A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum gyermekprogramjával, valamint világbajnokságon és Európa-bajnokságon induló gyorsasági motorversenyzőkkel népszerűsítette a biztonságos közlekedésért folytatott kampányát a Kutatók Éjszakáján

 

A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum gyermekprogramjával, valamint világbajnokságon és Európa-bajnokságon induló gyorsasági motorversenyzőkkel népszerűsítette a biztonságos közlekedésért folytatott kampányát a Kutatók Éjszakáján

 

A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum a biztonságos közlekedés fontosságának üzenetét szeretné minél több emberhez eljuttatni. Minden korosztályhoz szól a kampányuk idén, a tanpálya jubileumi 15. évében. Ezúttal a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat gödöllői helyszínen népszerűsítették a szeptembertől beindult, kifejezetten gyermekeknek szóló programjaikat, valamint Tóth Imre és Gyutai Adrián gyorsasági motorversenyzők részvételével a Motoros Akadémia egy rövid bemutatóval kedveskedett az érdeklődőknek.

 

Amióta csak létezik a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat, a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum aktívan szerepet vállalt a biztonságos közlekedésért folytatott kampányban. Ezúttal Gödöllő volt a helyszíne az eseménynek, és a Szent István Egyetem előtti téren a Tanpálya ezúttal a szeptembertől elindult gyermekprogramjaikkal, valamint a Motoros Akadémia bemutatójával vette ki a részét a programokból.

 

A Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum kiemelt feladatának tekinti a gyermekek biztonságos közlekedésre való nevelését.  Éppen ezért szeptembertől olyan komplex közlekedéspedagógiai programokkal várja az óvodás és iskolás csoportokat, valamint családokat, amelyek játékos módon nyújtanak közlekedési ismereteket, illetve fejlesztik a már meglévőket. Differenciált módon lehetőség van elméleti és gyakorlati feladatok egyéni és csoportos megoldására a „Mini KRESZ pályán" elektromos kisautókkal és kerékpárokkal.

 

 „A Kutatók Éjszakája című rendezvényen az óvodás és kisiskolás csoportokat, illetve kisgyermekes családokat céloztuk meg. A gyerekeknek lehetőségük volt kipróbálni az elektromos kisautót a helyszínen megépített „Miniring" pályán, ugyanakkor a számukra nagyon fontos KRESZ-táblákat játékos formában vagy tesztek kitöltésével ismerhették meg" – árulta el Gulyás Anikó, a Tanpálya pedagógiai programkoordinátora.

 

A szintén nemrég beindított Motoros Akadémia vezetője, Pétervári Mátyás a rendőrökkel közösen látványos bemutatót tartott a Gépészmérnöki Kar épülete előtt megépített akadálypályán. Ráadásul ezúttal két gyorsasági motorversenyző is a segítségére volt.

„A hétvégén az Európa-bajnokságon induló Gyutai Adrián és a szintén vasárnap a Supersport világbajnokságon szereplő Tóth Imre egy számukra idegen környezetben is látványos, közönségszórakoztató bemutatót tartott a nézőknek, akik érdeklődve figyelték őket, illetve sokan már most kérdezősködtek a tavaszi képzések iránt. Szeretnénk külön köszönetet mondani a szervezők és a Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság segítségét, akik lehetőséget és segítséget biztosítottak a számunkra" – jelentette ki Pétervári Mátyás vezető instruktor.

 

A két versenyző láthatóan élvezte a számára kissé idegen gyakorló pályán való szlalomozást, valamint igyekeztek a lehető legszabatosabban válaszolni a nézők kérdéseire. A hétvégi Európa-bajnokságon induló Gyutai Adrián (Superstock 600 – Tomracing Motorsport Team) elmondta, számára is sok újdonsággal szolgált a kiépített pálya, és az itt szerzett tapasztalatokat akár már a vasárnapi futamon is hasznosítani tudja majd.

„Nagyon jól éreztem magam, és bármilyen meglepő, ez a rendezvény tökéletesen beleillett a felkészülésembe. Sok olyan feladatot végeztünk el az utcai motorokkal, amelyek a reakcióképességemet valamint az egyensúlyérzékemet is fejlesztették" – fogalmazott Gyutai Adrián.

 

Tóth Imi: „Igazi kihívás egy rendőrmotorral száguldani"

A hétvégén a Supersport világbajnokságon versenyző Tóth Imre (Racing Toth Team) számára a rendőrség által használt BMW motor jelentette a legnagyobb élményt.

„Nem tagadom, igazi kihívás volt egy ilyen rendőrmotorral száguldani. Az első pár méter kicsit szokatlan volt, de nagyon hamar meg lehet szokni a jót. Mivel elég hűvös volt, ezért hasznát vettük a markolat és ülésfűtésnek is. Soha nem volt még szerencsém ilyennel menni, ezúton is köszönöm a Hungaroringnek és a Tanpályának, a szervezőnek és a rend őreinek, hogy egy ilyen élménnyel lehettem gazdagabb" – közölte Tóth Imre.

 

A két gyorsasági motorversenyző a reményét fejezte ki amiatt, hogy minél többen ellátogatnak majd a Motoros Akadémia tavaszi kurzusaira, ahol minden motorbarát zárt pályán, nyugodt és biztonságos körülmények között felkészülhet a közutakon való balesetmentes közlekedésre.

 

„Nem titok, amikor a versenynaptárunk megengedi, akkor mi is aktívan részt veszünk majd az Akadémia működésében, ha kell, akár oktatóként is részt veszünk az itt folyó munkában" – mondta el Gyutai Adrián.

 

http://tanpalya.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük