Nemzetközi együttműködési megállapodást kötött a Telsey Telecommunications és a Ruckus Wireless. A Ruckus unikális vezeték nélküli kommunikációs megoldásai a Telsey termékpalettájával új piacokra biztosít belépést a két vállalatnak.

Nemzetközi együttműködési megállapodást kötött a Telsey Telecommunications és a Ruckus Wireless. A Ruckus unikális vezeték nélküli kommunikációs megoldásai a Telsey termékpalettájával új piacokra biztosít belépést a két vállalatnak.

A Telsey IPTV technológiával foglalkozó divíziójának gyakorlatában felvetődött a digitális televíziós jelek minőségi vezeték nélküli továbbításának igénye annak érdekében, hogy az IPTV előfizetőknek ne kelljen a szolgáltató hozzáférési eszköze és a TV készülékek közt – esztétikai és használati komfortbeli okok miatt – Ethernet kábeleket használni – számolt be az együttműködés kezdeti lépéseiről a Telsey hazai képviseletének vezetője a két cég 2009.  február 26-án tartott sajtótájékoztatóján.

Az IPTV technológia különösen érzékeny a szállított adatcsomagok késésére, kimaradására vagy sérülésére, ezért a piaci, körsugárzó tömegtermékek nem jelentettek megoldást, a high-end készülékek használata pedig gazdaságtalanná tenné a működtetést. Ekkor vizsgáltuk meg a Ruckus speciális eszközeinek lehetőségeit.

A Ruckus készülékei, egy szabadalmaztatott technológia szerint nem körbeszórják, hanem sávban sugározzák a jelet, csomag- és adatvesztés nélkül, ráadásul a jel követi a felhasználó készülékét, azaz a nyaláb mindig abba az irányba vetül, amerre a felhasználó tartózkodik. Ennek köszönhetően azonos felhasználószám és terület lefedéséhez kevesebb access point-ra van szükség. Ezek a tulajdonságok egyrészt gazdaságosabbá teszik az eszközök használatát, másrészt a szélesebb közönség számára is hozzáférhetővé vált a nagy stabitítású, tehát kiemelkedő minőségű vezeték nélküli hálózati hozzáférés.

A Ruckus Wireless viszonylag friss szereplő a piacon, így a régióban jelentős segítséget jelentett a Telsey már kiépült, szerződött disztribútorokból, viszonteladókból és szakemberekből kialakított hálózata – mutatott rá Wolfgang Modrack, a Ruckus közép-kelet-európai régiójának vezetője. Amellett, hogy a két cég portfoliója jól kiegészíti egymást, részünkről ez volt az együttműködés legfőbb hajtóereje.

A most létrejött megállapodással mindkét fél jelentős piaci bővülést érhet el, és új szegmensekben is meg tudnak majd jelenni termékeikkel. A már említett IPTV szolgáltatókon kívül szállodák, egészségügyi intézmények, oktatási, és, vendéglátóhelyek tartoznak a közösen dolgozó két cég célcsoportjába.

http://www.telsey.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük