2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Intel most több mint 20 szerver és asztali négymagos processzort kínál – az 50 wattostól a 3GHz-esig

6 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/1600"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Intel.thumbnail.jpg" border="0" alt="Intel" title="Intel" width="100" height="76" /></a></span>  <p>Az Intel felfedte -2007 szeptember 6-án - az iparág elsõ kimondottan többprocesszoros szerverekhez fejlesztett négymagos processzorait, melyeken fokozott teljesítményt, megbízhatóságot, valamint skálázhatóságot igénylõ alkalmazások futtathatóak.</p><p> 

intel 

Az Intel felfedte -2007 szeptember 6-án – az iparág elsõ kimondottan többprocesszoros szerverekhez fejlesztett négymagos processzorait, melyeken fokozott teljesítményt, megbízhatóságot, valamint skálázhatóságot igénylõ alkalmazások futtathatóak.

 

intel 

Az Intel felfedte -2007 szeptember 6-án – az iparág elsõ kimondottan többprocesszoros szerverekhez fejlesztett négymagos processzorait, melyeken fokozott teljesítményt, megbízhatóságot, valamint skálázhatóságot igénylõ alkalmazások futtathatóak.

 

 Az ilyen alkalmazások jellemzõen virtualizált környezetben futnak, és szerverkonszolidációhoz, adatbáziskezeléshez, vállalati erõforrás tervezéshez, valamint üzleti intelligencia mûveletekhez használják õket.

            Az új négymagos Xeon? 7300 sorozat hat processzora a vállalat elõzõ generációs, kétmagos termékeihez képest akár kétszer akkora teljesítményt és több, mint háromszoros teljesítmény/watt értéket nyújtanak.  Az új sorozattal befejezõdik a vállalat – kevesebb, mint 15 hónapig tartó – gyors átállása az innovatív és hatékony energiafelhasználású Core mikroarchitektúrára. A platform hatékony energiafelhasználása és a fokozott virtualizációs képességei együttesen jelentõs csökkentik a birtoklási költségeket (TCO).

Az energiatakarékos 7300-as sorozat tagjainak órajele 2,93 GHz-ig terjed 130 wattos fogyasztás mellett, de megtalálható köztük több 80 wattos processzor, illetve egy 50 wattos verzió négyfoglalatos pengeszerverek és nagysûrûségû állványos vagy szekrénybe szerelt szerverek számára, amely 1,86 GHz-en mûködik. Az Intel 7300-as lapkakészlet Adatforgalom

Optimalizációval (Data Traffic Optimizations) kiegyensúlyozott platformot nyújt számos olyan új technológiával, amelyek gyorsítják az adatáramlást a processzorok, a memória és az I/O egységek között. A négy darab 2,4 GHz-es négymagos Intel Xeon E7340s processzorral szerelt HP ProLiant BP680c penge kiszolgálója 3500 SD-felhasználóval új rekordot állított fel az SAP Sales and Distribution (SD) benchmark tesztjében.

 ?Az Intel Xeon alapú többprocesszoros szerverek adják a vállalat gerincét" – mondta Tom Kilroy, az Intel alelnöke és egyben a Digital Enterprise Group társigazgatója. ?Az új Xeon 7300-as sorozattal az Intel új fejezetet nyit a teljesítmény és a wattonkénti teljesítmény terén, illetve lehetõvé teszi az Intel Core mikroarchitektúra térnyerését a korábbi modelleknél is kevesebb energiát igénylõ innovatív négyfoglalatos, 16-magos penge rendszerekben. Egyszerûen elképesztõ!"

Az Intel Core mikroarchitektúra a négymagos teljesítménnyel ötvözve, és a high-end szervereknél alkalmazott Intel? virtualizációs technológia együttesen biztosítják a felhasználóknak az ideális platformot virtualizációhoz és szerverkonszolidációhoz.

A magok számának megduplázódása mellett a 7300-as sorozat és az Intel 7300-as lapkakészlet akár négyszeres memóriakapacitást kínál az elõzõ többprocesszoros platformokhoz képest, ami így magasabb fokú konszolidációt tesz lehetõvé, azaz kisebb hely- és energiaigény jellemzi, és az üzemeltetés költségei is alacsonyabbak.

A Xeon 7300 bemutatásával a felhasználók egyesíthetik az Intel Core mikroarchitektúra alapú szerver erõforrásaikat egy dinamikus virtuális szerver infrastruktúrában, függetlenül attól, hogy egy-, két- vagy többprocesszoros megoldásokról van szó. Így megvalósulhat a valósidejû virtuális gép migráció (live virtual machine migration), és fejlõdhetnek az olyan szolgáltatások, mint a hiba esetén történõ átterhelés, a terhelés kiegyensúlyozás, kárhelyreállítás, szerverkarbantartás. A korábban bejelentett Intel VT FlexMigration segíti majd az Intel következõ generációs 45 nanométeres Core mikroarchitektúra alapú platformjainak zökkenõmentes csatlakoztatását.

 ?A VMware és az Intel együttmûködött a Xeon 7300-on futó VMware ESX Server* optimalizálásán, ami a mi összetett megoldásunk számára új teljesítmény szintet jelent," -mondta Brian Byun, VMware Global Partners and Solution alelnöke. ?A négymagos Intel? Xeon 7300 processzor-sorozat megjelenésével az új, négymagos, négy foglalatos szerver rendszerek megnövelt platformkínálatából és teljesítményébõl származó elõnyökbõl a felhasználók profitálhatnak. Az Intel platformjának és a VMware VMotion* kompatibilitásának fejlesztése a felhasználóknak jobb megtérülést és a beruházás védelmét jelent a saját VMware virtuális infrastruktúrájuk kiépítésénél."

A négymagos Intel Xeon Processor 7300 sorozat alapjain nyugvó szerverek a korábbi generációhoz képest 167 százalékos teljesítménynövekedést jelentõ kiváló virtualizációs képességgel bírnak. Ez az eredmény a Virtual Iron 4.0 szoftvernél a vConsolidate benchmark futtatásával érték el.

Az 50 wattos, magonként 12,5 wattos processzor párhuzamos megjelenése elõ fogja segíteni az energiahatékony és ultrasûrû gépek, mint például a négyfoglalatos penge-  és sûrû állványba szerelt szerverek terjedését. Az Intel emellett nagyobb memória támogatásával és akár 32 utas skálázhatósággal segíti az üzleti hatékonyságot.

A négymagos Intel Xeon 5300-as sorozatra támaszkodva az új, Intel Xeon 7300-as sorozat világcsúcsot dönt a fontosabb iparági szabvány teljesítmény-benchmark értékeléseken:

A HP számos világrekordot tudhat magáénak, amit a HP ProLiant DL580 G5 szerverrel ért el.

Az adatbázis teljesítményt mérõ TPC-C benchmarknál a HP a Microsoft SQL Server Database futtatása során a következõ értékekkel döntötte meg a korábbi rekordot: 407,079 tpmC, mindezt $1.71/tpmC értéknél. Az ERP (vállalat-irányítási rendszer) teljesítményt mérõ SAP-SD benchmarknál az új rekord 3705 SD felhasználó volt. A webkiszolgáló teljesítményt mérõ SPEC*web2005 benchmarknál a HP minden idõk legjobb eredményét birtokolja, ami ebben az esetben 30,261.

Egy BEA JRockit JVM-et futtató Fujitsu-Siemens PRIMERGY RX600 S4 szerver rekordot jelentõ SPECjbb2005 értéke 437,412 BOPS volt, ami 101 százalékkal jobb, mint az elõzõ generációs Intel Xeon processzoron alapuló platformoké.

Az egész szám aritmetika teljesítménymérõ SPECint_rate_base2006 benchmark az IBM System x3850 M2 Server szerver esetében 184-et mutatott, ami szintén világrekord.

Ugyanennél a teljesítményértékelõ szoftvernél, ahol egész szám aritmetika teljesítményt "peak" módban mérték, a Lenovo R630 G7 szerver 214-gyel, egy újabb világrekorddal végzõdött.

Várhatóan több mint 50 gyártó jelenti be a Xeon 7300 processzorsorozaton alapuló szervereit, köztük a Dell, Egenera, Fujitsu, Fujitsu-Siemens, Hitachi, HP, IBM, Inspur, Lenovo, NEC, Sun, Supermicro, Unisys és a Verari. Az ezen a processzorokon alapuló komplett platformokat keresõ viszonteladók számára az Intel az Intel? S7000FC4UR szerver platformot kínálja. A platform erõs, skálázható teljesítményû, növelhetõ kapacitással bír és bizonyítottan vállalati szintû megbízhatóságot nyújt a virtualizációhoz és konszolidációhoz.

Több szoftvervállalat is támogatja a Xeon 7300 alapú platformokat, melyek elõnyei például a virtualizációt és a skálázhatóságot kihasználó innovatív megoldások. Közéjük tartozik például a BEA, Microsoft, Oracle, SAP és a VMware, illetve a Solaris Operating System és rajta futó alkalmazások ezrei, amik máris használják az Intel 7300-alapú platformok piacvezetõ teljesítményét, így kínálva döntõ fontosságú, vállalati UNIX OS operációs rendszert az Intel Xeon processzor alapú szerverekhez.

            Az új processzorok árai 1000 darab esetén $865-$2301-ig terjednek majd a sebességtõl és funkcióktól függõen.

 www.intel.com/performance/server/xeon_mp/summary.htm

http://blogs.intel.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.