2022.szeptember.28. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az UNIQA Biztosító viharjelző szolgáltatása

5 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/21967"><img class="image thumbnail" src="/files/images/2009_01_13_umwetter-sajttaj%20022.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> <p>Magyarországon egyedülálló viharjelző szolgáltatást vezetett be az UNIQA Biztosító. A szolgáltatás megindulását sajtókonferencián jelentették be 2009. január 13. -án, ahol részt vett <em>Ertl Pál</em>, az UNIQA Biztosító igazgatósági tagja és <em>dr. Michael Fassnauer</em>, a rendszert üzemeltető osztrák UBIMET GmbH ügyvezető tulajdonosa. Ők mutatták be a Magyarországon egyedülálló szolgáltatást. </p><p>

  2009 01 13 umwetter sajttaj%20022.thumbnail

Magyarországon egyedülálló viharjelző szolgáltatást vezetett be az UNIQA Biztosító. A szolgáltatás megindulását sajtókonferencián jelentették be 2009. január 13. -án, ahol részt vett Ertl Pál, az UNIQA Biztosító igazgatósági tagja és dr. Michael Fassnauer, a rendszert üzemeltető osztrák UBIMET GmbH ügyvezető tulajdonosa. Ők mutatták be a Magyarországon egyedülálló szolgáltatást.

  2009 01 13 umwetter sajttaj%20022.thumbnail

Magyarországon egyedülálló viharjelző szolgáltatást vezetett be az UNIQA Biztosító. A szolgáltatás megindulását sajtókonferencián jelentették be 2009. január 13. -án, ahol részt vett Ertl Pál, az UNIQA Biztosító igazgatósági tagja és dr. Michael Fassnauer, a rendszert üzemeltető osztrák UBIMET GmbH ügyvezető tulajdonosa. Ők mutatták be a Magyarországon egyedülálló szolgáltatást.

Elmondták, a Viharjelző Rendszer különlegességét az adja, hogy nem a korábbról ismert országos, illetve városokra lebontott előrejelzést biztosítja, hanem az ügyfelek által megadott irányítószám alapján küld információt  sms-ben és e-mailben  a várható időjárási jelenség típusáról és mértékéről. 

Az exkluzív szolgáltatást az UNIQA  un.  MultiPartnerei (minimum 2 szerződéssel rendelkező ügyfelei), ill.  casco biztosítással rendelkező lakossági ügyfelei vehetik igénybe.   A Viharjelző Rendszer a kármegelőzést segíti, ezért a szolgáltatásra feliratkozott ügyfelek díjmentesen vehetik igénybe.

2009 01 13 umwetter sajttaj%20013.thumbnailÁltalános jelenségnek tekinthető a szeszélyessé váló, egyre  kiszámíthatatlanabb időjárás,  mind gyakoribbak a heves záporok, az orkánerejű szelek, a kiszámíthatatlan telek tartós havazással,  fagy és tükörjég tavasszal és ősszel, az okozott károk is mind nagyobbak.2003-ban világszerte  70 milliárd dollár kár származott ilyen eseményekből (19 milliárd volt biztosított),a 2008-as adatok már 2 ezer milliárdról szólnak.

Régiónkban a 2007-es tátrai vihar 100 hektár erdőt tarolt le,  az augusztus 20-ai vihar tragikus eseményeire jól emlékszünk….  2007-ben 320 millió Ft idevágó kár mutatkozott az Uniqa-nál.

A veszélyes helyzetekre figyelmeztető, kellő időben érkező információk életet menthetnek, jó esély nyílik velük a személyes vagyontárgyakban keletkező károk megelőzésére.

Az UNIQA Biztosítót ez a meggondolás vezette az új, viharjelző szolgáltatás bevezetésekor;  segíteni kívánt ügyfeleinek a szélsőséges időre való felkészülésben, előrejelzéseket kívánt küldeni az ügyfelek mobiltelefonjára, ill. számítógépére.

A megfogalmazott szélsőséges időjárási kitételek:

Erős vihar:   heves szélvihar veszélye,  100 km/órát meghaladó széllökésekkel.

Zivatar:   heves vihar veszélye heves esőzéssel, esetleg jégesővel.

Intenzív eső:   nagy mennyiségű csapadék veszélye (50/100 mm 24-48 óra alatt).

Erős havazás:   10/15/25 cm hó leesése  6/12/24 óra alatt.

Ónos eső:   mérsékelten erős, azonnal lefagyó eső veszélye.

Az Uniqa megoldása

Az UNIQA,  meteorológiai területen nagy tapasztalattal rendelkező partnerével, az UBIMET időjárás-riasztási központtal (korábbi nevén Meteomedia) együttműködve biztosítja az új szolgáltatást; az UBIMET korszerű előrejelző szoftverekkel folyamatosan értékeli az időjárási adatokat, ebből nyeri az elküldendő információt az ügyfél lakóhelyére, a közelgő szélsőséges időjárási jelenség típusára és mértékére vonatkozóan.

Dr. Michael Fassnauer , az UBIMET ügyvezető tulajdonosa a tájékoztatón elmondta:  az év minden napján, napi 24 órában öt meteorológus munkatársuk elemzi a hazai és nemzetközi időjárási állomások, műholdak, radarállomások adatait és az időjárási modelleket.  Az ügyfeleket e-mailben és sms-ben is értesítik a várható időjárási jelenség jellegéről és intenzitásáról.

A megadott irányítószám bármikor tetszőlegesen módosítható.

Ertl Pál, az UNIQA Biztosító igazgatósági tagja rámutatott,  ügyfeleik számára új, a piaci igényekhez igazodó, kiemelkedő minőségű szolgáltatásokat kívántak nyújtani.  A Viharjelző Rendszer Ausztriában elnyerte az ügyfelek tetszését,  a szomszédos országban már 260 ezer lakossági ügyfél használja az UNIQA viharjelző szolgáltatását. Arra számítanak, hogy Magyarországon is hasonlóan kedvező lesz a fogadtatás.

Hogyan lehet jelentkezni?

A szolgáltató honlapján, vagy ügyfélirodában, ill. alkusznál;  az alap ügyfél-azonosító adatok, majd a mobiltelefon szám és az  irányítószám megadásával.  A sikeres regisztrációról visszajelzés érkezik SMS-ben és-vagy e-mailben.

http://www.uniqa.hu/ 

T:  36-1 238-6000

idojaras@uniqa.hu

A biztosító tanácsai vészhelyzetre:

Vihar esetén rögzítsük, vagy vigyük fedél alá a szabadban lévő, megóvni kívánt tárgyakat.

Ne parkoljunk járművel fák közelében.  Kerüljük az erdőn át vezető utakat.

Hóesés idején  csak a legszükségesebb esetben száljunk autóba, vezessünk különösen óvatosan, ügyeljünk a szükséges téli felszerelésre.

Ónos esőben  lehetőleg ne használjuk az autót.  Tartózkodjunk az erdei sétáktól, mivel a fák könnyen kicsavarodhatnak ilyenkor.

Heves esőzés esetén  helyezzük biztonságba fontos tárgyainkat és az autót, ha olyan helyen parkol, amelyet eláraszthat a víz. Ellenőrizzük, hogy nem tömődtek-e el a lefolyók és az ereszcsatornák.

Zivatar és jégeső esetén  ne keressünk menedéket fák alatt,  lehetőleg ne tartózkodjunk a szabadban és ne használjunk telefont, vagy más elektronikus berendezést. A járműveket vigyük fedett helyre (garázsba, vagy pl. híd alá), ill. a szabadban fedjük le takaróval vagy ponyvával.

Harmat Lajos

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.