2024.május.18. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Baloldaliak és keresztények együtt keresnek kiutat a válságból

2 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/1546"><img class="image thumbnail" src="/files/images/magyar%20szocialis%20forum.thumbnail.jpg" border="0" alt="Magyar Szociális Fórum" title="Magyar Szociális Fórum" width="100" height="53" /></a></span> <p>Baloldali és keresztény gondolkodók nyújtanak egymásnak kezet kedden - 2007 szeptember 11-én -, Budapesten a <em>Magyar Szociális Fórum</em> (MSZF) kezdeményezte Igazságosabb és testvériesebb társadalomért című konferencia keretében.</p><p> 

  magyar szociális fórum

Baloldali és keresztény gondolkodók nyújtanak egymásnak kezet kedden – 2007 szeptember 11-én -, Budapesten a Magyar Szociális Fórum (MSZF) kezdeményezte Igazságosabb és testvériesebb társadalomért című konferencia keretében.

 

  magyar szociális fórum

Baloldali és keresztény gondolkodók nyújtanak egymásnak kezet kedden – 2007 szeptember 11-én -, Budapesten a Magyar Szociális Fórum (MSZF) kezdeményezte Igazságosabb és testvériesebb társadalomért című konferencia keretében.

 

 A Központi Papnevelő Intézetben tartott tanácskozás két fő előadója, Gazsó Ferenc professzor, a Magyar Szocialista Párt Társadalompolitikai Tagozatának tiszteletbeli elnöke, és Goják János professzor, a Magyar Püspöki Konferencia Iustitia et Pax Bizottságának főtitkára. Társszervezők: a Professzorok Batthyány Köre és a Konrad Adenauer Alapítvány.

    A konferencia célja a szociális igazságosság jegyében erősíteni a megrendült társadalmi kohéziót, a nemzeti együvé tartozást, és egy másfajta szociális-etikai értékrendet feltárva  kiutat mutatni az ország erkölcsi, politikai és társadalmi válságából.

    Mindkét fő előadó kiemelten foglalkozik a társadalmi viszonyokkal, különös tekintettel az igazságtalan elosztási viszonyokra. Goják János abban látja a konferencia rendeltetését, hogy olyan társadalmi viszonyok felé mutasson utat, amelyben a teremtett javakat igazságosan osztják el, nem hagyják, hogy elmélyüljön az óriási ellentét egy maroknyi dúsgazdag és a vagyontalanok beláthatatlan tömege között. Gazsó Ferenc szerint a társadalmi igazságosság érvényre juttatásához a politika szintjén kellene változás, társadalompolitikai fordulatra volna szükség.

    A megnyitót mondó Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Batthyány Körének elnöke szerint a konferencia jelzi, hogy pártállásra való tekintet nélkül egymásra találhatnak mindazok, akik fontosnak tartják a szolidaritást.

    A  konferenciát kezdeményező Magyar Szociális Fórum koordinátora, Simó Endre szerint a baloldaliak és a katolikusok szeptember 11-i párbeszéde bizonyítani fogja, hogy mód van az együtt munkálkodásra különböző ideológiájú, kultúrájú vallásos és nem hívő emberek között, testvéri szellemben, a társadalom javára.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.