2022.01.27.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Amerikai Nagykövetség önkéntesei Miskolcon építkeznek

3 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/43701"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/logo_37.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://hungarian.hungary.usembassy.gov/" title="http://hungarian.hungary.usembassy.gov/" width="100" height="100" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://hungarian.hungary.usembassy.gov/">http://hungarian.hungary.usembassy.gov/</a> </strong></span></span>2010. szeptember 25-én, szombaton a budapesti Amerikai Nagykövetség és a Habitat for Humanity önkéntesei a miskolci Szimbiózis Alapítvány autista otthonának felújításában vettek részt. A felújítás azért vált szükségessé, mert a júniusi esőzések elmosták a Szimbiózis épületét, amely súlyosan megrongálódott. <td valign="top"> </td>  

http://hungarian.hungary.usembassy.gov/http://hungarian.hungary.usembassy.gov/ 2010. szeptember 25-én, szombaton a budapesti Amerikai Nagykövetség és a Habitat for Humanity önkéntesei a miskolci Szimbiózis Alapítvány autista otthonának felújításában vettek részt. A felújítás azért vált szükségessé, mert a júniusi esőzések elmosták a Szimbiózis épületét, amely súlyosan megrongálódott. 

 

  

http://hungarian.hungary.usembassy.gov/http://hungarian.hungary.usembassy.gov/ 2010. szeptember 25-én, szombaton a budapesti Amerikai Nagykövetség és a Habitat for Humanity önkéntesei a miskolci Szimbiózis Alapítvány autista otthonának felújításában vettek részt. A felújítás azért vált szükségessé, mert a júniusi esőzések elmosták a Szimbiózis épületét, amely súlyosan megrongálódott. 

 

  
    A felújítási munka összesen 24 millió forintba kerül, amit pályázaton nyert el az otthon. Mivel ez a pénz az építkezés anyagköltségeit is szűkösen fedezi, a szükséges kétkezi munkát a Habitat által toborzott önkéntesek végzik.

 Barack Obama, az USA elnöke szeptember 11-ét a Nemzeti Szolgálat és Emlékezés napjává nyilvánította. Ehhez kapcsolódóan keresett a budapesti Amerikai Nagykövetség 2010 szeptemberében az emléknaphoz méltó feladatot, és talált rá a Habitat által felkarolt miskolci projektre. A miskolci önkéntes napon az Amerikai Nagykövetség 10 munkatársa és további 15 Egyesült Államokból érkező önkéntes vesz részt, mellyel továbbnövelik annak a 63 millió amerikai önkéntesnek a táborát, akik az elmúlt évben tettek valamit közösségükért. A nagykövetség munkatársai részvételükkel az önkéntes munka és a helyi közösségnek nyújtott hozzájárulás fontosságát kívánják hangsúlyozni, és Michelle Obama, first lady példáját követik, aki egy virginiai veterán idősotthon felújításában vett részt szintén az emléknaphoz kapcsolódóan.

 A Habitat for Humanity-t 1976-ban alapították az Egyesült Államokban, Magyarországon 1996 óta működik. Az első nagyszabású projekt az Egyesült Államok korábbi elnöke, Jimmy Carter és 500 önkéntes közreműködésével valósult meg, egy hét alatt tíz házat építettek fel Vácon. A Habitat for Humanity célja a méltatlan lakáskörülmények felszámolása, és az, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a tisztes otthon alapvető emberi jog. A szervezet alacsony jövedelmű családok lakhatási körülményein javít adományokból és önkéntesek bevonásával. A Habitat for Humanity nem ajándékba adja a segítséget: a támogatott családok kis részletekben visszafizetik a támogatást, és kétkezi munkájukkal is részt vesznek a munkálatokban.

 Magyarországon eddig 10 településen összesen 680 család gondjain enyhítettünk: 150 család költözhetett új otthonba, 240 családnak pedig kisebb felújításokkal segített, valamint 290 családnak pénzügyi képzést és műszaki tanácsadást nyújtott. Építési projektjei mellett a szervezet ajánlást dolgozott ki a lakáspolitika szociális szempontú megközelítésére.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük