapítvány munkáját segítette.

A művészet világában is komoly hagyománya van a jótékonykodásnak, már Liszt Ferenc is adott jótékonysági koncertet az 1838-as nagy pesti árvíz károsultjainak javára. Egy művész felelőssége igen nagy, hiszen egy-egy jótékonysági koncerttel viszonylag sok embert tud megmozgatni. Fontos, hogy jó ügyek mellé odaálljon.
,,A világban annyi rossz dolog történik nap mint nap, amit már fel sem lehet fogni. Ilyenkor az ember gyakran azt érzi, hogy egyedül semmit sem tud tenni, amivel jobb irányba vihetné a világot, ám ha mindenki a saját szintjén, saját lehetőségeihez mérten cselekszik, azzal rengeteget érhet el.” -állítja Medgyesi Zsolt.
Zsoltnak már többször is volt alkalma jó ügyet szolgálni, legutóbb a Mosolygó Kórház Alapítvány munkáját segítette, ami talán nem véletlen, hiszen édesapja orvosként dolgozik.
  ,,Édesapám révén talán egy kicsit többet látok az egészségügyben uralkodó helyzetről, mint egy teljesen kívülálló. Úgy gondolom, hogy az egészségügy támogatása mindig is a legfontosabb kötelességeink közé tartozik. Ezen a területen a legkiszolgáltatottabbak az emberek, a betegek életminőségének, ellátásának javítása kulcsfontosságú a gyógyulásuk szempontjából is. Ezért, ha ilyen ügyeket van lehetőségem támogatni, arra gondolkodás nélkül igent mondok.” 
-fűzte hozzá a fiatal zongoraművész.
 Az alapítvány a gyermekek kórházi körülményeinek javítását tűzte ki céljául, ami azért is fontos, mert a gyerekek gyógyulása nagymértékben függ a körülményektől. Ha nyugodt, szerető környezetet tudunk nekik biztosítani, jól működő orvosi eszközökkel, a gyógyulásukat rendkívüli mértékben tudjuk segíteni.
Az Alapítvány által szervezett jótékonysági gálára a Zongoraművész egy háromnegyed órás magánkoncert ajánlott fel, amely el is kelt az est folyamán. A koncertért befolyt összeget Zsolt teljes egészében az Alapítvány részére ajánlotta fel. A Junior Prima díjas zongoraművész a jövőben is szívesen segíti a nemes célok megvalósítását: 
,,Kiemelten fontosnak tartom az alapítvány munkáját, és nagy örömmel segítem őket, ahogy más hasonló jó célért dolgozó szervezeteket is. Az egészségügy támogatását egyik legfontosabb feladatomnak érzem, amelynek mindig örömmel teszek eleget, ha lehetőség adódik rá.
Minden olyan embert, szervezetet szeretnék segíteni, akik a világ jobb irányba terelését tűzték ki célul, hiszen ez mindannyiunk érdeke. 
Rajtunk áll, hogy milyen világot hagyunk itt az utókornak…”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.