2022.október.05. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

AZ INFINEON BŐVÍTI MAGYARORSZÁGI ÜZEMÉT- 250 ÚJ MUNKAHELY LÉTESÜL CEGLÉDEN

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/23075"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Infineon.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="63" /></a></span>Az Infineon Technologies 2012-ig 17 millió eurós beruházással bővíti teljesítmény-félvezetőket gyártó tevékenységét, termelőeszközöket vásárol és új gyártóüzemet létesít Cegléden.

infineon.thumbnailAz Infineon Technologies 2012-ig 17 millió eurós beruházással bővíti teljesítmény-félvezetőket gyártó tevékenységét, termelőeszközöket vásárol és új gyártóüzemet létesít Cegléden.

infineon.thumbnailAz Infineon Technologies 2012-ig 17 millió eurós beruházással bővíti teljesítmény-félvezetőket gyártó tevékenységét, termelőeszközöket vásárol és új gyártóüzemet létesít Cegléden. A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium a 250 új munkahelyet létesítő beruházás megvalósításához egyedi kormánydöntés alapján nyújt támogatást, az erről szóló szerződést ma írták alá. A ceglédi üzem elsődlegesen standard teljesítmény-félvezető modulokat állít elő, melyeket szélerőművekben és napenergiát hasznosító inverterekben, valamint vasúti és villamos járművek, gyártóberendezések, mozgólépcsők és felvonók hajtástechnikájában alkalmaznak.

A következő években az Infineon az IGBT-modulok[1] gyártási volumenét több mint kétszeresére, évi mintegy 6 millió darabra növeli Cegléden. Az üzem ma összesen mintegy 470 alkalmazottat foglalkoztat, ebből 290 fő állít elő IGBT-modulokat. Az Infineon a gyártás teljes felfutásának arányában utóbbi területen 500 főre bővíti a foglalkoztatottak számát 2012-ig. Már 2009 áprilisától megkezdődik a termelés a mindössze tíz hónap alatt felépített új ceglédi üzemcsarnokban.

„A jövő legjelentősebb energiaforrása a hatékonyabb energiafelhasználás. Az Infineon chipek és modulok minimalizálják a veszteségteljesítményt, valamint maximalizálják az energia-megtakarítást" – mondta Jörg Spiegel, az Infineon AG alelnöke, az Infineon Technologies Cegléd Kft. felügyelőbizottságának tagja. „A ceglédi, teljesítmény-félvezető modulok szerelésével és mérésével foglalkozó üzemünk bővítése egy, a jövőbe fektetett beruházás. A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium ismételt támogatása mutatja, milyen fontos a magyar kormánynak a ceglédi félvezetőgyártó telephely."

A világszerte növekvő energiaigényt és a fogyatkozó természeti energiaforrásokat figyelembe véve a teljesítményelektronika jelentős mértékben hozzájárul az energiafogyasztás és a széndioxid kibocsátás csökkentéséhez. Az Infineon az ipar és az autóipar számára teljesítmény-félvezetőket és modulokat kínáló vállalatként erős piaci pozícióval rendelkezik. Az IMS Research piackutató intézet legutóbbi tanulmánya, „The Global Market for Power Semiconductor Discretes & Modules 2008" szerint, az Infineon az árbevétel tekintetében már ötödik éve piacvezető, 2007-ben a 13,6 milliárd US dollár értékű piacon 9,7%-os részesedésével.

 

A ceglédi, ún. backend telephelyen az Infineon Technologies Cegléd Kft. és az Infineon Technologies Bipoláris Kft. működik. Ez utóbbi a Warstein-i Infineon Technologies Bipolar GmbH & Co. KG 100%-os tulajdonában lévő leányvállalat, mely az Infineon Technologies AG és a Siemens AG vegyesvállalata. Cegléden IGBT-modulokat, valamint nyomott kontaktusú tárcsatirisztorokat, tárcsadiódákat és bipoláris modulokat is szerelnek és mérnek, melyek a sokrétű ipari alkalmazás mellett elsősorban az energiaátvitelben és előállításban kerülnek felhasználásra.

 


[1] Isolated Gate Bipolar Transistor: nagyteljesítményű félvezető eszköz

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.