2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

BI-konferencia Budapesten az üzleti intelligencia világhírű szaktekintélye, Bill Inmon részvételével

2 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/5569"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Bill%20Imon.jpg" border="0" alt="Bill Imon" title="Bill Imon" width="60" height="64" /></a><span style="width: 58px" class="caption"><strong>Bill Inmon</strong></span></span>A tegnapi napon (2007. szeptember 26-án) megrendezésre került Budapesten az IDC üzleti intelligencia konferenciája.

bill imonBill InmonA tegnapi napon (2007. szeptember 26-án) megrendezésre került Budapesten az IDC üzleti intelligencia konferenciája.

bill imonBill InmonA tegnapi napon (2007. szeptember 26-án) megrendezésre került Budapesten az IDC üzleti intelligencia konferenciája. A rendezvényre összegyűlt mintegy 140 szakember nagy érdeklődéssel hallgatta az adattárházak atyjaként is ismert Bill Inmon egyórás szemináriumát az adattárház-befektetések megtérüléséről. A konferencia partnerei voltak az Oracle és az Information Builders.

A különböző iparágakból érkező résztvevők között 40%-ban képviseltették magukat a pénzügyi és államigazgatási szféra vezető vállalatai,szervezetei, de szép számmal érkeztek résztvevők a kereskedelmi, gyártói és az egészségügyi szektorból is.

"A konferencia előadásaiból kiderült, hogy az adattárház és az üzleti intelligencia minden iparágban és cégméret esetében releváns téma. Ma már a kis- és középvállalatok is egyre szélesebb körben használnak vállalatirányítási rendszereket és felhalmoznak olyan tranzakcionális adatokat működésük során, melyből értéket teremthetnek a megfelelő üzleti intelligencia eszközökkel. És ahogy láthattuk, már a hazai piacon is elérhetők olyan csomagajánlatok, melyek elérhető áron kínálnak megoldást erre az igényre." – mondta el Füzes Péter, az Oralce Hungary ügyvezető igazgatója.

„A számos résztvevő és az előadások, viták magas színvonala miatt is kiemelkedő volt a rendezvény. Tisztán látható, hogy az elkövetkezendő években a BI, a vállalati keresőmotorok és az adattárházak iránti igény jelentősen nőni fog Magyarországon. Mivel az Information Builders mielőbb szeretné kiterjeszteni tevékenységét és partneri hálózatát a közép-európai régióban, reméljük, mihamarabb elkezdhetjük a közös munkát a rendezvényen részt vett vállalatokkal." – nyilatkozott Dave Watson, az Information Builders alelnöke.

Egy ilyen speciális rendezvény érdeklődési szintje rámutat a konferenciák fontosságára, hiszen a vállalati döntéshozók itt ismerkedhetnek meg a különböző megoldás szállítókkal, illetve az üzleti intelligenciával. Az elhangzott előadások a BI témák széles skáláját fedték le, de néhány kulcsfontosságú dologban azonban megegyeztek. Mindenki a vállalat egészét lefedő BI-ról beszélt, hogy hogyan lehet a meglévő installációkat maximálisan kihasználni a szervezetben, illetve annak fontosságáról, hogy a megfelelő információt hogyan juttassuk el a megfelelő felhasználók számára.

http://www.idchungary.hu/events/bi07_hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.