2013. október 5-én 10 órakor a Fővárosi Nagycirkusz elől útjára indul a klasszikus cirkuszhangulatot idéző Cirkuszparádé! Ez a 19. században Amerikából kiindult tradíció, a cirkuszparádé, mely hosszú évtizedek óta a nagy európai városok kedvelt turista-attrakciója. 

 

2013. október 5-én 10 órakor a Fővárosi Nagycirkusz elől útjára indul a klasszikus cirkuszhangulatot idéző Cirkuszparádé! Ez a 19. században Amerikából kiindult tradíció, a cirkuszparádé, mely hosszú évtizedek óta a nagy európai városok kedvelt turista-attrakciója. 

 

A MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. Az Univerzum fényei című új műsorának premierje alkalmából ezt a réges-régi cirkuszi hagyományt kívánja Magyarországon is meghonosítani. A színes, látványos parádén felvonulnak kosztümös artisták, elefántok, gólyalábasok, Az Univerzum fényei című új műsor teljes társulata.

 

A pompás menet egészen a Hősök teréig vonul, majd visszatér a cirkusz elé, ahol igazi kedvcsináló cirkuszi program veszi kezdetét, melynek csúcspontja egy fantasztikus halálkerék szám. A parádé nagyszerű ráhangolódás lesz Az Univerzum fényei este 19 órakor kezdődő premierjére.

 

Útvonal: az Állatkerti körúton haladva a Hősök terét megkerülve, vissza a Fővárosi Nagycirkuszhoz.

 

Este 19 órakor premier: AZ UNIVERZUM FÉNYEI

 

A program:

1.Diabolo show

Georgio

Egy villámkezű artista és egy ősi kínai eszköz találkozása a manézsban. Georgio bravúros gyorsasággal pörgeti a diabolót, miközben trükkök sokaságán ámulhatunk, már ha győzzük szemmel követni. Gondolta volna, hogy még Napóleon is szeretett diabolózni?

2. Levegő balett

Merrylu Casselly

A Fővárosi Nagycirkuszban a hercegnő is fehér lovon érkezik! A fiatal Marrylu Casselly lenyűgöző hajlékonysága teszi emlékezetessé ezt a levegő balett-számot, mely a szépségről, a nőiességről és a harmóniáról mesél.

3. Kisállat szám

Joulia Tchakanova

A bájos Joulia Tchakanova lámái és agarai elképesztő ügyességgel mutatják be közös produkciójukat, amely különleges látvány a cirkusz világában. Játékosság, önfeledtség és összhang a porondon!

4. Bohócok

Steve & Jones Caveagna

Steve és Jones Caveagna olasz bohóc dinasztia tagjai, műsoruk ötvözi a klasszikus és a modern bohócművészetet, ettől válik teljesen egyedivé a műsorszámuk. Mindezt megfűszerezik zenei tudással és humorral. Pimaszkodnak, bevonják és megnevettetik a közönséget. A hatás természetesen nem marad el!

5. Kínai rúd

Marat Devlikamov, Olga Zhurbenko

Marat és Olga, szerelmi táncuk során néha az univerzum csillagai között érzik magukat, néha pedig lepottyannak a földre. Légies mozdulatok és erő jellemzi a produkciójukat a rúdon – a közös álom bizalomra és szenvedélyre épül.

6. Motoros ikária

Kuskov Aleksandr, Kuskov Volodymyr, Kuskova Irina, Koshovyi Vladyslav, Gaidarzhy Bogdan

Cirkuszi rock and roll! A Metallica kőkemény zenéjére ukrán akrobaták adnak új értelmet a rock életérzésnek. Bravúros ikária-produkció a csodamotorokon, feszes bőrruhák és kemény zene. Minden összhangban van, az ováció nem maradhat el!

7. Elefánt szám lovakkal

Casselly-család

René Cassely elefántjai magabiztosan járják be a manézst, mutatványaik az idomítás, az együttműködés csodái. Nemcsak az idomárral, hanem a lovakkal is remekül szót értenek, zenére táncolnak és együtt ugróköteleznek.

8. Trapéz

The Flying Havanas

Hat kubai artistaművész szárnyal a cirkusz kupolájában, nem törődve a veszéllyel, hiszen otthonosan érzik magukat a magasban. A trapéz fiatal mestereinek új produkciója Európa meghódítására készül.

9. Zsonglőr szám

Trió Sárközi

A Trió Sárközi fiatal magyar zsonglőr csoport, de máris a cirkuszcsillagok közé emelkedhetnek, hiszen kimagasló tehetséggel bánnak a buzogányokkal és a zsonglőrkarikákkal. Folyamatos jókedv, könnyed mosoly, bravúros trükkök sorozata – biztos út a sztárvilágba.

10. Illuzionista

Molnár Nagy Dávid

A porondon varázslat és mágia, a nézőtéren borzongás és persze az örök kérdés:„hogyan csinálja"? Magyarország egyik legismertebb illuzionistája elkápráztatja a közönséget, miközben egy látványos show keretében illúziókat mutat be az emberi testtel, nagyméretű tárgyakkal és persze a nézők sem a maradhatnak ki a különleges hangulatú produkcióból.

11. Plafon szám

Maria Graziella Galan Bueno

Mélyen Tisztelt Publikum! Kérjük, szegezzék tekintetüket a plafonra, ahol az univerzum fényei egy olyan ifjú hölgyet világítanak meg, aki fordítva éli az életét. Mindig égnek áll a haja, de nem a rémülettől, hiszen teljes nyugalommal és nagy koncentrációval mutatja be kiváló zenés zsonglőr- attrakcióját.

12. Elefánt szám

Merrylu Casselly és René Casselly Jr.

Négy intelligens elefánt és a Casselly család két zseniális ifjú akrobatája a cirkusz legendás hőskorszakát idézi. Az elefántok hátán bemutatott vakmerő akrobata-mutatványok kozmikus cirkuszélményt nyújtanak. Az izgalmakkal teli és finom humorral fűszerezett műsorszám a 36. Monte-carloi Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Arany Bohóc-díjat nyert.

 

http://www.fnc.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük