2022.november.29. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Intel és a magyar kormány együtt fejlesztik a magyar oktatást

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/1600"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Intel.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="76" /></a></span> <p>A Intel és a magyar kormány képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá új oktatási programok bemutatásáról Magyarországon  2007. október 26.-án. Az Intel és a magyar kormány képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá arról, hogy az Intel World Ahead program egyes oktatási projektjeit Magyarországon is bevezetik. </p><p>

 intel.thumbnail

A Intel és a magyar kormány képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá új oktatási programok bemutatásáról Magyarországon  2007. október 26.-án. Az Intel és a magyar kormány képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá arról, hogy az Intel World Ahead program egyes oktatási projektjeit Magyarországon is bevezetik.

 intel.thumbnail

A Intel és a magyar kormány képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá új oktatási programok bemutatásáról Magyarországon  2007. október 26.-án. Az Intel és a magyar kormány képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá arról, hogy az Intel World Ahead program egyes oktatási projektjeit Magyarországon is bevezetik.

A megállapodás részeként a magyar kormány kijelentette szándékát, miszerint az Intel® TeachTM, az Intel ClassMate PC és az Intel skooolTM Learning and Teaching technológiai programokat bevezeti az alap- és középfokú oktatásban. A szándéknyilatkozatot az Intel részéről John Davies, az Intel alelnöke, a magyar kormány részéről pedig Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára, Magyar Bálint, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára, illetve Vági Márton, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke írták alá.

"Már hosszabb ideje működünk együtt a magyar kormánnyal az oktatás modernizációja miatt. Jelentős mérföldkő, hogy ma bejelenthetjük az új, strukturált, hosszú távú programjaink kezdetét, amely közös erőfeszítéseink eredménye. Hiszünk abban, hogy Magyarországnak csak előnyei származnak abból, ha jól képzett, a számítástechnikához értő állampolgárok hagyják el az oktatási rendszert." – mondta John Davies, az Intel alelnöke, és az Intel World Ahead program ügyvezető igazgatója.

"A program kiválóan egészíti ki a már futó e-Learning programokat (például a Sulinet Digitális Tudásbázist) és hatékonyan használja ki a már telepített magyarországi lakossági hálózati infrastruktúrát, a Közhálót is. A cél, hogy javítsuk a tanárok kompetenciáit, hogy új digitális médiát használhassanak pedagógia célokra, hogy megfelelő kommunikációs képességeket fejlesszenek ki és a legújabb pedagógiai megközelítéseket használhassák. Ezért támogatnunk kell ezt a programot és az Intel oktatási projektjeinek terjedését. Hiszünk abban, hogy ez lesz az alapja a jövő számítástechnikát már készségszinten ismerő generációjának" – mondta Magyar Bálint, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

Az Intel Teach, tanár-képző program segíti a tanárokat abban, hogy megértsék miként, mikor és hol használhatják fel a technológiai eszközöket és erőforrásokat az osztálytermekben. Az oktatók képzése során olyan tanmeneteket alakítanak ki, melyek azonnal használhatók, és amelyek megfelelnek a nemzeti oktatási céloknak és előírásoknak.

Az Intel ClassMate PC program egy Intel processzor-alapú számítógépet jelent (ClassMate PC), amelyeket egyedileg a tanulók igényeihez szabtak. A Classmate PC teljes számítástechnikai élményt nyújt az órák alatt, a tanárok pedig irányíthatják a diákok órai munkáját a komputeren (prezentáció-készítésnél, segíthetnek a diákoknak az Internetre való csatlakozásban, egyedi tartalmakat mutathat be minden gépen, vagy egyesével kommunikálhat a diákokkal és szüleikkel). Az oktatási alkalmazások magukban foglalnak nem-számítógéphez köthető oktatási feladatokat is, mint például a digitális tollal való jegyzetkészítés, vagy a kézírás. A Classmate PC egy teljes x86 kompatibilis processzorra épül, így bármikor bővíthető további szabványos szoftverekkel és eszközökkel.

Az Intel skoool Learning and Teaching technológia egy online oktatási erőforrás, matematika és tudományos tartalmakkal. Ezek a tartalmak segítenek a diákoknak a kulcsfontosságú matematikai és tudományos koncepciók megértésében és felfedezésében, interaktív eszközökkel.

http://www.skoool.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.