www.omv.huwww.omv.hu

Az OMV, Közép-Európa vezető olaj- és gázipari csoportja tovább erősíti E&P portfolióját azzal, hogy két újabb koncesszióban szerez részesedést: Kalatban (30%-os részesedés) és Barkhanban (15%).

 

 www.omv.huwww.omv.hu

Az OMV, Közép-Európa vezető olaj- és gázipari csoportja tovább erősíti E&P portfolióját azzal, hogy két újabb koncesszióban szerez részesedést: Kalatban (30%-os részesedés) és Barkhanban (15%).

 

Mindkét koncesszió a dél-pakisztáni Beluchistan tartományban található, egyelőre feltáratlan, de a szakemberek szerint ígéretes kutatási területek. Az OMV egy nemzetközi konzorcium tagjaként vesz részt a kutatásokban, partnere az operátorként működő Pakistan Petroleum Limited (PPL). Kiterjedt 2D szeizmikus és geofizikai kutatások egyaránt szerepet kapnak a potenciális fúrási helyszínek felkutatásában.

Helmut Langanger, az OMV igazgatóságának kutatásért és termelésért felelős tagja megállapította: "Az új kutatási koncessziók kitermelési szempontból különösen ígéretes földterületeket foglalnak magukban, s hozzájárulnak további növekedésünkhöz Pakisztánban, ahol már most is az OMV a legnagyobb külföldi gáztermelő."

A kalati (2482 km2 ) és a barkhani (2105 km2 ) blokkok mindegyike számos földszerkezeti réteget és több szinten elhelyezkedő szénhidrogén-réteget tartalmaz. A közös vállalkozás 2D szeizmikus műveletekkel kezdődik a barkhani koncesszió területén, augusztus elején. A kalati blokkban azután kezdődnek részletes geofizikai kutatások, miután befejeződtek a barkhani szeizmikus mérések.

Kiegyensúlyozott E&P portfolió

Az OMV kiegyensúlyozott nemzetközi E&P portfolióval rendelkezik hat kulcsfontosságú régiójának 20 országában. A kulcsrégiók: Közép-Kelet-Európa, Észak-Afrika, Észak-Nyugat-Európa, Közel-Kelet, Ausztrália/Új-Zéland és Oroszország/Kaszpi-térség. Az OMV napi termelése mintegy 316.000 hordó olajnak felel meg, a vállalatcsoport 2007 végén 1,22 milliárd hordó tartalékkal rendelkezett.

Partnerek a kalati koncesszióban

OMV (PAKISTAN) Exploration GmbH                                                          30%

Pakistan Petroleum Limited, operátor                                                    35%

Eni Pakistan Ltd.                                                                                              35%

 

Partnerek a barkhani koncesszióban

OMV (PAKISTAN) Exploration GmbH                                                          15%

Pakistan Petroleum Limited, operátor                                                        35%

MND Exploration & Production Ltd.                                                                50%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük