Közel száz borkedvelő vett részt a Badacsonyi KÖR és a VSOP Balaton-felvidék által szervezett eseménydús badacsonyi borhétvégén.

 

Közel száz borkedvelő vett részt a Badacsonyi KÖR és a VSOP Balaton-felvidék által szervezett eseménydús badacsonyi borhétvégén.

 

A Balatoni borrégió, ezen belül Badacsony nagyon aktív. Három héten belül három fontos esemény is történt: az egész borvidék bemutatkozott Budapesten, (lásd: http://euroastra.hu/node/78130 és http://euroastra.hu/node/78616) badacsonyi kezdeményezésre megalakult a Balatoni KÖR és most a két legjelentősebb borász-szakmai csoport közel száz borkedvelőt csábított Badacsonyba. Mindezt szezonon kívül, – mondta Nádasi András Bormarketing tanácsadó – amely a Balatoni KÖR alapvető céljaival is összecseng, amelynek tagjai egész éves, azaz „négy évszakos szezonban" gondolkodnak, és magasabb szintre kívánják emelni a balatoni gasztronómiát és vendéglátást.

 

„Manapság már nem elég jó bort készíteni és a pincében várni a vendégeket, komplex programokat kell kínálni, amellyel meg lehet mozgatni az embereket" – hangsúlyozta a VSOP Balaton-felvidék részéről Nagy László badacsonyi borász, majd hozzátette: „a közös élmények hozzák össze az embereket".

 

„Második alkalommal rendeztük meg ezt a mozgalmas borhétvégét, amely során nyolc borászat mutatkozott be a nagyközönségnek. Mindenki megtalálhatta a kedvére való programot, hiszen volt itt elegáns borvacsora, laza bortúra, sok élménnyel és játékkal megtűzdelve" – mondta Laposa Bence a Badacsonyi Kör tagja.

 

A Badacsonyi Borhétvégét a Hotel Bonvino Wine & Spa és helyi turisztikai szervezetek is támogatták. A bortúra során a pincék közötti utazást a Mitsubishi Motors és a Subaru magyarországi Vezérképviselete fűszerezte meg a Mitsubishi és Subaru kitűnő évjáratú, különleges minőségű, karakteres modelljeivel.

 

Badacsonyi KÖR célja, hogy Badacsony megtalálhassa helyét a hazai és nemzetközi borvidékek között. Értékteremtési koncepciójuk az eredetvédelmi és minőségbiztosítási kritériumok meghatározása mellett a gasztronómia és borturizmus fellendítésére épül.Tagjai: Istvándy Gergely, Kardos Gábor, Laposa Bence, Szeremley László és Váli Péter.

 

VSOP Balaton-felvidék összefogás alapja a közös szakmai megközelítés és filozófia, amelynek középpontjában a terroir fontosságának hangsúlyozása áll. Egyedi, a termőhelyet hűen kifejező borokat igyekszenek készíteni.Tagjai: Villa Tolnay, Sabar Borház, Orbán Pince és Pálffy Pince.

 

https://hu-hu.facebook.com/pages/Badacsonyi-K%C3%96R/302633663175323

https://hu-hu.facebook.com/vsopbalatonfelvidek

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük