2022.01.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

AZ ALSTOM TRANSPORT 30 REGIONÁLIS VONATSZERELVÉNYT SZÁLLÍTHAT NÉMETORSZÁGBA

2 min read
<span class="inline left"><a href="/node/12699"><img class="image thumbnail" src="/files/images/CoradiaLint.thumbnail.jpg" border="0" alt="Alstom CORADIA LINT motorvonat" title="Alstom CORADIA LINT motorvonat" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Alstom CORADIA LINT motorvonat</strong></span></span>  <p>A német vasúttársaság, a Veolia Verkehr 30 <span class="inline left"><a href="/node/12699"></a></span>regionális vasúti szerelvényt rendelt az Alstomtól mintegy 70 millió euró értékben. A szerelvényeket a Veolia Verkehr leányvállalata, a NordWestbahn üzemelteti majd.</p><p>

Alstom CORADIA LINT motorvonatAlstom CORADIA LINT motorvonat 

A német vasúttársaság, a Veolia Verkehr 30 regionális vasúti szerelvényt rendelt az Alstomtól mintegy 70 millió euró értékben. A szerelvényeket a Veolia Verkehr leányvállalata, a NordWestbahn üzemelteti majd.

Alstom CORADIA LINT motorvonatAlstom CORADIA LINT motorvonat 

A német vasúttársaság, a Veolia Verkehr 30 regionális vasúti szerelvényt rendelt az Alstomtól mintegy 70 millió euró értékben. A szerelvényeket a Veolia Verkehr leányvállalata, a NordWestbahn üzemelteti majd.

 Az új szerelvények Németország nyugati részén Düsseldorf, Duisburg és Oberhausen városokat kötik majd össze a környező területekkel. A szerelvények különlegessége, hogy mind a mozgásukban, mind a látásukban korlátozott utasok számára biztonságos közlekedést tesznek lehetővé. A szerelvényeket az Alstom németországi, Salzgitterben található egysége tervezi és gyártja. A szerelvényeket 2009-ben kezdi szállítani az Alstom.

Alstom CORADIA LINT motorvonatA CORADIA LINT dízelvonatok 120 km/órás sebességgel is képesek közlekedni. A két kocsiból álló szerelvények mindegyike 136 utas befogadására alkalmas. Az új vonatok belső terét a tervezők úgy alakították ki, hogy az ne csak kényelmes, de akár kerekesszékkel közlekedő utasok számára is könnyen megközelíthető és átjárható legyen.

A szerelvények padlómagassága és a mozgatható lépcsők tökéletesen igazodnak a Niers-Rhein-Emscher hálózat peronmagasságához, megkönnyítve a hozzáférést, a járműbe való be- és kiszállást és a járműben való helyváltoztatást. A látássérült utasok igényeit is szem előtt tartva a szerelvényeket könnyen kitapintható piktogrammokkal látták el és a mozgáskorlátozottak számára külön mellékhelyiségeket alakítottak ki. A légkondicionálóval felszerelt CORADIA LINT szerelvényeket olyan többfunkciós területekkel is ellátták, amelyek lehetővé teszik babakocsik, kerékpárok de akár nagyméretű csomagok szállítását is.

Alstom CORADIA LINT motorvonat„A CORADIA LINT sikere 2000-ben történt bevezetése óta töretlen a regionális vonatszerelvények piacán. A több mint 30 szerelvényt üzemeltető Veolia Verkehr-től kapott új megrendelés megerősíti az Alstom piaci pozícióját ebben a szegmensben."- mondta Roland Kientz, az Alstom Transport Észak-Európáért felelős elnökhelyettese.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük