Eizo FlexScan EV2411WEizo FlexScan EV2411W 

Az Eizo Nanao Corporation bejelentette az új EcoView monitorok első modellje, a FlexScan EV2411W megjelenését. A 24.1 inch (61.21 cm) képátlójú szélesképernyős monitor ideális vállalati és kormányzati közegben való használatra, csakúgy, mint irodai vagy otthoni használatra, ahol kevésbé pénzigényes, de jó minőségű monitorra van szükség.

Eizo FlexScan EV2411WEizo FlexScan EV2411W 

Az Eizo Nanao Corporation bejelentette az új EcoView monitorok első modellje, a FlexScan EV2411W megjelenését. A 24.1 inch (61.21 cm) képátlójú szélesképernyős monitor ideális vállalati és kormányzati közegben való használatra, csakúgy, mint irodai vagy otthoni használatra, ahol kevésbé pénzigényes, de jó minőségű monitorra van szükség.

Az EcoView megtestesíti az EIZO azon törekvését, hogy ergonomikus és környezetkímélő, ezáltal hosszabb távon gazdaságosabb monitorokat gyártson. Az EcoView monitorok könnyen használhatóak, környezet- és költségkímélőek.

A FlexScan EV2411W az első olyan EIZO monitor, amely LED háttérfényt ad. A hagyományos CCFL háttérfénnyel ellentétben a LED háttérfényhez nem szükséges higany felhasználása, és lényegesen kevesebb energiát fogyaszt. A FlexScan EV2411W még 100%-os fényerővel is csupán 33 wattot használ, amely kevesebb mint fele az elődje által fogyasztott energiamennyiségnek. Ez a szám 19 wattra csökken az Auto EcoView funkció bekapcsolásával.

Az Auto EcoView a monitor kávájának elején elhelyezkedő szenzor segítségével érzékeli a környező fényeket, és ahhoz igazítja a fényerőt. Ezáltal csökken az energiafelhasználás, hiszen a képernyő csak annyi fényt bocsát ki, amennyi épp szükséges. A legtöbb monitor lekapcsolt állapotban is fogyaszt energiát, a FlexScan EV2411W azonban kikapcsolt állapotban egyáltalán nem használ áramot. Ez nagyban csökkentheti a monitort használó vállalkozások energiafogyasztását azáltal, hogy a monitorok csak a tényleges munka során fogyasztanak energiát. A FlexScan EV2411W egy EcoView Index nevű új funkciót is tartalmaz, amely a képernyőn megjeleníti a megtakarított energia mennyiségét, hogy ezzel is spórolásra ösztönözze munka közben a felhasználót.

Számos ergonómiai újítás szolgál a szem fáradásának megelőzésére. Ezek között szerepel az Auto EcoView funkció, amely a fényerősséget állítja a legoptimálisabb szintre; számos állvány, amelyekkel a megfelelő szöget állíthatjuk be, valamint az EIZO EyeCare szoftver, amely bizonyos időközönként jelez, mikor van ideje szünetet tartani a munkában. Egy tanulmány szerint ezek a tulajdonságok a szemfáradtság csökkentése mellett a munka hatékonyságát is 12,5%-kal növelték.

Az EV2411W az első olyan monitor, amely az EIZO EEP (EIZO Eco Product) előírásainak 2009-es verzióit tartalmazza. 2002-es bevezetésétől kezdve az EEP szigorú szabályokat állít a gyártásra és csomagolásra vonatkozóan.  Az EEP 2009 új szabályai között szerepel, hogy a monitor kikapcsolt állapotban nem fogyaszthat energiát, energiatakarékos üzemmódban csak 1,5 wattnál kevesebb áramot használhat, és öko-profiljának elérhetőnek kell lennie az eizo.com oldalon.

Az EIZO új EcoView Net szoftvere nagyobb infrastruktúrák számára garantál további energiatakarékossági lehetőségeket. Az EcoView Net a rendszergazdák számára központosított ellenőrzést biztosít a hálózatba bekötött EV2411W monitorok energiafelhasználást érintő beállításai felett, mint például a fényerő, a monitorok ki- és bekapcsolása valamint távoli és helyi munkaütemezés. A szoftver a Microsoft Windows Vistával kompatibilis, és a jövőben megjelenő EcoView monitorokat is támogatja.

További tulajdonságok

– 1920 × 1200 natív felbontás, 300 cd/m2 fényerő, 1000:1 kontrasztarány

– DVI-D (digitális) és D-Sub (analóg) bemenet

– DVI hosszúkábel-támogatás, amely a jelátalakítókhoz vagy hosszú kábellel kapcsolt monitorok képromlását korrigálja

– a gamma gyári beállítása minimálisra csökkenti a gamma tulajdonságok különbözőségét, és egységesebb színt biztosít

– Duális 0,5 wattos belső hangszóró. Választható i-Sound L3 hangszóró (0,9 watt) a nagyobb hangerőért

– választható QM1 kiegészítő az egyszerű beállításért

– 5 év gyártói garancia

A monitor október végétől kapható Magyarországon, ajánlott végfelhasználói ár az elérhetőséggel egy időben várható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük