2023.február.03. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Blikket árul az V. kerületi rikkancsszobor

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64840"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image5_141.jpg" border="0" width="433" height="427" /></a></span>Szőke Lajos szobrászművész álmodta meg az újságárusfiú szobrát, amelynek bronz mását 2012. szeptember 27-én leplezték le a Belvárosban.<strong><br /> </strong>

image5 141Szőke Lajos szobrászművész álmodta meg az újságárusfiú szobrát, amelynek bronz mását 2012. szeptember 27-én leplezték le a Belvárosban.

image5 141Szőke Lajos szobrászművész álmodta meg az újságárusfiú szobrát, amelynek bronz mását 2012. szeptember 27-én leplezték le a Belvárosban.

Szőke Lajos az V. kerület Önkormányzata által kiírt, köztéri zsánerszobrok megalkotására vonatkozó pályázatra készítette a Rikkancs tervét. A művész az idén századik születésnapját ünnepli.

A szobor figuráját a húszas-harmincas években a Kálvin téren délutánonként felbukkanó újságárusfiú ihlette, ugyanakkor mai vonatkozása is van az alkotásnak, hiszen a szobor egy Blikket tart a kezében. A szoboravató ünnepségen Rogán Antal, az V. kerület polgármestere mondott beszédet, amelyben így fogalmazott: „Nem volt kétséges, hogy a Rikkancs kezébe csak ez a lap kerülhet, elvégre ha napjainkban még létezne a szakma, a rikkancsok minden bizonnyal Blikket árulnának."

 

A Blikk Magyarország legolvasottabb napilapja és legnagyobb példányszámban eladott bulvárlapja, amely figyelemfelkeltő és közérthető módon tájékoztat nap, mint nap a legaktuálisabb hírekről, ebben az értelemben ugyanazt a feladatot betöltve, mint egykor a rikkancsok.

A 180 centi magas Rikkancs súlya mintegy háromszáz kiló, nyolc darabban öntötték ki és belsejébe rejtett vasmerevítések biztosítják a törhetetlenségét.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.