A "G" épületA "G" épület

2007. január 22-én elhelyezték a Heim Pál Gyermekkórház azon új épületének alapkövét, amely többek között a Fővárosi Gázművek Zrt. támogatásával valósul majd meg.

 A "G" épületA "G" épület

2007. január 22-én elhelyezték a Heim Pál Gyermekkórház azon új épületének alapkövét, amely többek között a Fővárosi Gázművek Zrt. támogatásával valósul majd meg.

Az ünnepélyes alapkőletétellel kezdetétét vették a „Heim Pál Gyermekkórház, „G" épület újjáépítése" elnevezésű beruházás munkálatai. Az új épület létrehozását célzó projekt teljes költsége 936 millió forint; a megvalósításhoz a Fővárosi Önkormányzat összesen 216 millió forint támogatást nyújt. A fennmaradó 720 millió forintot a „Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány" a személyi jövedelemadó 1 százalékos felajánlásaiból, és az intézmény munkáját elismerő és támogató magánszemélyek, cégek és vállalkozások több évi befizetésiből állja.

Ez utóbbi összeg részeként Dr. Bakonyi Tibor, a Fővárosi Gázművek Zrt. vezérigazgatója 2007. december 11-én nyújtotta át a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztésért Alapítványnak a társaság 5 millió forintos adományát.

A FŐGÁZ életében mindig meghatározó tényező volt a társadalmi szerepvállalás és az értékek megőrzése, mára azonban e vállalati tevékenység keretében egyre nagyobb szerepet jut a jövő építésének és a felnövekvő generáció támogatásának is. E törekvés jegyében az elmúlt évben a társaság partnereinek olyan formában köszönte meg együttműködésüket, hogy Karácsony alkalmából nevükben felajánlást tett a főváros legnagyobb ágyszámú, legszélesebb szakmai profilú gyermek gyógyintézetének támogatására.

Az adomány összege a Fővárosi Gázművek székhelyével azonos kerületben működő, évente több mint hetvenezer gyermek ellátásáról és kezeléséről gondoskodó kórház új épülettömbjének létrehozásához járul hozzá. Az új „G" épület 80 ágyas, elsősorban belgyógyászati jellegű részlegeknek – Gasztroenterológiai és Nephrológiai Osztálynak és a Gyermekbelgyógyászati Osztálynak – ad helyet. Az épület 5 szinten biztosítja korszerű, európai színvonalon a gyermekek ellátását. A földszinten minden ide kerülő szakág számára ambuláns rendelőt alakítanak ki, valamint itt helyezik el az Alváslaboratóriumot és az Endoszkópiás-laboratóriumot is.

http://www.heimpalkorhaz.hu/alapitvany.htm

http://www.hpgyk.hu/

http://www.fogaz.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük