2023.június.09. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Ericsson technológiájával segíti a menekültek egymásra találását

7 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51211"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/ref.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="82" /></a></span>A mobilkommunikáció reményt hoz az egymástól elszakított menekültek életébe.Több országra kiterjedő mobil-iparági kampány segítségével a menekültek megtalálhatják elveszett szeretteiket és újból kapcsolatba léphetnek velük.Az Ericsson válaszol az ENSZ menekültügyi főbiztosa „1" elnevezésű felhívására

ref.thumbnailA mobilkommunikáció reményt hoz az egymástól elszakított menekültek életébe.Több országra kiterjedő mobil-iparági kampány segítségével a menekültek megtalálhatják elveszett szeretteiket és újból kapcsolatba léphetnek velük.Az Ericsson válaszol az ENSZ menekültügyi főbiztosa „1" elnevezésű felhívására

ref.thumbnailA mobilkommunikáció reményt hoz az egymástól elszakított menekültek életébe.Több országra kiterjedő mobil-iparági kampány segítségével a menekültek megtalálhatják elveszett szeretteiket és újból kapcsolatba léphetnek velük.Az Ericsson válaszol az ENSZ menekültügyi főbiztosa „1" elnevezésű felhívására

 Mivel világszerte több mint 42 millió menekült van – sokan közülük politikai konfliktus és természeti katasztrófák miatt kénytelenek menekülni – az, hogy elszakadnak a családtagjaiktól és barátaiktól, és nincs lehetőségük felkutatni őket, csak tovább növeli a szenvedésüket.

Az ENSZ menekültügyi főbiztosa felhívására, hogy mindenki „tegyen 1 dolgot" a menekültekért, az Ericsson (NASDAQ:ERIC) a technológiát a menekültek helyzetét támogató jobbító erőként használó iparági kezdeményezés vezetője.

Tegap, a Menekültek Világnapján, az Ericsson és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága több országra kiterjedő kampányt indított a mobilhálózat-üzemeltetők körében, hogy terjesszék ki a mobilszolgáltatások használatát az egymástól elszakadt menekültek egymásra találását segíti globális erőfeszítések megkönnyítése érdekében.

A kampány része a legújabb Android alkalmazási technológiák használata a Refugees United hatókörének kiterjesztésére, hogy menekültek további milliói használhassák az SMS-technológiát, a mobil böngészést (vezeték nélküli alkalmazási protokoll vagy WAP) és az Android-piacot a szeretteik megtalálásához.

A Refugees United platform lehetővé teszi a menekültek számára, hogy a mobiltelefon segítségével regisztráljanak és keressék szeretteiket egy névtelen adatbázisban, majd SMS vagy az Internet segítségével kapcsolatba lépjenek velük.

Christopher Mikkelsen, a Refugees United ügyvezető igazgatója véleménye szerint: „Azon küldetésünk során, hogy segítsünk a menekülteknek a szeretteik megtalálásában, a mobiltelefon jelenti a kapcsolatot azon emberek felé, akiken segíteni kívánunk. A megfelelő információkkal párosítva egy egyszerű kézikészülék még a legeldugottabb helyen is hatékony eszköz az elveszett szerettek megtalálására. Ez a partneri kapcsolat lehetővé teszi számunkra, hogy Afrika-szerte számtalan egymástól elválasztott családot érjünk el és csatlakoztassunk."

António Guterres, az ENSZ menekültügyi főbiztosa szerint: „Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságát örömmel tölti el, hogy csatlakozhat az Ericssonhoz a Refugees United alkalmazását számos további piacon elérhetővé téve, a fejlett és a fejlődő világban egyaránt. A menekültek mobil szöveges üzenetek segítségével való egymásra találásának elősegítése csak egy azon számtalan mód közül, ahogy a technológia megváltoztatja a világunkat és segít az emberek egymásra találásában. Biztosítva azt, hogy mindez az egyes menekültek személyes adatait és biztonságát védő formában történjen, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságát büszkeséggel tölti el, hogy rész vehet ebben az úttörő jelentőségű és igen sikeres kezdeményezésben."

A mobilszolgáltatásoknak az Ericsson, a pánafrikai hálózatüzemeltető Mobile Telephone Networks (MTN) és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága részvételével Ugandában zajló közelmúltbeli tesztüzem mostanra egy több országot átfogó megállapodássá bővült, amely Afrika egészében telepíti a szolgáltatást. A szolgáltatás 2010 szeptemberi bevezetése óta 41 ezer menekült regisztrált. Köztük vannak Abdulahi Hussein Sheikh és Mohamed Ali Salah unokatestvérek is, akik 1991-ben vesztették el egymást, miközben a szomáliai zavargásokból menekültek, és most a szolgáltatás segítségével 20 év után megtalálták egymást.

Az Ericsson ezen kívül Kenyában, a Safaricom, valamint Svédországban és Dániában a „3" hálózatüzemeltetőnél is bevezeti a szolgáltatást.

Elaine Weidman-Grunewald, az Ericsson fenntarthatóságét és társadalmi felelősségvállalásért felelős alelnöke nyilatkozata szerint: „Azon kötelezettségvállalásunk elérése érdekében dolgozunk, hogy az év végére 120 ezer menekült regisztráljon az Android-alkalmazás bevezetése révén. Még több ország elérése a hálózatüzemeltető-partnereink révén, illetve a hozzáférés kiterjesztése még több platformra segít bennünket elérni ezt a célt, hogy a jobbító technológia alkalmazásával segítséget nyújtsunk a menekültek egymásra találása útjában álló akadályok lebontásában."

Mobil SMS-alkalmazás segít több millió menekültnek a szeretteik megtalálásában: http://www.ericsson.com/news/101222_refugees_united_244218599_c

Refugees United: hogyan egyesíti a mobilitás a családokat: http://www.ericsson.com/news/100923_refugees_united_244218600_c?query=Refugees+United

Mobilalkalmazás segít a menekülteknek megtalálni a szeretteiket:

http://www.ericsson.com/news/1446236?query=Refugees+United

Június 20. a Menekültek Világnapja. Az esemény, valamint az ENSZ Menekültügyi Egyezmény 60. évfordulójáról való megemlékezés érdekében az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága július 28-án egy hat hónapos kampányt indít útjára, amelynek célja az egyes menekültek vagy az otthonukból erőszakkal eltávolított emberek történetével kapcsolatos tudatosság növelése a közvélemény körében. A kampány része számos médiatermék, köztük az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága jószolgálati nagykövete, Angelina Jolie videója, egy új online videó, az „1 élet, 1 történet" (1 Life, 1 Story), amelyben menekültek mesélik el saját történetüket, valamint kapcsolódó népszerűsítő anyagok, amelyek felhívnak mindenkit, hogy vegyen részt a Do 1 Thing kezdeményezésben és tegyen egy dolgot a menekültek megsegítésére, például kövesse az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságát a Facebook vagy Twitter oldalán. A ENSZ Menekültügyi Főbiztossága arra is felkéri a médiaszervezeteket, hogy vegyenek részt és támogassák a kampányt a híreikben és blogoldalaikon beszámolva arról. Az érdeklődő médiaszervezetek számára online digitális bannerek állnak rendelkezésre erre a célra. Csatlakozzon Ön is hozzánk, és tudassuk a többiekkel, hogy akár egyetlen, háború vagy üldöztetés ellen menekülő ember is túl sok.Az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosának Hivatalát 1950. december 14-én hozta létre az ENSZ Közgyűlése. Az ügynökség feladata a menekültek védelmét szolgáló nemzetközi tevékenység irányítása és koordinálása, valamint a menekültügyi problémák megoldása világszerte. Elsődleges célja a menekültek jogainak és jólétének biztosítása. A szervezet annak biztosítására törekszik, hogy mindenki gyakorolhassa a menedék kérésére vonatkozó jogát és biztonságos menedéket találhasson egy másik államban, ahonnan önkéntesen hazatérhet, beilleszkedhet a befogadó országba vagy letelepedhet egy harmadik országban. A szervezet feladata a hontalanok segítése is. A több mint öt évtized alatt az ügynökség több tíz millió embernek segített újrakezdeni az életét Napjainkban körülbelül 6600 fős személyzet több mint 110 országban segít körülbelül 34 millió embert.A Refugees United egy non-profit szervezet, amelynek célja, hogy segítsen az egymástól elválasztott menekült családok újraegyesítésében. Internetes és mobiltechnológiák segítségével a szervezet létrehozott egy együttműködési platformot a menekültügyi szervezetek és közvetlenül a menekültek számára, ahová feltölthetők az egymástól elszakított családokra vonatkozó információk, illetve megoszthatók azok és felhasználóhatók a határok által elválasztott, konfliktusok által szétszakított családok újraegyesítésére.  A névtelenséget választó menekültek regisztrálhatnak becenevükkel vagy olyan egyéb nem érzékeny információval, amelyet szívesen megosztanak a nagyvilággal.

Amióta 2010 szeptemberében egy túlnyomóan mobilalapú platformra tért át, a Refugees United és partnerei több mint 41 ezer menekültnek nyújtottak segítséget abban, hogy a platform segítségével kereshessék hiányzó családtagjaikat, és havonta több mint 4500 újabb menekült regisztrál az oldalra.

www.refunite.org
www.facebook.com/refunite
www.twitter.com/refunite

www.ericsson.com 

www.twitter.com/ericssonpress

www.twitter.com/ericssonsustain

www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.