2022.szeptember.24. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az EDS 2008 első negyedéves eredményei

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/12531"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Image1.thumbnail_40.jpg" border="0" alt="www.eds.hu" title="www.eds.hu" width="100" height="72" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.eds.hu/">www.eds.hu</a> </strong></span></span><p>Az EDS vezető globális technológiai szolgáltató vállalat, széles körű üzleti megoldásokat kínál ügyfeleinek.Most hozta nyilvánosságra 2008 első negyedéves üzleti számait. Kiemelkedik, hogy az első negyedéves aláírt szerződések értéke 5,6 milliárd dollár, 66%-kal magasabb az előző évhez képest.</p><p> 

 www.eds.huwww.eds.hu

Az EDS vezető globális technológiai szolgáltató vállalat, széles körű üzleti megoldásokat kínál ügyfeleinek.Most hozta nyilvánosságra 2008 első negyedéves üzleti számait. Kiemelkedik, hogy az első negyedéves aláírt szerződések értéke 5,6 milliárd dollár, 66%-kal magasabb az előző évhez képest.

 

 www.eds.huwww.eds.hu

Az EDS vezető globális technológiai szolgáltató vállalat, széles körű üzleti megoldásokat kínál ügyfeleinek.Most hozta nyilvánosságra 2008 első negyedéves üzleti számait. Kiemelkedik, hogy az első negyedéves aláírt szerződések értéke 5,6 milliárd dollár, 66%-kal magasabb az előző évhez képest.

 

Az informatikai outsourcing üzletágat az EDS alapította 45 éve. Ma az EDS világszerte számos informatikai és üzleti folyamat-kihelyezési szolgáltatást nyújt ügyfeleinek a gyártás, a pénzügyi szolgáltatások, az egészségügy, a kommunikáció, az energia, a szállítás, a kereskedelem területén, valamint a kormányzati szektorban. Az EDS Magyarország 1991 óta a magyar piac vezető szolgáltatója, több mint 1600 szakemberrel segíti a piac vezető vállalatait céljaik elérésében.

Az EDS 2008. első negyedévre vonatkozó nettó nyeresége 63 millió dollár, részvényenként 12 cent, szemben a tavalyi év hasonló időszakának 165 millió dollárjával, amely részvényenként 31 cent volt. A GAAP (az Egyesült Államokban általánosan elfogadott számviteli elvek) szerinti 2008 első negyedéves nettó nyereség 62 millió dollár, részvényenként 12 cent, szemben az előző év hasonló időszakának 164 millió dolláros, részvényenként 31 cent nyereségével szemben.

2008. első negyedévi árbevétele 3 százalékkal nőtt; 5,37 milliárd dollár, szemben az előző év hasonló időszakának, 5,22 milliárd dolláros értékéhez képest. 2008 első negyedévének árbevétele 2 százalékos szerves csökkenést mutat, amely nem tartalmazza az árfolyamváltozásokat, a felvásárlásokat és a megszűnt tevékenységeket.

"Az EDS első negyedéves szerzŅ?déses teljesítménye rendkívüli, különösen a bizonytalan nemzetközi gazdasági feltételek tükrében." – mondta Ron Rittenmeyer, elnök-vezérigazgató.

Az EDS 5,6 milliárd dollár értékben kötött szerződéseket 2008 első negyedévében, amely 66%-kal magasabb, mint az előző év hasonló időszakának 3,4 milliárd dolláros értéke. Az EDS tizenkét – egyenként több mint 100 millió dolláros – szerződése, a legtöbb, amelyet a vállalat 2002 óta kötött.

2008 első negyedévében az EDS milliárd dolláros nagyságrendű szerződést írt alá a Royal Dutch Shell-lel és az Infocomm Development Authority of Singapore-ral, emellett olyan jelentős cégek újították meg szerződésüket, mint az SR Technics, a U.S. Defense Manpower Data Center és a Blue Cross Blue Shield of Arizona.

A Royal Dutch Shell esetében az EDS nem csak számítógépes szolgáltatásokat nyújt a felhasználók számára, hanem működési integrátori szerepkört is betölt a Shell kulcsfontosságú partnerei részére.

Az EDS tovább erősítette jelenlétét az alkalmazások piacán 2008 első negyedévében is. A szerződések értéke 19 százalékkal nőtt az előző évhez képest, amely közel 1,4 milliárd dollár, ez az összes szerződéskötések értékének 25 százaléka.

A 2008 első negyedéves szabad cash-flow 126 millió dollár volt, mely 118 millió dollárral kevesebb 2007 azonos negyedévéhez képest.

Az első negyedévi eredmények földrajzi elhelyezkedés és piaci szegmensek szerint

  • Amerikai régió: az első negyedéves bevétel 2,45 milliárd dollár volt, 9 százalékkal alacsonyabb az előző év hasonló időszakánál. A működési eredmény 267 millió dollár, csökkent az előző év hasonló időszakának 404 millió dollárjához képest (a megszűntetett Verizon szerződés miatt).
  • EMEA régió (Európa, Közel-Kelet, Afrika): az első negyedéves bevétel 1,73 milliárd dollár volt, az új szerződéseknek köszönhetően 6 százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához képest. A működési eredmény 182 millió dollár volt, csökkent az előző év hasonló időszakának 196 millió dolláros értékével szemben.
  • Ázsia-Csendes-Óceáni térség: az első negyedéves bevétel 522 millió dollár volt, 9 százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához képest, elsődlegesen a MphasiS szerződésnek köszönhetően. A működési eredmény 53 millió dollár volt, 14 százalékkal nőtt szemben az előző év hasonló időszakának 47 millió dolláros értékével szemben, a kiváló szerződéses teljesítéseknek köszönhetően.
  • Egyesült Államok kormánya: az első negyedéves bevétel 654 millió dollár volt, 5 százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához képest. A negyedévre közzétett működési eredmény 101 millió dollár volt, csökkent az előző év első negyedéves 139 millió dolláros értékéhez képest.

A negyedévben a vállalat tovább globalizálta infrastruktúra outsourcing szervezetét és újraszervezte alkalmazási szolgáltatásait a globális központokba. Ennek megfelelően az EDS kiterjesztette Best Shore® kapacitásait, új központokat nyitott Argentínában és Kanadában.

Frissített előrejelzés a 2008-as évre

2008-ra vonatkozóan az EDS frissítette előrejelzését a következők szerint:

  • 22,5-23,0 milliárd dollár árbevétel
  • Korrigált EPS 1,35-1,39 dollár
  • Változatlan szabad cash-flow és TCV

Előrejelzés 2008 második negyedévre az EDS jelenlegi várakozásai szerint:

  • 5,6-5,8 milliárd dollár árbevétel
  • Korrigált EPS 0,24-0,27 dollár

 http://www.eds.hu/

http://www.eds.com/

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.