2022.01.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Banglades 10 tonna aranyat vásárolt a Nemzetközi Valutaalaptól

2 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/43219"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/aranyt.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="61" /></a></span>Az ügyletre az IMF tavaly meghirdetett 403,3 tonna arany értékesítését célul kitűző aranyeladási programjának keretében kerül sor. Banglades aranytartaléka ezzel 286%-kal növekszik - tájékoztat a <a href="http://www.aranypiac.hu/">http://www.aranypiac.hu/</a> .</p><p>

Az ügyletre az IMF tavaly meghirdetett 403,3 tonna arany értékesítését célul kitűző aranyeladási programjának keretében kerül sor. Banglades aranytartaléka ezzel 286%-kal növekszik – tájékoztat a http://www.aranypiac.hu/ .

Az ügyletre az IMF tavaly meghirdetett 403,3 tonna arany értékesítését célul kitűző aranyeladási programjának keretében kerül sor. Banglades aranytartaléka ezzel 286%-kal növekszik – tájékoztat a http://www.aranypiac.hu/ .

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) tegnap 10 tonna arany eladását jelentette be 404 millió USA-dollár értékben a bangladesi jegybank számára. Az értékesítés a bejelentés szerint a szeptember 7-ei piaci árnak megfelelően történt. A 2010. júniusi hivatalos adatok szerint Banglades aranytartaléka 3,5 tonna volt. Ez a mennyiség az ország összes devizatartalékán belül mindössze 1,3%-ot tett ki, és a 77. helyhez volt elegendő a központi bankok nemzetközi ranglistáján. A Magyar Nemzeti Bank ezen a listán 3,1 tonna arannyal a 91. helyet foglalja el. A Valutaalaptól megvásárolt arany 286%-os növekedést jelent a bangladesi aranykészletekben.

Az IMF részéről ez az értékesítés része annak a 2009-ben bejelentett aranyeladási programnak, amelynek keretében a nemzetközi pénzügyi szervezet 403,3 tonna aranyat kíván likvidálni a tartalékaiból, hogy a befolyó bevételt a válságba került országok kedvezményes hitelezésére tudja fordítani.

Elsőként India, Mauritius és Sri Lanka vásároltak közvetlenül 212 tonna aranyat az IMF-keretből, majd 88,2 tonna a szabad piacon került értékesítésre. A most Bangladesnek eladott 10 tonna után még 93,1 tonna IMF-arany vár értékesítésre.

© www.aranypiac.hu – Magyar Aranypiac Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük