Erste Group Immorent (EGI) néven egy szervezetbe vonja össze minden ingatlanfinanszírozási és fejlesztési tevékenységét az Erste Group. Az új szervezeti egység az Immorent AG-ből, az Erste Group Bank AG-ből, valamint a két vállalat kelet-közép-európai és délkelet-európai leányvállalataiból alakult

 

 

Erste Group Immorent (EGI) néven egy szervezetbe vonja össze minden ingatlanfinanszírozási és fejlesztési tevékenységét az Erste Group. Az új szervezeti egység az Immorent AG-ből, az Erste Group Bank AG-ből, valamint a két vállalat kelet-közép-európai és délkelet-európai leányvállalataiból alakult

 

. Az új szervezet az ingatlanpiaci szolgáltató és szakértő központ szerepét látja el. Az Erste Group Immorent hitel- és lízingportfóliója a három legnagyobb között szerepel Kelet-Közép-Európában és Délkelet-Európában.

Az Erste Group Immorent (EGI) az Immorent AG, az Erste Group Bank AG, valamint kelet-közép-európai és délkelet-európai leányvállalataik összes ingatlanpiaci szolgáltatását lefedő ernyőszervezet. Az új szervezet „egyablakos" kiszolgálást biztosít ügyfelei számára a kereskedelmi, lakó- és önkormányzati ingatlanprojektek teljes spektrumán, ideértve a hitelezést, a lízinget, a befektetéseket, a projektfejlesztést, építési- és műszaki szolgáltatásokat, valamint az infrastrukturális fejlesztéseket. Az új egység központi szervezetként, de helyi szakértelemmel nyújtja az ingatlanpiaci szolgáltatások teljes skáláját ingatlanfejlesztők, vállalkozások és az állami, illetve önkormányzati szektor számára. Az „Erste Group Immorent"-tel létrejött új szervezeti felállás 2011. január 1-jével lépett hatályba.

„Az Immorent és az Erste Bank ingatlanpiaci szolgáltatási tevékenységeinek összevonása révén a legteljesebb mértékben kiaknázhatjuk a két szervezetben meglévő szinergiákat az ügyfeleink mind magasabb színvonalú és teljeskörű kiszolgálása érdekében, egy helyen biztosítva ingatlanpiaci és infrastruktúra-fejlesztési szakértelmünket a hitelezéstől, a lízingen át a befektetésekig. Sőt, immár olyan személyre szabott szolgáltatásokkal is ügyfeleink rendelkezésére állunk – a műszaki szakértéstől a teljes projektmegvalósításig -, melyek korábban kizárólag csak az Immorent lízingpartnerei számára voltak elérhetők. Meggyőződésünk, hogy az új szervezeti felépítés révén a legkiválóbb szakmai tanácsadást és támogatást tudjuk biztosítani ügyfeleink számára" – jelentette ki Gyáfrás Sándor, az Erste Group Immorent magyarországi vezetője.

Gyáfrás Sándor 1999 óta dolgozik az Erste Bank Hungary Zrt.-nél, és az ingatlan- és projektfinanszírozási üzletág vezetése mellett 2010 júliusa óta az Immorent magyarországi egységének is ügyvezetője.

Magyarországon az új szervezet révén az ezidáig elkülönült és önállóan működő Immorent Kft., az Immorent Pénzügyi Lízing Zrt., valamint az Erste Bank Hungary Zrt. ingatlan- és projektfinanszírozási üzletága közös irányítással és együttesen végzi üzleti tevékenységét, hamarosan fizikailag is összevonva az Erste Bank Hungary székházában.

Az Erste Group Immorent AG 866 munkatárssal rendelkezik Ausztriában, valamint Kelet-Közép-Európa és Délkelet-Európa tizenegy országában, és összesen 13 milliárd euró értékű lízing- és hitelállományt kezel. Az Erste Group Immorent AG Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Horvátországban, Szlovéniában, Szerbiában, Bulgáriában, Romániában, Ukrajnában, Montenegróban és Lengyelországban végez üzleti tevékenységet. Az Erste Group Immorent AG új igazgatóságának tagja lett Peter Tichatschek (pénzügyi, szervezési és kockázatkezelési igazgató), Richard Wilkinson (hitelezés és lízing), valamint Gerald Antonitsch (projekt- és infrastruktúrafejlesztés).

Az Erste Group Immorent új üzleti tevékenységei között különösen fontos az állami szektor számára eddig az Erste Group által nyújtott szolgáltatások köre. Az új szervezet egyesíti az infrastruktúra-fejlesztésre vonatkozó széleskörű szaktanácsadási tevékenységet, a személyre szabott pénzügyi megoldásokat, valamint a projektek megvalósításához nyújtott kiegészítő szolgáltatásokat. Emellett egy nemzetközi PPP-szakértői csapat is az új egység rendelkezésére áll a térségben tervezett projektekhez. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük