2022.szeptember.26. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Balabit Campus Program 2007/2008 tanév

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/5970"><img class="image thumbnail" src="/files/images/balabit.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.balabit.hu" title="www.balabit.hu" width="100" height="28" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.balabit.hu/">www.balabit.hu</a> </strong></span></span><p>A legmagasabb igényeket kielégítő különleges hálózatbiztonsági megoldásairól ismert BalaBit IT Security szeptembertől ötödik alkalommal szervezi meg az informatikai felsőoktatást átfogóan támogató Campus Programját. </p><p>

 www.balabit.huwww.balabit.hu

A legmagasabb igényeket kielégítő különleges hálózatbiztonsági megoldásairól ismert BalaBit IT Security szeptembertől ötödik alkalommal szervezi meg az informatikai felsőoktatást átfogóan támogató Campus Programját.

 www.balabit.huwww.balabit.hu

A legmagasabb igényeket kielégítő különleges hálózatbiztonsági megoldásairól ismert BalaBit IT Security szeptembertől ötödik alkalommal szervezi meg az informatikai felsőoktatást átfogóan támogató Campus Programját.

A program segítségével tehetséges hallgatók kapnak támogatást tanulmányaik magas szintű befejezéséhez, miközben elméletben és gyakorlatban egyaránt megismerkedhetnek a legmodernebb hálózati technológiákkal. A Campus program idén négy részből tevődik össze, ezek az Ösztöndíj-, Gyakornoki-, Képzési- és Támogatási Programok.

A informatikai felsőoktatás működőképessége alapjaiban befolyásolja a hazai fejlesztőcégek jövőjét, ezért annak támogatása az információtechnológia területén tevékenységet folytató valamennyi vállalkozás számára kiemelt fontossággal bír. Napjainkra ezt már számos cég felismerte, hiszen a jól képzett és tapasztalattal rendelkező friss diplomások nélkül nem várható az iparág gazdasági és innovációs fejlődése.

„A Campus programnak köszönhetően lehetőségünk nyílik szorosabb kapcsolat kialakítására a műszaki egyetemekkel, kihasználhatóvá válik azok kutatási-fejlesztési potenciálja, és képesek vagyunk befolyást gyakorolni a jövő informatikusainak kompetenciájára. Mindemellett hatékonyan válogathatunk az egyetemekről frissen kikerülő szakemberek legjobbjai közül, akiket még a felvételük előtt megismerhetünk és tovább képezhetünk a számunkra fontos irányba." – mondta el Györkő Zoltán a BalaBit üzletfejlesztési igazgatója.

A diákok tudományos munkára, kutatásokra ösztönzését segíti az ösztöndíj program, mely a BalaBit zászlós termékéről elnevezett, évente egyszer (szeptemberben) kiírásra kerülő Zorp ösztöndíjat takarja.  A Zorp ösztöndíjra pályázók közül a legjobb pályamunkát benyújtó hallgató 300 ezer forint egyösszegű támogatásban, további két hallgató 100-100 ezer forint egyösszegű ösztöndíjban részesül. A támogatás célszerűen szakkönyvek és eszközök beszerzésére, esetleg tanulmányutak finanszírozásához használható fel.

A hallgatók elhelyezkedéséhez nyújt segítséget és szakmai, gyakorlati tudásuk fejlesztéséhez járul hozzá a gyakornoki program, melyre az egész év során jelentkezhetnek a hallgatók, akik tanulmányaik alatt értékes szakmai tapasztalatokat szeretnének szerezni. A gyakornoki program keretében lehetőség van arra, hogy a gyakorlati időszak a diploma megszerzése után tovább folytatódjon, majd munkaviszonnyá alakuljon. A program keretében minden évben kiírásra kerülnek diplomatémák is, melyek kidolgozásához konzulenst és konzultációs időt biztosítanak.  

A képzési program részeként a BalaBit korszerű és tudományosan is időszerű témákban folytat többoldalú együttműködést különböző felsőoktatási intézményekkel, melynek keretében a cég rendszermérnökei és fejlesztői előadásokat, szemináriumokat tartanak az adott intézményekben, tananyaggal, előadóval, esetleg eszközökkel látják el azokat. Ennek köszönhetően a hallgatók a legaktuálisabb és legmodernebb technikákat ismerhetik meg, és olyan emberektől hallhatnak első kézből információkat, akik a legjártasabbak a témában.

Végül, de nem utolsó sorban a támogatási program célja, hogy anyagi, vagy eszköz hozzájárulással segítse az olyan hallgatói szervezeteket, tanszékeket, azokat a kezdeményezéseket és szakmai programok megszervezését, melyek méltóképpen képviselik a Campus program célkitűzéseit és hozzájárulnak az informatikai felsőoktatás fejlődéséhez.  Az idei évben a BalaBit kiemelt támogatója az IAESTE Magyar Mérnökhallgatók Egyesületének és évek óta szponzorálja a Nemzetközi 24 órás programozóversenyt is.

A Campus program az ország 11 főiskoláján és egyetemén kerül meghirdetésre, ahol valamennyi hallgató tájékozódhat a részletekről és a jelentkezés feltételeiről. Ezzel a Campus program szinte a teljes hazai informatikai felsőoktatást lefedi, és olyan programokat kínál, a hallgatók és az intézmények számára mely területeken a lehetőségek korlátozottak.

„A vállalati szponzoráció és a gyakornoki programok egyre nagyobb szerepet kapnak az oktatásban, hiszen a piaci résztvevők kezdik felismerni azt a tényt, hogy aktív közreműködésük nélkül nem biztosítható a számukra szükséges számú és jól képzett munkaerő. A BalaBit Campus programja lehetőséget nyújt ahhoz, hogy az iskolapadban eltöltött időn kívül egyéb programokon, rendezvényeken, kutatásokban vehessenek részt és tanulmányaik végén könnyen, gyorsan és egy jó munkahelyen helyezkedhessenek el a leendő szakemberek."-nyilatkozta Szomor Bence az IAESTE Magyar Mérnökhallgatók Egyesületének elnöke.

A BalaBit IT Security a legmagasabb igényeket kielégítő különleges hálózatbiztonsági megoldásokat gyártó, teljes mértékben magyar tulajdonú fejlesztő vállalat. A BalaBit az egyetlen közép-európai tűzfal gyártóként meghatározó szereplője a magyar piacnak. A cégnek ügyfelei vannak számos európai országban, Észak-Amerikában, a Távol-Keleten, Afrikában és Ausztráliában. A BalaBit IT Security elkötelezett híve és követője a nyílt szabványoknak, aktív tagja a nyílt forráskódú közösségnek. A vállalat legjelentősebb open source projektje a syslog-ng rendszernaplózó szoftver, ami a világ legelterjedtebb alternatív syslog megoldása UNIX/Linux rendszereken.

http://www.balabit.hu/

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.