EricssonAz Ericsson (NASDAQ: ERIC) a 2008 október 20-án  bejelentette az Intellel való együttműködését, amelynek célja, hogy HSPA mobil adatmegoldásokat tegyenek elérhetővé mobilinternetes eszközökön (MID-eken). Az Ericsson így a notebookokról a különböző célú „zsebeszközök" széles választékára bővíti ki 3G mobil szélessávú technológiáját.

EricssonAz Ericsson (NASDAQ: ERIC) a 2008 október 20-án  bejelentette az Intellel való együttműködését, amelynek célja, hogy HSPA mobil adatmegoldásokat tegyenek elérhetővé mobilinternetes eszközökön (MID-eken). Az Ericsson így a notebookokról a különböző célú „zsebeszközök" széles választékára bővíti ki 3G mobil szélessávú technológiáját.

Az Ericsson HSPA adatmegoldása az Intel Moorestown platformjára lett kialakítva, megjelenése pedig 2009 október környéke várható. Az Intel® AtomTM processzorán alapuló Moorestown az Intel következő generációs MID-platformja, amelynek a vezeték nélküli technológiái között megtalálható a HSPA is.

A zsebben hordozható MID-eszközök valódi mobilinternetes élményt kínálnak, és a várakozások szerint számos használati formát megkönnyítenek, mint például szórakoztató és médiaalkalmazások, csatlakoztatott GPS-navigáció, online játék, ismeretségi hálózatok használata (social networking), adatkommunikáció és termelékenység. A mindenhol rendelkezésre álló szélessávú csatlakoztathatósági révén a mobilfelhasználók ezeket a szolgáltatásokat bárhol és bármikor használhatják.

Johan Wibergh, az Ericsson vezető alelnöke és a Hálózatok üzleti részleg vezetője nyilatkozata szerint: „Az Ericssonnak továbbra is az a célja, hogy a fogyasztók számára ugyanaz az Internet és ugyanaz a felhasználói élmény legyen elérhető, a helyszíntől vagy az eszköztől, valamint a hálózat vezetékes vagy vezeték nélküli voltától függetlenül. Hatalmas lehetőséget látunk a mobil szélessáv MID-ekbe történő beágyazásában, ezáltal új piacokat teremtve az iparágon belül.

Nagy izgalommal tölt el bennünket, hogy az Intellel közösen dolgozva összehozhatjuk a távközlést és a számítástechnikák, és kibővíthetjük a mobil szélessávú ökoszisztémát."

„Az Internet, együtt minden gazdagságával, sokoldalúságával és személyre szabhatóságával, örökre megváltoztatja, hogyan gondolunk a mobil számítástechnikára" – nyilatkozta Anand Chandrasekher, az Intel vezető alelnöke és a vállalat Ultra Mobility Group nevű csoportjának vezérigazgatója. „A Intel® architektúra nagy teljesítménye, alacsony energiaigénye és kompatibilitása, az Ericsson 3G mobiltechnológiáival párosítva az emberek számára nagyobb teljesítményű, folyamatosan csatlakoztatott Internet-alapú alkalmazásokat kínáló mobilinternetes eszközök (MID-ek) új generációjának globális elfogadását felgyorsító egyik út.

A 3G technológia az Ericsson legújabb HSPA lapkakészletein alapul, és kis méretű, vékony modulokban helyezkedik el, így lehetővé téve a MID-gyártók részére, hogy igen vonzó végfelhasználói készülékeket kínáljanak. Az Ericsson optimalizálja a modulját az Intel következő generációs Moorestown platformjára és a Moblin-alapú Linux operációs rendszerekre. A modul világszerte mind WCDMA/HSPA, mind GSM/EDGE hálózatokon működni fog.

A HSPA a világon a legszélesebb körben telepített 3G mobil szélessávú technológia, amely technológiában a világ minden részén összesen több mint 60 millió előfizetőt kiszolgáló 221 kereskedelmi forgalomban működő hálózat található – és az előfizetők száma havonta 4 millióval emelkedik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük