www.acer.huwww.acer.hu

Nagy sikerrel zárta a 2007-es év harmadik negyedévét az Acer, 8,1 százalékos részesedésével visszafoglalva harmadik helyét a globális PC piacon. Ezzel párhuzamosan jelentette be a cég, hogy felvásárolta a Gateway Inc.-t.

 www.acer.huwww.acer.hu

Nagy sikerrel zárta a 2007-es év harmadik negyedévét az Acer, 8,1 százalékos részesedésével visszafoglalva harmadik helyét a globális PC piacon. Ezzel párhuzamosan jelentette be a cég, hogy felvásárolta a Gateway Inc.-t.

A Gartner elemző cég adatai szerint a világ számítógép piaca 14,4 százalékos éves növekedést mutat. Leginkább az ázsiai/csendes-óceáni és az EMEA térség volt élénk, 23,4 százalékos, illetve 16,4 százalékos eredményekkel. Ezen adatok alapján az Acer a leggyorsabban növekvő gyártó.

Július és szeptember között kiemelkedően magas, 58 százalékos növekedési ütemet produkált, ami négyszerese a piac általános növekedésének. Ez a kiváló eredmény – ami egyedülálló a PC piacon – lehetővé tette, hogy az Acer a harmadik helyre kerüljön a gyártók között.

A Gartner, az Acer nemrég lezáruló akvizíciójával kapcsolatban hozzátette: az Acer stratégiája lehetővé teszi, hogy az elkövetkező hónapokban is fenntartsa előnyét közvetlen vetélytársaival szemben. „Számunkra nem meglepőek ezek az eredmények. A törekvés az egyedi és funkcionális dizájnra, az új technológiák bemutatása és az ezekkel szorosan összefüggő üzleti modellünk meglendítették az értékesítést azokon a területeken ahol vezető szerepünk megerősödött." – mondta el Gianfranco Lanci, az Acer Inc. elnöke. „Hála a Gatewayel kötött együttműködésnek, 2008-ban még kedvezőbb eredményeket fogunk elérni és egy teljesebb megoldás-portfóliót kínálhatunk felhasználóinknak." – tette hozzá.

Ezzel párhuzamosan tette meg a cég hivatalos bejelentését a Gateway Inc. felvásárlásáról. Az Acer közvetett módon, 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalatán keresztül sikeresen fuzionált a Gateway Inc.-vel (NYSE: GTW).

A világ harmadik legnagyobb PC szállítójaként az Acer olyan könnyen használható, ugyanakkor megbízható IT-megoldásokat tervez és visz piacra, amelyek lehetővé teszik felhasználóik számára céljaik elérését és életük minőségének javítását. Miután az Acer leválasztotta magáról a gyártói üzletágat, teljes figyelmét saját védjegyű termékeinek (asztali és hordozható számítógépek, szerverek és tárolóeszközök, LCD-kijelzők és HD-TV-k, projektorok, kézi számítógépek és navigációs eszközök) globális szintű marketingjére és piacra vitelére összpontosította. Az Acer egyedülálló viszonteladói üzleti modellje alapvető szerepet játszott a sikerek elérésében. A modell arra bátorítja a partnereket és a szállítókat, hogy sikeresen működjenek együtt az Acerrel a viszonteladói hálózaton keresztül, így az Acer mindig új technológiákkal, versenyképes árakkal és minőségi szolgáltatásokkal tudja kielégíteni felhasználóinak igényeit. Az 1976-ban alapított átfogó Acer-csoport 5300 embert foglalkoztat, és a világ több mint 100 országában támaszkodik viszonteladóira és disztribútoraira. 2006-ban bevételei elérték a 11,32 milliárd USD-t.

 www.acer.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük