2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az iszlámról nyilatkozott a muzulmánból kereszténnyé lett újságíró

2 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/11137"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kep.thumbnail_24.jpg" border="0" alt="Magdi Allam Húsvétkor megkeresztelkedik" title="Magdi Allam Húsvétkor megkeresztelkedik" width="100" height="70" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Magdi Allam Húsvétkor megkeresztelkedik</strong></span></span>Erőszakosnak bélyegezte korábbi vallását Magdi Allam egyiptomi származású újságíró, akit XVI. Benedek pápa keresztelt meg húsvétkor.</p><p>

magdi allam húsvétkor megkeresztelkedikMagdi Allam Húsvétkor megkeresztelkedikErőszakosnak bélyegezte korábbi vallását Magdi Allam egyiptomi származású újságíró, akit XVI. Benedek pápa keresztelt meg húsvétkor.

magdi allam húsvétkor megkeresztelkedikMagdi Allam Húsvétkor megkeresztelkedikErőszakosnak bélyegezte korábbi vallását Magdi Allam egyiptomi származású újságíró, akit XVI. Benedek pápa keresztelt meg húsvétkor.

„Ezt kellett tennem (ti. elhagyni az iszlámot)" – írta lapjában közölt nyílt levelében a Corriera della Sera főszerkesztő-helyettese.

„A szélsőségesek és a globális iszlám terrorizmus jelenségén túl a rossz magában a pszichológiailag erőszakos és történelmileg konfliktusokkal terhelt iszlámban gyökerezik" – írja levelében Magdi Allam, aki elmondta: halálos fenyegetéseket kapott, ezért rendőri védelem alatt áll.

Szókimondásával kapcsolatban, amely országosan ismertté tette, az 55 éves újságíró így nyilatkozik: „Az évek során lelkem kiszabadult annak az ideológiának a sötétségéből, amely törvényesíti a hazugságot, a csalást, a gyilkolásban vagy öngyilkosságban megnyilvánuló erőszakos halált és a vak meghódolást a zsarnokság előtt." A katolicizmust ugyanakkor „az igazság, az élet és a szabadság hiteles vallásának" nevezi – tudósít a heraldsun.com.au internetes újság.

Allam szerint a nyilvános szertartás keretében kiszolgáltatott keresztséggel a pápa „nyílt, forradalmi üzenetet küldött az egyháznak, amely eddig túl óvatos volt a muzulmánok áttérésének kérdésében, /…/ mert attól félt, hogy nem tudja megvédeni a muzulmánokból lett keresztényeket, akiket aposztázia miatt halálbüntetés fenyeget".

„Olaszországban több ezren váltak az iszlám követőivé, akik ma nyugodtan gyakorolják vallásukat. De több ezren vannak azok is, akik az iszlámról áttértek a kereszténységre; nekik viszont titkolniuk kell a hitüket, mert rettegnek, hogy megölik őket az iszlám terroristái" – írja Allam, aki a keresztségben a Cristiano (jelentése: keresztény) nevet vette fel.

Magyar Kurir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.