2022.november.29. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Békéscsabán nyitott a Praktiker

3 perc olvasás
<p> </p><p><span class="inline left"><a href="/node/20574"><img class="image thumbnail" src="/files/images/praktiker.thumbnail_2.jpg" border="0" width="100" height="35" /></a></span>A hazai kiskereskedelem egyik legkorszerűbb áruházát nyitotta meg Békéscsabán a Praktiker, ezzel 18-ra bővült hazai hálózata. A 4200 négyzetméteres barkácsüzlet 74 embernek ad munkát. Az első napon hatalmas dugók képződtek a környező utakon. Az előzetes kampány hatására sokan mentek bevásárolni az új áruházba.</p><p>

 

praktiker.thumbnail 2A hazai kiskereskedelem egyik legkorszerűbb áruházát nyitotta meg Békéscsabán a Praktiker, ezzel 18-ra bővült hazai hálózata. A 4200 négyzetméteres barkácsüzlet 74 embernek ad munkát. Az első napon hatalmas dugók képződtek a környező utakon. Az előzetes kampány hatására sokan mentek bevásárolni az új áruházba.

 

praktiker.thumbnail 2A hazai kiskereskedelem egyik legkorszerűbb áruházát nyitotta meg Békéscsabán a Praktiker, ezzel 18-ra bővült hazai hálózata. A 4200 négyzetméteres barkácsüzlet 74 embernek ad munkát. Az első napon hatalmas dugók képződtek a környező utakon. Az előzetes kampány hatására sokan mentek bevásárolni az új áruházba.

A békési megyeszékhely keleti részén, a Gyulai úton nyitotta meg 18. magyarországi áruházát a Praktiker, amely tíz esztendővel ezelőtt lépett a hazai piacra. Az új üzletegység 4200 négyzetméteren 45 ezer fajta árucikket kínál a régió vásárlóinak. A Praktiker választása azért esett Békéscsabára, mert a megyeszékhely és vonzáskörzete dinamikusan fejlődik, és felmérések azt mutatták, hogy a legfőbb barkácspiaci konkurens ellenére is jó befektetésnek ígérkezik az üzletnyitás.

A barkácsáruházban minden korszerű eszközt felvonultat a Praktiker, amely csak 5-10 év múlva lesz elterjedt a hazai kiskereskedelemben. Az üzletben elektronikus árcímke mutatja valamennyi termék árát a papíralapú polccímke helyett. A legfrissebb kereskedelmi információkat a vásárlók plazma televíziókon keresztül ismerhetik meg, az áruházban internethez kapcsolódó info-terminálokkal tájékozódhatnak, és korszerű lakberendezési tervezőprogramok segítségével valósíthatják meg elképzeléseiket. A pénztárzónában korszerű bankkártya-terminálok és új generációs, érintőképernyővel rendelkező IBM-gyorskasszák működnek, ezek percekkel csökkentik a várakozási időt, s kontrollként megjelenítik a megvásárolni kívánt árucikk fotóját is.

A Praktiker helyi munkaerőt alkalmaz az új békéscsabai áruházában, a kiszolgáló személyzettel együtt a teljes létszám eléri a 74 főt. A Praktiker az áruház vezetésével Boncz Pétert bízta meg, aki korábban a zalaegerszegi üzletegység igazgatóhelyettese volt. Az alkalmazottak kiválasztásánál elsődleges szempont volt, hogy ne csak eladók, de szakértők is legyenek az adott területnek. Festők, burkolók, ácsok, villanyszerelők, valódi mesteremberek segítenek a vevőknek, hogy szaktanácsért is érdemes legyen a Praktikerbe menni.

A Praktiker idén még nyit egy új áruházat Magyarországon, karácsony előtt megnyitja kapuit Székesfehérváron a második Praktiker üzlet. A következő években is folytatódik az expanzió, további áruházak megnyitása, illetve a korábbi áruházak átépítése, bővítése várható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.