Uniqa Balaton RegattaUniqa Balaton Regatta

Az idei szezon legszorosabb befutójával ért véget a II. UNIQA Balaton Regatta ötödik fordulója, Siófokon. A Capella két perc előnnyel ért célba elsőként. A második helyért az utolsó pillanatig szoros verseny folyt, amelyben a BMW Sailing Team három másodperccel jobbnak bizonyult az NJL-nél. A magyarországi autóimportőrök és márkakereskedők számára kiírt I. UNIQA Autós Regattát a BMW Magyarország Kft-csapata nyerte, az Ivanics Kft budapesti és székesfehérvári csapatai előtt.

 Uniqa Balaton RegattaUniqa Balaton Regatta

Az idei szezon legszorosabb befutójával ért véget a II. UNIQA Balaton Regatta ötödik fordulója, Siófokon. A Capella két perc előnnyel ért célba elsőként. A második helyért az utolsó pillanatig szoros verseny folyt, amelyben a BMW Sailing Team három másodperccel jobbnak bizonyult az NJL-nél. A magyarországi autóimportőrök és márkakereskedők számára kiírt I. UNIQA Autós Regattát a BMW Magyarország Kft-csapata nyerte, az Ivanics Kft budapesti és székesfehérvári csapatai előtt.

Kiváló szélben, kellemes napsütésben zajlott az II. UNIQA Balaton Regatta ötödik futama, Siófokon, amelyen 81 hajó állt rajthoz. Hajnalban, a viharos erejű szél még a verseny megrendezését is veszélyeztette, de reggelre már kellőképpen csillapodott. A 11 órás rajtra pedig kiváló vitorlázó idővé enyhült.

BMW Sailing TeamBMW Sailing TeamA két pálya közül Dániel Gábor versenyigazgató, a hosszabb B-t választotta, amelyen a versenyzőknek a siófoki kikötőtől a tihanyi hajózási útvonalig terjedő 9 km-es szakaszt kellett megtenni oda-vissza. A mezőny 3 Beaufort-os szélben rajtolt, ami a futam közben egy kicsit csillapodott, de a befutóra megint beerősödött. Tihany felé kreutzoltak (cirkáltak) a hajók, a visszafelé utat 3/4 széllel spinakkerrel (hátszélvitorlával) tették meg.

Az abszolút befutási sorrend nagyon izgalmasan alakult. Sokáig a BMW Sailing Team állt az élen, de nem sokkal a cél előtt fordult a kocka, és a Capella vette át a vezetést. A végig egy bolyban lévő élmezőnyből a Capella csak egy picit tudott ellépni és két perc előnnyel elsőnek futott be. A második-negyedik helyezést szinte célfotó döntötte el. A BMW Sailing Team egy orrhosszal, három másodperccel az NJL előtt futott be, amelyet tíz másodperccel követett a Paquita.

CapellaCapellaA három Yardstick osztályban szintén szoros és olykor meglepő eredmény született. Yardstick I-ben a korábbi futamok Kacor, Kepi párversenye most elmaradt, és Széltoló nyert Flora és Madárka előtt.

Yardstick II-ben viszont a bajnokság két éllovasa végzett az élen. Ezúttal a Sarah With Love nyert a Kisvacak előtt. A harmadik pedig az Aquarius lett. Yardstick III-ban a Dudu nyert, a Belotti és a Bátor előtt.

Befutó 2-4. helyBefutó 2-4. helyNagy sikerrel zárult a magyarországi autóimportőrök és márkakereskedők számára megrendezett I. UNIQA Autós Regatta is, amelynek a mezőnye a II. UNIQA Balaton Regatta bajnokság résztvevőivel közös versenyen, de külön értékelve vettek részt.

A győzelmet a BMW Magyarország Kft. szerezte meg a Ford és a Volvo márkákat  képviselő Ivanics Kft budapesti és székesfehérvári csapatai előtt. A negyedik helyet a Porsche Hungária Kft Audi márkaképviselete szerezte meg, míg az ötödik, hatodik helyen a Kia Motors Hungária Kft. két csapata futott be.

BMW Sailing Team 1.BMW Sailing Team 1.A túravitorlás versenyt követően a résztvevők az I. Seiko Sportura gokart és I. Sandlander kerékcsere versenyen  is összemérhették tudásukat.

A II. UNIQA Balaton Regatta következő futamát augusztus 30-án rendezik Balatonföldváron.

II. UNIQA Balaton Regatta Bajnokság, 7. futam (Siófok) végeredménye:

ABSZOLÚT BEFUTÁSI SORREND

1. Capella                        1:38:05

 

2. BMW Sailing Team     1:41:49

 

3. NJL                            1:41:52

 

4. Paquita                        1:42:02

 

5. Sabrata                       1:44:53

 

6. Carrera                       1:46:30

 
 
 

YARDSTICK I

 

1. Széltoló

 

2. Flora

 

3. Madárka

 

4. Carrera

 

5. Kepi

 

6. NJL

 
 
 

YARDSTICK II

 

1. Sarah With Love

 

2. Kisvacak

 

3. Aquarius

 

4. Dolce Vita

 

5. Flipper

 

6. Ogre

 
 
 

YARDSTICK III

 

1. Dudu

 

2. Belotti

 

3. Bátor

 

4. Four Sails

 

5. Soczi

 

6. Pepper

*A Yardstick osztályok eredményét, az adott

I. UNIQA Autós Regatta végeredménye:

1. BMW Magyarország Kft.

 

2. Ivanics Kft. Budapest

 

3. Ivanics Kft. Székesfehérvár

 

4. Porsche Hungária Kft  Audi márkaképviselet

 

5. Kia Motors Hungária Kft.

 

6. Kia Motors Hungária Kft. II

II. UNIQA Balaton Regatta 2008 versenynaptár

 

2008. május 24.           II. UNIQA Regatta, Badacsony

 

2008. június 7.              Fonyód-Keszthely (2 futam)

 

2008. július 12.             Szigliget

 

2008. július 26.             Balatonlelle

 

2008. augusztus 16.      Siófok

 

2008. augusztus 30.      Balatonföldvár

 

2008. szeptember 27.   II. UNIQA Race End, Balatonszemes

Szakmai Regatták 2008 versenynaptár

2008. június 7.              I. ITH Regatta

 

2008. július 12.             I. Samsung F480 Média Regatta

 

2008. július 26.             II. Pilsner Urquell HoReCa Regatta

 

2008. augusztus 16.      I. Autós Regatta

 

2008. augusztus 30.      I. Ingatlan Regatta, I. Zöld Regatta

A II. UNIQA Balaton Regatta együttműködő partnerei:

UNIQA Biztosító Zrt, Balatoni Hajózási Zrt, Pilsner Urquell, Jeep-Chrysler-Dodge, Dallmayr, Anda Present, Zwack Kosher, Seiko, Sodexo, Hungária Pezsgőpincészet, Gordiusz Alfa, Westport, Echo Residence, Presenta

http://www.balatonregatta.hu/

http://www.horecaregatta.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük