2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Uj spam ötlet:Obama halott…

4 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/23077"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/obama_0.thumbnail.jpg" border="0" alt="A spammerek szerint: Obama már régen halott...(szeretnék...)" title="A spammerek szerint: Obama már régen halott...(szeretnék...)" width="93" height="100" /></a><span style="width: 91px" class="caption"><strong>A spammerek szerint: Obama már régen halott...(szeretnék...)</strong></span></span> <p>A Valentin napi pajzánkodás mellett a levélszemetelők kínai szerencsejátékban utaznak februárban, és persze politizálnak. Olyan álcímeket használtak, mint „Friss hír: Az Egyesült Államoknak nincs többé elnöke", vagy „Obama halott, mi lesz az országgal" - derül ki a Symantec februári jelentéséből. </p><p>

 a spammerek szerint: obama már régen halott...(szeretnék...)A spammerek szerint: Obama már régen halott…(szeretnék…)

A Valentin napi pajzánkodás mellett a levélszemetelők kínai szerencsejátékban utaznak februárban, és persze politizálnak. Olyan álcímeket használtak, mint „Friss hír: Az Egyesült Államoknak nincs többé elnöke", vagy „Obama halott, mi lesz az országgal" – derül ki a Symantec februári jelentéséből.

 a spammerek szerint: obama már régen halott...(szeretnék...)A spammerek szerint: Obama már régen halott…(szeretnék…)

A Valentin napi pajzánkodás mellett a levélszemetelők kínai szerencsejátékban utaznak februárban, és persze politizálnak. Olyan álcímeket használtak, mint „Friss hír: Az Egyesült Államoknak nincs többé elnöke", vagy „Obama halott, mi lesz az országgal" – derül ki a Symantec februári jelentéséből.

A Symantec februári levélszemét-állapotjelentése szerint a levélszemét aránya az elmúlt néhány napban az összes e-mail 79 százalékát tette ki. A McColo leállítása után mindenki abban a hiszemben élt, hogy a levélszemét özöne megállítható. Bár így lett volna! A levélszemetelők egyre ügyesebben használják fel gonosz üzelmeikhez a fő társadalmi tendenciákat és az érdekes eseményeket a levélszemét terjesztésére.

A spammerek a kínai szerencsejáték-szenvedélyt is levélszemét terjesztésére használják. Mivel Makaó az egyetlen hely Kínában, ahol engedélyezett a szerencsejáték, a tiltott játék bódulatában élőknek fáradságos és drága utakat kellett megtenniük, hogy szenvedélyüknek hódolhassanak. De ez ma már a múlté – legalábbis ezzel kecsegtetnek a spammerek.  A levélszemetelők otthonról űzhető, internetes szerencsejátékra buzdítják áldozataikat. Mivel a szerencsejáték nagy üzlet Makaón, nagyon valószínű, hogy a kínai nyelvű levélszemét új tendenciájának vagyunk szemtanúi, a netes szerencsejáték-hirdetések formájában. Az üzenet nagyon hasonlít az eddigi csalásokéhoz, egy szoftvercsomagot kell letölteni, és regisztrálni kell egy számlát. Ezzel önműködően ingyen játékpénzt vagy ajándékpontot kapnak – és persze egy csomó gondot és bajt a nyakukba, ha bedőlnek a csalóknak.

Mint már azt jelezte a Symantec, a Valentin nap és Barack Obama beiktatása is jó talaja a levélszemét terjesztésének. A Valentin nap kihozta a levélszemetelőkből a pajzánságot.

Ilyen tárgysorokkal lehet találkozni: "Increase your length, the best valentine's gift" (Növeszd meg a fickót, ez a legjobb Valentin-ajándék!) vagy "Show of your length for Valentine's day" (Mutasd meg Valentin napra, mekkora legény vagy!).

Barack Obama beiktatása is kihagyhatatlan esemény volt a levélszemetelőknek. A politikai témák tárgysorbeli megnyergelése mindig bejön a legkülönbözőbb közönségnél. Olyan álcímeket használtak, mint „Friss hír: Az Egyesült Államoknak nincs többé elnöke", vagy „Obama halott, mi lesz az országgal".

A 20 leggyakoribb Valentin-napi tárgysor:

Increase your length, the best valentine's gift (Növeszd meg a fickót, ez a legjobb Valentin-ajándék!)

Get it before Valentine's day and watch her smile (Szerezd meg Valentin előtt, és figyeld a mosolyát!)

Happy Early Valentine's Day, You have been selected to go on a $1000 Shopping spree to … (Boldog elő-Valentint! 1000 dolláros bevásárlást nyert!)

Your Valentine's Day is about to get a lot better (Legyen sokkal jobb a Valentin-napod!)

Enjoy your Valentine's Day with a Grand Cash from us =) (Élvezd a Valentin-napot egy halom pénzzel!)

Great watches for your Valentine (Csodás órák kedvesednek)

Make your Valentine happy with the perfect timepiece (Szerezz örömet Valentinra a legjobb órával)

A levélszemét tárgysorokban többször találkozunk az erre a napra történő utalással: Feb 14, February 14 és Cupid.

A Symantec arra figyelmezteti a fellegekben járókat, hogy ha ismeretlentől vagy magát egy bizonyos cég képviselőjének kiadó személytől kapnak ilyen e-mailt, vagy ha az efféle „szerelmetes" tárgysorral érkezik, senki ne nyissa ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.