2022.július.03. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

“Az olasz risorgimento ünnepi bálja”

3 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52506"><img class="image image-_original" src="/files/images/kk.png" border="0" width="81" height="100" /></a></span>Különleges rendezvénnyel eleveníti fel az olasz egység 150. évfordulóját a Magyar Nemzeti Múzeum és az Olasz Nemzeti Táncszövetség: az ünnepi bál során a 19. század gazdag kulturális és táncművészeti örökségét mutatják majd be.</p> <p> 

kkKülönleges rendezvénnyel eleveníti fel az olasz egység 150. évfordulóját a Magyar Nemzeti Múzeum és az Olasz Nemzeti Táncszövetség: az ünnepi bál során a 19. század gazdag kulturális és táncművészeti örökségét mutatják majd be.

 

kkKülönleges rendezvénnyel eleveníti fel az olasz egység 150. évfordulóját a Magyar Nemzeti Múzeum és az Olasz Nemzeti Táncszövetség: az ünnepi bál során a 19. század gazdag kulturális és táncművészeti örökségét mutatják majd be.

 

"Az olasz risorgimento ünnepi bálja" nevű kezdeményezés az egységes Olaszország megalakulásának 150. évfordulójára meghirdetett rendezvények sorába illeszkedik. Egy olyan 19. századi bál elevenedik meg, amellyel az olasz polgárok az országegyesítő harcok sikereit ünnepelték. 1859-60-ban ugyanis minden itáliai város megrendezte saját ünnepi bálját: ezen rendezvények akkor nem csak a társadalmi élet kiemelkedő eseményei voltak, de alkalmat adtak az olasz egységtörekvések szolgálatára és a demokratikus eszmék terjesztésére is

 

Az Olasz Nemzeti Táncszövetség ezt a hagyományt szeretné feleleveníteni, s fejezi ki tiszteletét a jeles történelmi esemény és az európai nemzetek közösségének alapvető értékei iránt. A programsorozat több mint 130 résztvevője Olaszország tartományait képviseli; előadásukban megjelenik a 19. század gazdag kulturális és táncművészeti öröksége, a változatos koreográfiákat pedig a korabeli társasági élet és udvarlás látványelemei gazdagítják.

 

Eddigi fellépéseik közül a legjelentősebb helyszínek: Rómában a Villa Torlonia és a Római Magyar Akadémia palotája, a Palazzo Falconieri, a milánói és a nápolyi királyi palota, a modenai Katonai Akadémia, a livornói Haditengerészeti Akadémia, Torinóban a Castello d'Agliè, Bolognában a Palazzo Re Enzo, a ferrarai Castello Estense és a páviai Palazzo del Prefetto.

 

Az 1991-ben Dr. Fabio Mòllica által alapított Olasz Nemzeti Táncszövetség ma már nemzetközi szervezetként működik, 28 olasz városon kívül 12 európai székhellyel. A Táncszövetség a különböző történelmi korok táncainak kutatásával, gyakorlati megvalósításával és minél szélesebb körű megismertetésével foglalkozik, kiterjedt kapcsolatokat ápol állami, önkormányzati és magán intézményekkel, múzeumokkal és egyetemekkel.

 

A budapesti – a Magyar Nemzeti Múzeum 19. századi dísztermében megrendezésre kerülő – Ünnepi Bál azoknak a magyar és olasz hazafiaknak is emléket kíván állítani, akik több mint 150 éve együtt küzdöttek országaink szabadságáért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A budapesti Ünnepi Bál kezdési időpontjai:

 

2011. augusztus 2. 17 óra

2011. augusztus 6. 18 óra

 

Vendégeink e különleges előadáson kedvezményes kiállítási belépőjeggyel (550 Ft) vehetnek részt. A Családok Évére tekintettel szülők és gyermekeik számára elegendő egyetlen belépőjegy megváltása.

 

Megjelenés nyári avagy báli ruhában, melyre kitűzhető a magyar vagy az olasz nemzeti színű kokárda.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.