2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az EUFE kifőzte, Buday megfőzte, a Kerecsendiek mind megették!

3 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/36607"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/S3600086.thumbnail.jpg" border="0" width="75" height="100" /></a></span>  <p>Következő állomására érkezett az EUFE Roadshow, amely Buday Péter mesterszakács irányításával a közétkeztetés minőségi megújítását kívánja elősegíteni. </p><p> 

s3600086.thumbnail 

Következő állomására érkezett az EUFE Roadshow, amely Buday Péter mesterszakács irányításával a közétkeztetés minőségi megújítását kívánja elősegíteni.

 

s3600086.thumbnail 

Következő állomására érkezett az EUFE Roadshow, amely Buday Péter mesterszakács irányításával a közétkeztetés minőségi megújítását kívánja elősegíteni.

 

A közismert séf az átlagos, fejenként 300 forintos költségkeretből ínycsiklandó menüket készít, melyek nemcsak változatosak, hanem egészségesek is. Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés (EUFE) által elindított Roadshow ezúttal Kerecsendre látogatott, ahol újból bebizonyosodott, hogy egy kis fantáziával és eltökéltséggel akár a menzai menü is különleges gasztronómiai élvezetet nyújthat.

   

s3600089.thumbnail s3600115.thumbnail s3600124.thumbnail

Kerecsenden, a helyi közétkeztetését biztosító napközi otthonos óvoda konyháját kereste fel az EUFE Roadshow, ahol a konyha dolgozói Buday Péter irányításával készítették el az erre alkalomra készített különleges „Buday menüt". A közös munka eredményeként a menzára igyekvő gyerekek legnagyobb meglepetésükre olyan fogások közül válogathattak, mint a brokkoli krémleves sajt chipsszel, olasz rakott tészta (spenótos lassagna), almás csirkemell mazsolás rizzsel és mézes joghurtos céklával, illetve az aszalt szilvás, pulykával töltött sütőtök burgonyapürével, desszertként pedig banán csokoládészósszal. A megszokottól eltérő, változatos íz világ bemutatásával a szervezők a helyi önkormányzatok és közétkeztetési cégek figyelmét szeretnék felhívni a minőségfejlesztést fontosságára a közétkeztetésben, különös tekintettel a gyermekétkeztetésre. Kerecsenden sajnos igen sok a halmozottan hátrányos helyzetben lévő család, ami fokozott felelősséget jelent a közétkeztetésre nézve is, mivel előfordul, hogy a nehéz helyzetben lévő családokból érkező gyermekek csak az általuk látogatott közintézményben jutnak meleg ételhez.

s3600132.thumbnailAnnak érdekében, hogy az EUFE Roadshow keretében felszolgált fogások elkészítésének módját és a további lehetőségeket a konyha dolgozói és a helyi közintézmények képviselői is megismerjék Buday Péter az ebédeltetést követően a Magyary Károly Általános Iskola könyvtárában előadást is tartott.

s3600138.thumbnailKerecsend napközi otthonos óvoda konyhájának dolgozói az EUFE segítségével nem csupán Buday Péter szakmai tanácsaival lettek gazdagabbak. Az EUFE Egyesülés 750 ezer forintot adományozott a közkonyha számára, a személyzet munkáját segítő korszerű konyhai gépek és eszközök vásárlására, hogy ezzel is hozzájáruljon Kerecsend közétkeztetésének minőségi fejlesztéséhez.

 „Fontos, hogy már gyerekkorban minél változatosabb és egészségesebb ételekkel ismerkedjünk meg, mivel ez felnőtt korunkban is meghatározza az étkezési kultúránkat. Az EUFE által szervezett Roadshow elősegíti, hogy még ízletesebb még egészségesebb ételekkel tudjuk megörvendeztetni a közétkeztetésben résztvevőket. Nagy öröm számomra, hogy megoszthatom tapasztalatimat a kollégákkal és a helyi közintézményekkel. " – mondta Buday Péter.

„A Gödöllőn útjára indult EUFE Roadshow ráirányította a figyelmet a közétkeztetés, ezen belül is a gyermekétkeztetés minőségi megújításának fontosságára. Azt tapasztaljuk, hogy a hazai települések érdekeltek a közétkeztetés további fejlesztésében. Az EUFE roadshow nyomán több önkormányzat határozta el saját közétkeztetési reformját, azt hiszem, ennél semmi sem bizonyítja jobban kezdeményezésünk sikerét."- mondta Bessenyey Bálint az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.