www.av-comparatives.orgwww.av-comparatives.org

Az AV-Comparatives víruslaboratórium 2007-ben is összehasonlította az antivírus szoftverek teljesítményét. Az eredmények szerint a legtöbb vírusirtó egyenetlen teljesítményt mutatott ebben az évben.

  www.av-comparatives.orgwww.av-comparatives.org

Az AV-Comparatives víruslaboratórium 2007-ben is összehasonlította az antivírus szoftverek teljesítményét. Az eredmények szerint a legtöbb vírusirtó egyenetlen teljesítményt mutatott ebben az évben.

A nemzetközi, független AV-Comparatives víruslaboratórium negyedévente összehasonlítja a különböző vírusirtó rendszereket. A laboratórium szakértői a tesztelésre beküldött termékeket meghatározott szempontok szerint előtesztnek vetik alá, így a publikálásra kerülő vizsgálatban csak a kiválasztott vírusirtó rendszerek vehetnek részt.

Az idén elvégzett négy teszt során a legtöbb vírusirtó szoftver egyenetlen teljesítményt mutatott. Míg sokan szerezték meg az elérhető legmagasabb, Advanced+ minősítést egy vagy két alkalommal, csak az ESET NOD32 és a Kaspersky tudta ezt háromszor is megismételni.

A két antivírus rendszer közül az ESET NOD32 teljesített jobban, mely a három Advanced+ mellett egy Advanced minősítéssel zárta az évet, míg a Kaspersky ugyan háromszor is megszerezte a legmagasabb minősítést, egy alkalommal azonban Standard besorolást kapott.

Mindezek alapján a víruslaboratórium – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is a szlovák ESET vírusirtóját, a NOD32-t választotta az év antivírus szoftverének. Az értékelésben a szakértők kiemelték, hogy a NOD32 a tesztek során nagyon kevés téves riasztást produkált, emellett keresési sebességével, alacsony erőforrásigényével, valamint kitűnő proaktív védelmével is kiemelkedett a mezőnyből.

Az Év antivírus rendszere díj mellett az AV-Comparatives öt alkategóriában is értékelte a vírusirtókat.

A Kézi indítású víruskeresés kategória győztese az AVIRA (egy keresőmotoros alkategória), illetve a GDATA AVK és a TrustPort (multi-keresőmotoros alkategória) lett, míg a Proaktív kézi indítású víruskeresésben az ESET NOD32 győzött.

A Legkevesebb téves riasztás kategóriában a NOD32, a Symantec, az eScan, valamint az F-Secure került díjazásra, a Kézi indítású víruskeresési sebesség kategóriában pedig a NOD32, a Fortinet, a Symantec, valamint az AVIRA ért el kiemelkedő teljesítményt.

Végül a Polimorfvírus-felismerés kategóriában 100 százalékos teljesítményével az ESET NOD32-t és a Symantecet díjazták.

A NOD32 magyar oldala: http://www.nod32.hu/

Az AV-Comparatives oldala: http://www.av-comparatives.org/  

Az AV-Comparatives teljes tanulmánya: http://www.av-comparatives.org/seiten/ergebnisse/summary2007.pdf  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük