2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az EIZO az első IDEAlliance által hitelesített monitor-proofing rendszerrel rendelkező monitorgyártó cég

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/13207"><img class="image thumbnail" src="/files/images/idealliance_logo.thumbnail.gif" border="0" alt="www.IDEAlliance.org" title="www.IDEAlliance.org" width="100" height="28" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.idealliance.org/">www.IDEAlliance.org</a> </strong></span></span>  <p>Az EIZO Nanao Corporation két monitor-proofing rendszere is megfelelt az IDEAlliance1 (SWOP2, GRACoL3) újonnan indult monitor-proofing rendszereket hitelesítő programjának. A programban összesen öt cég 27 programját hitelesítették, amelyek közül az EIZO az egyetlen monitorgyártó. </p><p>

www.idealliance.orgwww.IDEAlliance.org  

Az EIZO Nanao Corporation két monitor-proofing rendszere is megfelelt az IDEAlliance1 (SWOP2, GRACoL3) újonnan indult monitor-proofing rendszereket hitelesítő programjának. A programban összesen öt cég 27 programját hitelesítették, amelyek közül az EIZO az egyetlen monitorgyártó.

www.idealliance.orgwww.IDEAlliance.org  

Az EIZO Nanao Corporation két monitor-proofing rendszere is megfelelt az IDEAlliance1 (SWOP2, GRACoL3) újonnan indult monitor-proofing rendszereket hitelesítő programjának. A programban összesen öt cég 27 programját hitelesítették, amelyek közül az EIZO az egyetlen monitorgyártó.

A monitor-proofing rendszerek egyre elterjedtebbek, mivel jelentősen csökkentik a próbanyomatok előállításához szükséges időt és költségeket minden fél – például a nyomdai előkészítést végző cégek, ügynökségek, ügyfelek stb. – számára, azáltal, hogy kalibrált monitorokon megtekinthetővé teszik a próbanyomatokat. Az egyesült államokbeli, nyomdai munkákat segítő szabványokat fejlesztő szervezet, az IDEAlliance nemrég jelentette be széles körben elismert, monitor-proofing rendszereket hitelesítő SWOP programjának megújulását. Míg azt ezt megelőző SWOP program nagyban függött a vizuális értékeléstől, az új program az objektívebb numerikus értékelést alkalmazza. A használt monitor a nemzetközileg elismert ANSI IT8.7/4 szabványnak megfelelő 1617 színpatch-en belüli toleranciával kell, hogy rendelkezzen.

Az EIZO hitelesített soft proofing-rendszerei az EIZO ColorEdge CG301W (29.8" széles képernyős) vagy a ColorEdge CG241W monitorral (24.1" széles képernyős) használatosak virtuális próbanyomatok megtekintéséhez, Adobe Acrobat 8 Professional program használatával. Az Adobe Acrobat 8 Professional program széles körben elterjedt, így az EIZO rendszerei a nyomdai előkészítést végző cégek számára jelentős költségmegtakarítást tesznek lehetővé más monitor-proofing rendszerekkel szemben, amelyekhez általában a rendszert forgalmazó cég szoftvercsomagjait is meg kell vásárolni.

Az EIZO mindkét rendszere GRACoL #1 besorolást kapott, amely az IDEAlliance program három kategóriája közül a legmagasabb. A GRACoL #1 osztályozást kapó rendszerek fényezett íves nyomdai munkákhoz kiválóan alkalmasak, és a másik két kategóriát, a SWOP #3 és SWOP #5 kategóriát is felölelő színgamuttal rendelkeznek, amely tekercsoffset nyomtatásra is alkalmassá teszi őket.

Az IDEAlliance által hitelesített 25 másik monitor-proofing rendszer közül 16 alkalmazza az EIZO ColorEdge monitorjait, a fent említett két monitoron kívül még a ColorEdge CG221 (22.2" széles képernyős) és a ColorEdge CG211 (21.3" standard formátum) monitorokat. Az EIZO ColorEdge monitorok használatának gyakorisága is jól jelzi, hogy kiválóan alkalmasak virtuális próbanyomatok készítésére.

Az IDEAlliance (International Digital Enterprise Alliance) egy egyesült államokbeli, digitális és nyomdai munkákat segítő szabványokat fejlesztő nonprofit szervezet. A GRACoL és a SWOP a szervezet által fejlesztett specifikációk. További információ: idealliance.org

A GRACoL (General Requirements for Applications in Commercial Offset Lithography) egy, az IDEAlliance keretein belül működő bizottság, amelynek célja a grafikus művészetek terén a kommunikáció és az oktatás fejlesztése, olyan specifikációk kialakításával, amelyek az új technológiák hatását hivatottak érzékeltetni a kereskedelmi offset litográfia területén.

http://www.gracol.org/

A SWOP (Specifications for Web Offset Publications) 1975-ben alakult a nyomdaipar egységes specifikációk és toleranciák kialakítását célzó törekvéseinek előfutáraként, a nyomtatásban megjelenő anyagok minőségének biztosítása érdekében. 2005-ben a SWOP egybeolvadt az IDEAlliance-szel, amelyen belül ma bizottságként működik.

http://www.swop.org/

Az ANSI IT8.7/4 egy, az Amerikai Nemzeti Szabványintézet által létrehozott szabvány. Tintaminőség kombinációkat határoz meg, és az egész világon elismert.

http://www.ansi.org/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.