2022.október.01. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Boot Düsseldorf 2009 január 17-25.

4 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/22032"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Seitenkopf.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.boot.de" title="www.boot.de" width="100" height="42" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.boot.de/">www.boot.de</a> </strong></span></span><p>Ki gondolná, immár negyven esztendős a Düsseldorfban megrendezett Boot kiállítás. A surf, könnyűbúvársport és az ezzel kapcsolatos csónak és (luxus)hajókiállítás. Idén a szervezők szerint megújul a bemutató. Most nyitás előtt először is a praktikus információkat lássuk.</p><p>

  www.boot.dewww.boot.de

Ki gondolná, immár negyven esztendős a Düsseldorfban megrendezett Boot kiállítás. A surf, könnyűbúvársport és az ezzel kapcsolatos csónak és (luxus)hajókiállítás. Idén a szervezők szerint megújul a bemutató. Most nyitás előtt először is a praktikus információkat lássuk.

  www.boot.dewww.boot.de

Ki gondolná, immár negyven esztendős a Düsseldorfban megrendezett Boot kiállítás. A surf, könnyűbúvársport és az ezzel kapcsolatos csónak és (luxus)hajókiállítás. Idén a szervezők szerint megújul a bemutató. Most nyitás előtt először is a praktikus információkat lássuk.

A kiállítás ellentétben más hasonló vásárokkal nem csak az újdonságok bemutatója. Egy hihetelen gigantikus vásár is, hol MINDEN eladó, az utazási irodák pedig lasszóval fogják az ügyfeleiket. Ez természetesen azt is jelenti, hogy az áraknálk jelentős engedmények vannak a listaárhoz képest, sőt van ahol alkudni is lehet. Ha ott vagyunk és vásárolunk, nyugodtan megtehetjuk. Nincs vámhatár, europai únión belül vagyunk. Mert sokszor kínálkoznak ott kiváló alkalmi vételek, akár mintadarabok vagy használt dolgok is. A válsás és az üzemanyag ára csökkenés hatására az árak idén nem nőttek, hanem volt ahol jelentősen csökkentek. Csak a forint/euro arany jelent problémát. A legtöbb helyen minden bevett nemzetközi hitel és debit kártyát elfogadnak!

A kiállítás a válság ellenére hatalmas. Úgy tűnik a világgazdasági váls kevésbé érinti a vizisportokat, legfeljebb a színhelyet struktúrálódnak át azokra, ahol képesek egyre olcsóbban, de egyre jobb minőséget adni. A fapados jártok viszont távoli színhelyeket is elérhetővé tesznek. A visszaesés inkább az utazási irodákat érinti, sokan utjukat inkább az interneten maguk szervezik le. Hajóbérlő cégek, könnyűbúvár bázisok és akár tengerparti szállodák is rájöttek erre, és sokszor ugyanmolyan ha nem nagyobb kedvezményt adnak a netes előre foglalás esetén, mintha utazási irodával foglaltunk volna. Ha csak úgy beesünk, akkor is általában hely van, csak nem szoktak árengedményt adni, ott a listaárat kérik.

megérkeznek az utolsó luxusyachtok.Megérkeznek az utolsó luxusyachtok.A terület a régi: 17 csarnokban 55 országból,  1,650 kiállító  220,000 négyzetméteren várja az érdeklődőket. Szokásosan a tegeri luxus yachtok  területe a legnagyobb, de ott is vannak a legnagyobb méretű darabok. Múlt esztendőben picit több kiállító volt, 1700-an. Ha csak ilyen kicsi visszaesését okoz a gazdasági válság, akkor Kibírjuk.

A szokásos helyén van a könnyűbúvár(sport?) kiállítás a 3-as pavilonban. Itt 20000 négyzetméteren 350 kiállít, mely között felszerelésgyártó, utazási iroda, és buvárbázis egyformán van, várja az érdeklődőket. Múlt évben

A kiállítás ideje alatt megpróbáljuk – a teljesség igénye nélkül – az érdekesebb dolgokat bemutatni.

A kiállítás a sajtó számára 2009. január 16-án, a látogatók számára pedig január 17-én nyit. Naponta 10-18 óra között van nyitva a Düsseldorf Vásárközpontban.

Internetes honlapja http://www.boot.de/

Belépők:

Egész napos belépőjegy: Felnőtteknek € 15,-

Hétfőtől péntekig a délutáni jegy   15.00 órától € 9,-

Tanulók, egyetemisták, főiskolások € 10,-

Kétnapi jegy: € 23,-

Családi jegy:  € 12,- /felnőtt

Gyerek 12 éves korig € 6,-

Amit fontos tudni: a kiállítás jegye odafelé minden (tömeg) közlekedési járatra ingyenes utazást biztosit, visszafelé pedig a kiálltási automata által lepecsételt napo. (a kétnapos természetesen a második napon, az ujságíró, kiállítói akkredittációs igazolványok és bárletek az érvényesség időtartama alatt. A magyar gyakorlattal ellentétben, ott ha fel is bukkannak jegyellenőrök, azok feladata nem az utasok csesztetése és kopasztása, esetéeges tettleges nevelése, hanem a felvilágosítás, nyugodtan fordulhatunk hozzájuk információért. Ők a jutalákot az elkapott rongálók és zsebtolvajok után kapják. Ez utóbbiak sajnos előfordulnak a tömegközlekedési járatokon minden éberség ellenére. A közlekedési rendőrség hozzállása hasonló, de a tiltott helyen való parkolást nem szeretik – nem mindig büntetnek, sokszor csak elhajtjak az embert.. Nagy részük jól beszél angolul, és segítőkészek.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.