2022.június.25. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Appeninn Holding közel 20 százalékkal tudta racionalizálni egyes irodaházai üzemeltetési költségeit

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52575"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image6_78.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="40" /></a></span>A befolyásolható üzemeltetési és karbantartási költségek racionalizálásával, valamint energiatakarékossági beruházásokkal jelentős megtakarításokat érhetnek el az irodaházak üzemeltetői a bérlői elégedettség megtartása mellett; ezt az Appeninn konkrét számadatokkal is képes igazolni. <strong>(lásd címkép-táblázatunkat!) </strong>

image6 78.thumbnailA befolyásolható üzemeltetési és karbantartási költségek racionalizálásával, valamint energiatakarékossági beruházásokkal jelentős megtakarításokat érhetnek el az irodaházak üzemeltetői a bérlői elégedettség megtartása mellett; ezt az Appeninn konkrét számadatokkal is képes igazolni. (lásd címkép-táblázatunkat!)

image6 78.thumbnailA befolyásolható üzemeltetési és karbantartási költségek racionalizálásával, valamint energiatakarékossági beruházásokkal jelentős megtakarításokat érhetnek el az irodaházak üzemeltetői a bérlői elégedettség megtartása mellett; ezt az Appeninn konkrét számadatokkal is képes igazolni. (lásd címkép-táblázatunkat!)

A válság nyomán nagy verseny alakult ki az irodapiacon az A- és B-kategóriás irodaházak között, azonban a bérleti díjak megfizethetősége miatt még mindig a B – kategóriás irodaházak vannak versenyelőnyben. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy noha az irodaházak jellemzői terén sok esetben nincs jelentős különbség a két kategória között, a bérlők elvárják, hogy a díjakban érezhető differenciák legyenek. Ezért lehet érdekes figyelni arra az üzemeltetőknek, hogy a B-kategóriás irodaházakat milyen üzemeltetési költség-környezet jellemzi.

Az Appeninn Holding portfoliójában olyan B-kategóriás irodaházak szerepelnek, amelyeket a vállalat a jó lokációjuk és kedvező hozamtermelő képességük miatt hosszú távú befektetésként vásárolt. „Hosszú távon nem csupán az irodák kedvező kihasználtsága a cél, de természetesen az üzemeltetés hatékonysága is. A bérlőkre terhelt üzemeltetési díj csökkentésével ki tudjuk védeni az irodabérleti díjakban az árversenyt" – hangsúlyozza Székely Gábor, az Appeninn Holding Nyrt. igazgató tanácsának elnöke. Elmondása szerint az irodaházak üzemeltetése során vannak olyan költségek, amelyek nem befolyásolhatóak, mint például a vízdíj, csatornadíj vagy az adók, azonban a befolyásolható üzemeltetési költségek terén jelentős megtakarítások érhetőek el egy-egy szerződés újratárgyalásával, szolgáltatók versenyeztetésével, az egyes üzemeltetési tételek áramvonalasításával, vagy középtávon megtérülő fejlesztésekkel.

 „Az egyik irodaházunk üzemeltetési költségeiben 2009-ről 2010-re 18%-os megtakarítást tudtunk elérni például a karbantartási költségek csökkentésével. Ezek a költségek bár egyenként kis tételnek számítanak, az üzemeltetés összes költségét tekintve figyelemreméltó csökkenést eredményeztek, a bérlői elégedettség fenntartása mellett." – magyarázta Székely Gábor.

 Az üzemeltetési költségek ésszerűsítése mellett az energiatakarékossági beruházások is jelentős megtakarítást tudnak okozni az üzemeltetésben. Egy ilyen fejlesztés keretében az Appeninn közel 11 millió forintból modern, több légkamrás nyílászárókat építtetett be a Törökvész utcai irodaházában, melynek köszönhetően havi 300 ezret spórolnak. „A projekt beindításában a komfort és az esztétikum mellett gazdaságossági érvek döntöttek. A jelenleg mintegy havi 1 milliós rezsiköltség az első hónapok tapasztalatai szerint 30%-kal csökkent a beruházásnak köszönhetően." – mondta az Appeninn Holding Nyrt. igazgató tanácsának elnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.