2013. november 15-16. között Budapest ad otthont a Singularity University első európai exponenciális technológiai csúcstalálkozójának, a SUMMIT EUROPE-nak. A SUMMIT EUROPE Budapest szívében, a Liszt Ferenc Zeneakadémián kerül megrendezésre.

 

2013. november 15-16. között Budapest ad otthont a Singularity University első európai exponenciális technológiai csúcstalálkozójának, a SUMMIT EUROPE-nak. A SUMMIT EUROPE Budapest szívében, a Liszt Ferenc Zeneakadémián kerül megrendezésre.

 

Marc Goodman, Dr. Daniel Kraft és más jelentős személyiségek mellett az egyetem társalapítói, Ray Kurzweil és Dr. Peter H. Diamandis is csatlakoznak az első nyilvános Singularity University (SU) csúcstalálkozóhoz, a SUMMIT EUROPE-hoz, melynek témája az exponenciális technológiák jövője lesz. A konferencia a mesterséges intelligencia, robotika, biztonság, gyógyszerészet, idegtudomány, biotechnológia, energia, 3D nyomtatás, valamint pénzügy és exponenciális vállalkozások témáit fedi le.

Az SU több hasonló eseményt tervez a jövőben a világ számos jelentős városában helyi partnerekkel együttműködve, a Summit az eseménysorozat első állomása.

 

Mountain View, Califormia, USA/Budapest, Magyarország – A Singularity University (SU) nyilvánosságra hozta az első Egyesült Államokon kívül rendezett eseménye, a SUMMIT EUROPE konferencia részleteit. A nagynevű Szilícium-völgyi intézmény egyedülálló módon a rohamos technológiai fejlődés által létrejövő lehetőségekre és kihívásokra fókuszál. A SUMMIT EUROPE konferencia a maga nemében az első jelentős, kifejezetten cégvezetők számára meghirdetett program az SU szervezésében, amelynek célja a vezetői réteg megismertetése az exponenciális technológiák nyújtotta lehetőségekkel és azok alkalmazásával. 

 

A Singularity University választása az Európai Unió Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) központjaként betöltött szerepe miatt esett Budapestre. A SUMMIT EUROPE-ot más regionális, helyi partnerekkel együttműködésben megrendezett SU csúcstalálkozó követi majd a világ számos jelentős városában.  

 

„A technológia az élet minden területét átformálja, a Szilícium-völgy az innovatív gondolkodás és ötletek hatalmának metaforájává vált." – mondja Ray Kurzweil feltaláló és jövőkutató, az SU társalapítója, a Google fejlesztési igazgatója. „Ahogy a hagyományos lineáris gondolkodásmód helyett megtanulunk exponenciálisan gondolkodni, megváltozik az életfelfogásunk és az üzlethez való hozzáállásunk is. Meg kell értenünk a technológia demokratizáló erejét és ünnepelnünk kell az unortodox gondolkodásmódot – az ötletek ötleteit." 

 

A Singularity University – eseménysorozatai, konferenciái és oktatási programjai által – öt éve készít fel egyéni résztvevőket és szervezeteket az exponenciális technológia okozta változásokra.  Ezek a tapasztalatok alapvetően változtatják meg gondolkodásunkat és a technikai fejlődés szélesebb körű hatásainak felismeréséhez és megértéséhez járulnak hozzá, valamint ahhoz, ami talán ennél is fontosabb, hogy e változások együttesen hogyan formálnak át mindent körülöttünk – méghozzá rendkívüli gyorsasággal. A SUMMIT EUROPE ebbe a ‘tudásba' enged betekintést: az esemény során a résztvevők megismerhetik, hogy hogyan tekinthetünk úgy korunk nagy kihívásaira, mint a 21. század legnagyobb lehetőségeire és hogyan lehet ezeket lehetőségeket megfelelően kihasználni.

„Az Európai Unió által alapított EIT központjaként Budapest a legoptimálisabb helyszín az első nyílt Egyesült Államokon kívüli csúcstalálkozó megrendezésére" – állapította meg Dr. Peter H. Diamandis, az SU társalapítója, az Abundance című bestseller könyv írója. „A SUMMIT EUROPE egy vibráló és fontos párbeszéd lesz a exponenciális technológiák szerepéről, a fejlődő nemzetekre tett hatásáról, valamint arról, hogy új befektetések esetén, milyen területeken van szükség kapitalizációra. Arról is szó lesz, hogy a mesterséges intelligencia, a robotika, a 3D nyomtatás területeinek eredményei, valamint a radikális biotechnológiai és bioinformatikai áttörések, hogyan befolyásolják és forradalmasítják egyre nagyobb mértékben világunkat."

 

Singularity University programjai nemcsak a üzleti terjeszkedéshez és új piacok felfedezéséhez szükséges képzést, eszközöket és gondolkodásmódot biztosítják a résztvevők számára, hanem egy egyedülálló oktatási tartalmat és innovációs csatornát is, amelyek hozzásegítik őket új piacok nyitásához szükséges nemzetközi kapcsolati hálójuk kiterjesztéséhez és új üzleti irányvonalak indításához.

 

Online regisztráció: www.SingularityU.org/eu-summit

 

A Singularity University küldetése azon vállalati, tudományos, pénzügyi és kormányzati vezetők új generációjának összekapcsolása és oktatása, akik törekszenek az exponenciálisan fejlődő technológiák megértésére és alkalmazására az emberiség nagy kihívásainak megoldása érdekében. Az SU 2009 óta több mint 70 országból fogadott diákokat és iparági vezetőket a Szilícium-völgyi fő campuson, és kínál 10 hetes nyári vezetői programokat és specializált executive képzéseket szerte a világon. Az intézmény vállalati partnerei többek között az Autodesk, a Cisco, a Coca Cola, az ePlanet Ventures, a GE, a Genentech, a Google, az Intelius, a Kauffman Foundation, a Nokia, a Steelcase és a Triple Ring Technologies.

 

Programon való résztvétel és szponzoráció:

Szabó Csaba (csaba.szabo@singularityu.org)

Bognár Botond (botond.bognar@singularityu.org)

 

A Design Terminál, mint a magyar kreatívipar ösztönzéséért felelős ügynökség a Singularity University magyarországi eseményeinek kiemelt szakmai partnere. (lásd: http://euroastra.hu/node/75293) 2013 áprilisában nálunk rendezték meg az egyetem közép-kelet-európai tehetségkutató versenyét. Támogatják a novemberi konferencia megvalósulását is, sőt azzal egy időben, az egyetem közreműködésével saját, a tágabb nyilvánosság számára is elérhető ismeretterjesztő programokkal várják majd a látogatókat az Erzsébet téren. A Design Terminál ezzel is hozzájárul a mindennapokat átalakító technológiák széles körű megismertetéséhez, egyúttal az ezekben rejlő vállalkozási lehetőségek népszerűsítéséhez.

 

További információk a SUMMIT EUROPE-ról (az előadókról, programokról és szálláslehetőségekről) az alábbi linken érhetők el:

http://www.singularityu.org/eu-summit

 

Lantai József